Wietze de Jager onder vuur: ‘Radio 538, degradeer deze amateur!’

Wietze de Jager ligt flink onder vuur omdat hij op de radio heeft zitten klagen over het feit dat hij vijf dagen per week moet werken. “Stop er maar helemaal mee, hij is niet gemotiveerd.”

Wietze de Jager © Radio 538

Het acht minuten durende radiobeklag van Wietze de Jager over zijn ‘zware’ werkweken zet kwaad bloed. Na negen maanden ochtendshow op Radio 538 komt hij erachter dat het niet te combineren is met zijn gezinsleven. Vreemd, vindt collega Klaas van der Eerden. Zijn drie kinderen zijn immers niet ineens vorige week uit de baarmoeder gekomen.

‘Wat een amateur!’

Radiocolumnist Patrick Kicken, die jarenlang voor Radio Veronica heeft gewerkt, is verbijsterd. Hij roept al jaren dat een vroege ochtendshow niet te combineren is met het opvoeden van jonge kinderen. “Dat had je van tevoren zelf al kunnen verzinnen, zoals Klaas van der Eerden terecht drie keer opmerkt”, schrijft hij bij Spreekbuis.

Het is sowieso schandalig dat Wietze dit eerst aankaart op de radio in plaats van bij de zenderleiding, vindt hij. “Als je dit zo acht minuten lang on-air gaat bespreken tijdens een hitlijst ben je gewoon een amateur. Dit heeft niks met entertainment te maken, dit is niet stoer, dit is gewoon eersteklas gepruts.”

‘Hé, l*l!’

De luisteraar zal zich er ook aan storen, vermoedt Patrick. “Je luisteraar denkt alleen maar: hé l*l, ik moet vijf dagen in de week acht uur per dag werken, aansteller! Je komt net kijken in die ochtend bij 538. Jouw missie is nu alles op alles zetten om zieltjes te winnen, niet zielig te gaan zitten doen!”

Misschien moet Wietze er maar gewoon uit, zegt hij. “Stop er dan maar gewoon helemaal mee, ga weer wat in het weekend en op vrijdagavond doen en laat de ochtend over aan iemand die er 200 procent voor gemotiveerd is.”

Hoe reageert Talpa?

Privé-baas Evert Santegoeds, die als Shownieuws-deskundige bij de tv-tak van Talpa werkt, denkt dat ze bij Talpa Radio flink pissig zijn. “Je bent op dat tijdstip de koning van de radio en dan zeg je na negen maanden: ‘Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn gezin.’ Nou, ik denk dat ze bij Talpa helemaal gek worden als ze dat horen.”

Het is misschien geen juiste keuze voor de ochtend van 538, vervolgt Evert in zijn podcast Strikt Privé. “Edwin Evers had geen gezin en leefde voor die radio. Dat had ik bij Wietze altijd een beetje wat minder toch, want heel verrassend was het allemaal niet. Als je dan nu al de handdoek in de ring gaat gooien, dan denk ik: wat een foute keuze is dat geweest zeg.”

Opvolger

Wie zou een goede opvolger van Wietze zijn? “Er is toch wel iemand die jong, fris en met een nieuw geluid een leuke ochtendshow kan maken met commentaar op het nieuws van de dag? Ga eens in de cabarethoek zoeken ofzo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Wietze de Jager gemotiveerd genoeg voor hét belangrijkste programma op Radio 538?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen