Geert Wilders slaat terug naar Erland Galjaard

Geplaatst op Tue 24 Feb 2015 om 8:54

Foto: EenVandaagHet is Geert Wilders niet ontgaan dat RTL’s tv-baas Erland Galjaard zich erg negatief heeft uitgelaten over zijn politieke partij PVV. Dat laat de partijleider blijken op Twitter. Galjaard heeft in een interview gezegd dat Wilders aanzet tot haat, dat hij dat een ‘afknapper’ vindt en daarom ‘nooit meer’ naar hem luistert. “Zo zo. Na Pieter Klein nog zo’n RTL-baas die PVV verafschuwt: Erland Galjaard van de PvdA. Over haatzaaien gesproken“, zegt de politicus, die in maart meedoet aan het tv-debat van RTL.

Pieter Klein, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, is niet onder de indruk van Wilders’ tweet. “Oei. De profeet van de vrijheid van meningsuiting is beledigd! #vrijheid“, twittert hij.

Veel volgers van Wilders reageren geërgerd op de uitspraken van Erland Galjaard, die het opneemt voor moslims en op PvdA zegt te stemmen. “Laat Erland dan maar eens een jaartje in schilderswijk gaan wonen met zijn gezin. Denk dat hij erna PVV stemt“, twittert Marco.

Eddy ergert zich ook aan de uitspraken van Galjaard, terwijl hij zich in een luxe positie bevindt. “Lekker in z’n Gooische villa blijkbaar dus echt niet bewust van de grote problematiek. Loser die Galjaard.”

Rob lacht vooral om Galjaards uitspraak dat Wilders zich schuldig maakt aan effectbejag. “Een RTL 4-baas die iemand ‘effectbejag’ kwalijk neemt? Hahaha.

Volgens Rinus is RTL één groot anti-PVV-kamp. “Zelfde geldt ook voor D66-pipo Rick Nieman. Ook Wildershater.

Andere Wilders-volgers noemen Galjaard een ‘eng mannetje’, een ‘populist’ en een ‘omhooggevallen figuur’.

Wilders stuit in de media op veel partijen die uitgesproken tegen de PVV zijn. Zo treedt hij al langere tijd niet graag op in programma’s van de ‘linkse’ Publieke Omroep.

Erland Galjaard is de man van Wendy van Dijk.

Lees ook:

Erland Galjaard wil minder media-aandacht voor IS (gisteren)
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (gisteren)
Erland Galjaard walgt van Jean-Pierre Geelen (eergisteren)
Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard (eergisteren)
RTL 4-baas Erland Galjaard anti-Wilders en pro-PvdA (eergisteren)

 
46 Reacties op “Geert Wilders slaat terug naar Erland Galjaard”


 1. RaarMaarWaar

  Al die BN’ers die zo tegen de PVV zijn.. Die zien hun eigen oprit van 10 meter met een ENORM hek met camerabewaking, maar meer zien ze niet!!

  Alle deuren gaan voor hun open als het gaat om klachten ed..

  Laat ze AUB hun mond houden, en al helemaal walgelijke kakker Galjaard, brrr

 2. peter1

  Hoe meer negatieve uitlatingen vanuit de media hoe sterker de PVV zal worden
  Niet de kiezers maken Wilders steeds populairder maar de media
  Vooral de omroepen zouden een stapje terug moeten doen , en zich niet zo zeer uitspreken voor een politieke partij , het mag wel , alleen behandel de politieke partijen op gelijke waarden, en dat doet Erland niet. Zo kan je nooit een debat op je zender organiseren , en de vragen zo stellen dat je de partij die je niet mag altijd , in een negatief spiraal trekt, en dat mag niet
  Daarom was het op NPO2 gisteren een zeer goed debat waar niemand voordeel uit kon halen , of te kijk werd gezet
  En zo hoort het ook !

 3. Mediaprak

  Misschien moet RTL LN voorafgaand aan de Prov Staten Verkiezingen een ‘debat’ tussen BN’ers organiseren: Gerard Joling, Gordon, Galjaard, B Stenberg. En ‘Twitter’…. Zooo 2010…..

 4. Man

  Niet zo handig van Erland Galjaard om zijn politieke voorkeuren uit de doeken te doen. Erg onprofessioneel zelfs.

 5. Huiskamer

  Die Galjaard weet niet hoe hij politiek-correct moet doen.
  Blijkbaar “doe je mee” als je ook tegen Die-Wilders bent.
  Hetzelfde zagen we bij Pim. Op dezelfde wijze. Relnicht Verlinden vond Pim een enge man. Iedere dag weer begon hij er over. Toen Pim werd doodgeschoten was er ineens niemand beter dan Pim. Wat een angsthazen.

 6. Henk

  Het doel is de publieke opinie te manipuleren, de PvdA heeft VVD beleid uitgevoerd. RTL is een vriend van rechts en door de PvdA te aaien hopen ze de VVD is het zadel te houden.

 7. Gert

  Binnenkort zitten al die pro-pvda lieden gehurkt op een strand in een oranje pakkie

 8. Herman

  Geen PVV-aanhanger maar wat een enge gladde man is die Erland Galjaard.
  Slang met 2 koppen! Zou zo een tweede Diederik Samson kunnen zijn.

 9. Co Jansen

  E. Galjaard heeft wel gelijk. Echter vaak is een professionelen onpartijdige houding wel gewenst in bepaalde functies.

 10. Tim20 MJ

  Ik vind het ongelooflijk dat die Pieter Klein zo onbezonnen twittert. Vind nog steeds dat een nieuwsredactie geen stelling moet innemen in politieke kwesties.

 11. PvdD

  Ook de monarchie is niet politiek onpartijdig. Zo raar is het dus niet wat Erland in het openbaar denkt.

 12. dre

  Dat is toch RTL Reclame en die zenden verder alleen pulp uit , waardeloze zenders

 13. Anonymous

  Een wereld van tegenstellingen, Galjaard met zijn nieuwe Porsche die PvdA stemt, maar zijn presentatoren waaronder zijn eigen vrouw alsmaar rijker maakt en de consumenten, vooral in de supermarkt en met uitbundige reclameblokken en sluwe product placement aanzet tot onnodig consumeren alsmaar armer maakt.
  Ook is het zo dat door het simplistisch populistisch programmeren van RTL deze zender veel Wildersstemmers trekt omdat die notoir gevoelig zijn voor makkelijk te verteren sprookjes en voorgespiegelde illusies. Galjaard schiet dus onder zijn eigen kijkduiven. Hij heeft zich verstrikt in een onontwarbare knoop binnen een gevaarlijk wespennest. Kom hier maar eens uit.

 14. Marc

  Tja, Erlandje heeft wat aangehaald om zijn politieke voorkeur uit te spreken, terwijl hiJ in het echt eigenlijk VVD stemt. Maar ja, hij denkt dat als hij zegt dat hij PVDA stemt dit wat sympathieker over komt, zo ijdel is hij wel. En weet hij veel, VVD en PVDA maar ook D66 en CDA. Het is allemaal 1 pot neo liberaal nat….

 15. Marc

  P.s. zullen we een lijstje maken wie van het presentatoren team allemaal VVD en zoiezo rechts stemmen?

  Opzetje:

  Gordon-VVD
  mevrouw Verlinde: VVD
  Dekme Daphners: VVD
  vul zelf maar aan….

 16. @Marc

  @Marc
  Gerard Joling – VVD

  Die zit er zelf zo diep mogelijk in..

 17. Herman

  Patty Brard en Beau van Erven Dorens schijnbaar Groen Links! Hahaha
  Bridget Partij voor de Dieren.

 18. Marc

  Patty Brard GroenLinks….geintje natuurlijk? VVD denk ik.

 19. Nordin

  Wilders-volgers die Galjaard een ‘eng mannetje’, een ‘populist’ en een ‘omhooggevallen figuur’ noemen hebben toch echt weer een flink pak boter op hun kop.

 20. Marc

  Gerard Joling is aardig negatief over de VVD de laatste tijd, en terecht, en heeft nu meer PVV trekjes.

 21. parker

  Waarom mag je als PVDA stemmer niet rijk zijn ,het gaat er volgens mij om hoe je in het leven staat ,heb je iets over voor een ander of wil je alles voor je zelf hebben ,in sociaal democratische landen zoals Zweden zijn de mensen gelukkiger dan in bv Amerika.

 22. Koen

  Koren op de molen van Wilders, hij zou Erland Galjaard een bloemetje moeten sturen. We hebben in het verleden kunnen zien dat als bekende mensen zich uitspreken tegen Wilders dat dat niet slecht is voor de peilingen ;)

 23. Marc

  Mart Smeets – PvdA
  Maarten van Rossem – PvdA
  Jeroen Pauw – PvdA
  Cees Driehuis – PvdA
  Paul Witteman – PvdA
  Twan Huijs – PvdA
  Matthijs van Nieuwkerk – PvdA
  Tom Egberts – PvdA
  Jan Mulder – PvdA
  Giel Beelen – PvdA
  Philip Freriks – PvdA
  Ferry Mingele – PvdA
  vul zelf maar aan….

 24. Koen

  @Marc

  Als je van PvdA maakt: PvdA/D66 klopt het denk ik, ze stemmen op een van die 2 partijen!

 25. Rick

  @ Herman Wat heeft dat er mee te maken? Hou dan gewoon je mond.

 26. henk

  rot maar lekker op met dat stomme wijf van je enkelreis syrie !!! graag

 27. Joost

  Erland heeft graag dat zijn volgers en onderdanen het zelfde doen als hij. 2x je trouwen vieren. Wat dj’s doen (plaatjes draaien) echt hele goede muziek vinden. En als je er van de Nederlandse delegatie een niet kent dan word er heel verbaast gereageerd. Als 40+ of 50+ op een festival staan. De Wendy (of Linda) lezen dat zijn namelijk hele leuke (positieve) bladen. Niet kritisch zijn want dan ben je negatief maar positief zijn. Op vrijdagavond genieten van uniek zangtalent in een talentenjacht (iedereen vind dat leuk). Op zaterdagavond lachen gieren brullen om 20.00u en met de Grote Improvisatieshow of Ik hou van Holland. Anti Wilders zijn. Tegen Zwarte Piet zijn en daar zonder over na te denken een mening uiten op Twitter, FB of in een filmpje terwijl ze zelf in hun hele jeugd en daarna het feest hebben gevierd. Massa volk en vooral geen eigen mening hebben. Iedereen moet achter elkaar aan lopen en het zelfde vinden en doen. Dat is waar Erland en zijn vrouw aan mee werken. De meeste kijkers hebben het helaas nog niet door.

 28. peter1

  @Marc Ja dat zeggen ze, maar in het hokje stemmen ze misschien anders
  Iemand die bij de AVRO werkt, hoeft niet altijd op de VVD te stemmen
  en zo is het ook met de VARA Als die freelancers bners en medewerkers
  hun inkomsten zien dalen door dit kabinet, mede veroorzaakt door de gedoog partijen wil ik wel eens weten of je dan nog op al die partijen stemt
  nou dan heb je wel een bord voor je kop
  En Jan Mulder zal zeker niet op de PVDA stemmen , want wat ging hij tekeer in de DWDD ,over de PVDA maar dat heb jij niet gezien natuurlijk

 29. Herman

  @Rick: Gaan we een grote mond opzetten? Hou zelf gewoon je mond, mafkees!

 30. Rick

  Wat wil je doen dan? Relnicht!

 31. Hans

  @peter1 :”Iemand die bij de AVRO werkt, hoeft niet altijd op de VVD te stemmen”

  Nee, natuurlijk niet, daar stemt niemand op de VVD, de hele NPO is één grote linkse kliek. Alsof Pieter Jan Hagens en de “grapjassen” van Koefnoen niet allemaal “gewoon” op de PvdA/D66 stemmen.

 32. Marc

  Marc
  Tue 24 Feb 2015 om 11:51:

  Ferry Mingelen PVDA? Die stemt VVD hoor. Was jaren geleden al duidelijk hoe hij deze partij voortrok in een lijsttrekkersdebat.
  En de rest van je lijstje is ook twijfelachtig want Jan Mulder stemt geen PVDA, denk meer GroenLinks of SP.

 33. Pia

  En weer een negatief artikel over Erland Galjaard. Zo doorzichtig.

 34. Pipo Koeien

  Dat laatste zinnetje ook weer, hahahahahaha zooo MC!

 35. Frits

  @Pipo Koeien
  Echt he? Ze zouden deze laatste zinnentjes eens moeten bundelen. Te grappig. Meestal totaal niet relevant met het stukje of het is nog even een fijne sneer.

 36. Anonymous

  Merkwaardig dat er nog zovelen zijn die denken dat als je PvdA stemt je dan links stemt. De PvdA is tegenwoordig nauwelijks nog van de VVD te onderscheiden, wat ze zeker minimaal de helft van de zetels gaat kosten. Er is nog maar 1 echte linkse partij en dat is de SP.

 37. André

  Als alle PVV stemmers zouden besluiten om niet meer naar RTL te kijken, dan is de laatste werkdag van Galjaard al snel dichterbij. Het is toch wel het moedermavo niveau wat hier gehaald wordt…

 38. Bas van Stapelberg

  Niet zo denigrerend, André.

 39. peter

  Jan Mulder-SP
  Jeroen Pauw -VVD-D66
  Ferry Mingele- Groenlinks

 40. Hermano

  Straks mag Ingrid niet meer naar GTST kijken van Henk.

 41. Börüs

  Sinds Wendy zich laat douwen door Thijs R. zegt die Galjaard allemaal rare dingen. We moeten het hem maar niet kwalijk nemen.

 42. Owen

  Lekker boeiend de mening van Twitterende PVV T0kkies.

 43. Heinrich

  Erland Galjaard: de Nederlandse Joseph Goebbels.

 44. Anonymous

  over stemmen gesproken dan zeker niet op d66 dan krijgt Brussel al onze pensioengeld van die Pechtold want hij verkoopt de ziel van Nederland aan de duivel daar in Brussel

 45. Paddy

  Wat laat die Wilders zich weer kennen! Er is dus iemand die tegen hem is en gelijk moet die er wat van zeggen! Dat is toch de gek voor woorden? Inderdaad over vrijheid gesproken! Volgens Wilders is er alleen vrijheid als je het met hem eens bent!

 46. My name is Jansen

  Dikke pad,
  hou je mond!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.