’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’

Foto: EenVandaagHet interview dat RTL’s tv-baas Erland Galjaard aan Het Parool heeft gegeven is door journalisten behoorlijk bespot. Dat blijkt uit een rondgang op Twitter. Galjaard noemt de gemiddelde journalist ‘vrij beperkt’, vindt recensenten met kritiek op RTL ‘lachwekkend’, noemt zijn eigen column ‘heel goed’ en ligt nooit wakker van kijkcijfers (‘Sterker, kijkcijfers zijn voor mij vaak een logische beloning voor wat we van tevoren bedacht hadden’). “God, wat is die Galjaard blij met zichzelf“, luidt het op Twitter.

De tv-baas is behoorlijk openhartig in het interview. Zo geeft hij verder nog aan ‘binnen twee minuten’ te weten of een tv-format bij RTL past, herhaalt hij dat hij de media negatief vindt, beweert hij te gaan stemmen op PvdA en vertelt hij dat hij net een nieuwe Porsche heeft gekocht.

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen wordt in het interview afgeserveerd door Galjaard. Hij heeft gelaten gereageerd, maar is dan ook niet de enige recensent die een briesende Galjaard over zich heen heeft gekregen. Eerder al kreeg een recensent die niet enthousiast was over Gooische Vrouwen 2 de wind van voren.

Waar Galjaard wél positief over is, is zijn vrouw Wendy van Dijk. Hij vindt haar blad Wendy ontzettend positief en zelf is ze ‘een buitengewoon bijzonder mens’ en ‘heel empathisch’. “Dat is ook haar grote kracht op televisie: zo’n typetje als Ushi, dan moet je je wel in een ander kunnen verplaatsen.

Hilarisch

Saskia van Loenen, eindredacteur van NRC Handelsblad, vindt het ‘hilarisch’ dat Galjaard zijn column in Broadcast Magazine over negatieve media ‘heel goed’ noemt en ‘de best gelezen van 2014’.

EenVandaag-journalist Lammert de Bruin valt op dat Galjaard constant roeptoetert over negatieve media, maar zelf even negatief is. “‘Negativiteit is done, het werkt niet meer’, aldus Galjaard in een uiterst negatieve klaagzang over Jean-Pierre Geelen. Typisch zo’n man met alleen maar ja-knikkers om zich heen vrees ik.”

Dat vermoeden heeft ook showsite Glamora.ma, aangezien Galjaard beweert dat hij ‘alleen maar positieve reacties’ heeft gekregen op zijn column, waaronder van Najib Amhali en Raoul Heertje. “Mensen die op de loonlijst staan van RTL 4.

NCRV-presentator Teun van de Keuken valt ook Galjaards sneer naar de roddelmedia op. De tv-baas vindt het ‘complete onzin’ dat hij en zijn Wendy worden gefotografeerd op het strand. “Mal ventje is die Erland Galjaard toch. Vindt roddelen stom, maar Boulevard dan? ‘Dat is entertainmentnieuws.’ Yeah, right.

NRC’s tv-recensent Hans Beerekamp reageert op de stelling dat het uiten van kritiek op Galjaard voor veel mediamensen onverstandig is, omdat hij een flinke vinger in de pap heeft in medialand. “Navrant dat veel mediatypes zich weinig meer kunnen voorstellen bij een onafhankelijke positie. #zonderErland.

Zelfvoldaan

Dat de enige die er wel goed van af komt bij Galjaard zijn Wendy is, wordt met hoongelach ontvangen. “Brrr, enge zelfvoldane man, die Galjaard. En dat hij dat blaadje van Wendy ophemelt, is ronduit belachelijk“, twittert Lilian.

En John: “Galjaard meldt dat blad Wendy veel positiever is over zijn programma’s dan Jean-Pierre Geelen. Ik denk dat ie gelijk heeft..

Jack vindt Galjaard hooghartig. “Erland Galjaard over Erland Galjaard: ik ben eigenlijk een briljant mens, alleen niemand ziet het behalve mijn RTL-stal.”

Verder wordt Galjaard een ‘narcist’, een ‘Nederlandse Murdoch’ en een ‘dwaas’ genoemd.

Lees ook

Erland Galjaard walgt van Jean-Pierre Geelen (gisteren)
Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard (gisteren)
RTL 4-baas Erland Galjaard anti-Wilders en pro-PvdA (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen