Erland Galjaard wil minder media-aandacht voor IS

Erland Galjaard, de tv-baas van RTL, vraagt zich af of de media er goed aan doen om bepaalde beelden uit de video’s van Islamitische Staat (IS) te verspreiden. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Galjaard sluit zich aan bij NTR-baas Paul Römer, die dezelfde kritiek heeft. “Vergis je niet: het is ook de media-aandacht die deze angst zaait. Waarom moeten wij steeds die foto’s van jongens in oranje overalls zien? Het niet meer laten zien is ook minder pijnlijk voor de familie“, zegt Galjaard. 

De tv-baas is bang voor de maatschappelijke effecten van de terreur door IS. Hij pleit ervoor dat men moslims niet over één kam scheert. “Waarom moet Aboutaleb zich na de aanslagen in Parijs distantiëren van moslimgeweld? Niemand heeft toch ook een Nederlandse politicus gebeld na wat Anders Breivik deed?

Het zijn excessen, benadrukt Galjaard. “Gewone moslims hebben niets met IS, Boko Haram, haatimams of wat dan ook te maken.”

NTR-baas Römer pleit ook voor het beperken van de media-aandacht voor IS. “Elke keer dat we uitgebreid berichten over wat daar gebeurt, sponsoren we eigenlijk hun publiciteitscampagne“, zei hij eerder deze maand.

Lees ook: ‘Rouwende moeder piloot hoort niet in NOS Journaal’ (4 februari 2015)

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen