Nieuwsuur-debat goed voor 738.000 kijkers

Het eerste grote verkiezingsdebat op tv in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen trok maandagavond 738.000 kijkers naar het programma Nieuwsuur op NPO 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tijdens de uitzending, die goed was voor ruim 12 procent marktaandeel, gingen acht lijsttrekkers voor de Eerste Kamer met elkaar in debat. Het eerstvolgende grote tv-debat is op 5 maart te zien bij RTL 4 en wordt gevoerd door de partijleiders van de zes grootste partijen.

De strijd gaat op die dag tussen Mark Rutte, Diederik Samsom, Emile Roemer, Geert Wilders, Alexander Pechtold en Sybrand Buma en zal worden geleid door nieuwslezer Rick Nieman en politiek verslaggever van RTL Nieuws Frits Wester.

De NOS organiseert nog drie andere debatten. Op 1 maart is er het Radio 1 Verkiezingsdebat met de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer en op 2 maart is er een tv-debat op NPO 2 met de twaalf provinciale lijsttrekkers.

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen, op 17 maart, is er een tv-debat op NPO 1. Die wordt gevoerd door de partijleiders van de partijen die nu een zetel in de Eerste Kamer hebben.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen