Geert Wilders slaat terug naar Erland Galjaard

Foto: EenVandaagHet is Geert Wilders niet ontgaan dat RTL’s tv-baas Erland Galjaard zich erg negatief heeft uitgelaten over zijn politieke partij PVV. Dat laat de partijleider blijken op Twitter. Galjaard heeft in een interview gezegd dat Wilders aanzet tot haat, dat hij dat een ‘afknapper’ vindt en daarom ‘nooit meer’ naar hem luistert. “Zo zo. Na Pieter Klein nog zo’n RTL-baas die PVV verafschuwt: Erland Galjaard van de PvdA. Over haatzaaien gesproken“, zegt de politicus, die in maart meedoet aan het tv-debat van RTL.

Pieter Klein, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, is niet onder de indruk van Wilders’ tweet. “Oei. De profeet van de vrijheid van meningsuiting is beledigd! #vrijheid“, twittert hij.

Veel volgers van Wilders reageren geërgerd op de uitspraken van Erland Galjaard, die het opneemt voor moslims en op PvdA zegt te stemmen. “Laat Erland dan maar eens een jaartje in schilderswijk gaan wonen met zijn gezin. Denk dat hij erna PVV stemt“, twittert Marco.

Eddy ergert zich ook aan de uitspraken van Galjaard, terwijl hij zich in een luxe positie bevindt. “Lekker in z’n Gooische villa blijkbaar dus echt niet bewust van de grote problematiek. Loser die Galjaard.”

Rob lacht vooral om Galjaards uitspraak dat Wilders zich schuldig maakt aan effectbejag. “Een RTL 4-baas die iemand ‘effectbejag’ kwalijk neemt? Hahaha.

Volgens Rinus is RTL één groot anti-PVV-kamp. “Zelfde geldt ook voor D66-pipo Rick Nieman. Ook Wildershater.

Andere Wilders-volgers noemen Galjaard een ‘eng mannetje’, een ‘populist’ en een ‘omhooggevallen figuur’.

Wilders stuit in de media op veel partijen die uitgesproken tegen de PVV zijn. Zo treedt hij al langere tijd niet graag op in programma’s van de ‘linkse’ Publieke Omroep.

Erland Galjaard is de man van Wendy van Dijk.

Lees ook:

Erland Galjaard wil minder media-aandacht voor IS (gisteren)
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (gisteren)
Erland Galjaard walgt van Jean-Pierre Geelen (eergisteren)
Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard (eergisteren)
RTL 4-baas Erland Galjaard anti-Wilders en pro-PvdA (eergisteren)

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen