René van der Gijp valt Andy van der Meijde keihard aan: ‘Zó k*t!’

René van der Gijp opent keihard de aanval op Andy van der Meijde, zijn opvolger in de voetbaltalkshow van Veronica. “Hij moet de uitzending van maandag eens terugkijken. Echt zó k*t!”

Andy van der Meijde en René van der Gijp © Veronica, SBS 6

Wilfred Genee wist zich gisterenavond in Vandaag Inside even geen houding toen zijn tv-collega’s Johan Derksen en René van der Gijp begonnen in te hakken op Andy van der Meijde. Andy is als voetbalanalist in Veronica Offside, de opvolger van Veronica Inside, immers Wilfreds kersverse collega.

Andy blij met tv-baan

Het is voor Andy geweldig dat hij nu voetbalanalistje mag spelen op televisie. “Ik wil daar serieus mijn toekomst van maken. Als een vak, als werk, al voelt dat niet zo”, zegt de voetballer in het AD.

Hij heeft er veel vertrouwen in dat hij een soort nieuwe Johan of René kan worden. “Ik lees veel en kijk alles, omdat ik wil weten waarover ik praat. Ik heb verhalen, grappen en grollen, maar ik wil ook mijn mening geven. Waarom wordt er slecht gespeeld? Waarom staat Blind linksback als hij goed is in de opbouw?”

‘Het is echt heel k*t’

René van der Gijp is niet overtuigd. Hij gelooft niet in de tv-kwaliteiten van Andy. “Ik vind hem wat op Gert Jakobs lijken. Nou, in zijn manier van doen. Hij zei vandaag ook in de krant dat hij van tv zijn vak wil maken. Nou, dan moet hij dat programma van maandag eens terugkijken. Wat jij gemaakt hebt met hem. Het was heel erg k*t.”

Wilfred ongemakkelijk: “Ja, het kan niet elke uitzending goed zijn.”

Kar trekken

René vindt dat Andy faalt. “Dat weet ik. Het kan niet heel vaak heel erg goed zijn, maar dan moet hij er wel anders in gaan zitten, vind ik. Dan moet je wel proberen zeg maar een beetje de kar te trekken af en toe als je merkt dat het stil valt.”

Wilfred: “Ja, maar hij doet het nog niet zo lang en ik vind dat hij echt een aantal goede uitzendingen heeft gemaakt. Het kan niet elke keer feest zijn.”

‘Met alle respect’

Johan Derksen ergert zich er dan weer vooral aan dat Andy en zijn vrouw Melisa zich in RTL Boulevard hebben uitgesproken tegen coronavaccins. “Dan denk ik: met alle respect voor Andy en zijn vrouw… Het is toch belachelijk dat die daarvoor de ruimte krijgen? Ik denk dat er toch een hoop mensen zijn die denken: ja, Andy zegt het ook!”

Hij vindt dat Boulevard blundert door dit soort types aan het woord te laten. “Geen enkele tegengas, hè? Als de medische wereld zegt dat je het wel beter kunt doen en Andy zegt van niet… Ik vind het nogal wat om dat als programma uit te zenden met een lachende presentator die dat allemaal maar prima vindt.”

René: “Heb jij het idee dat Andy van der Meijde een voorbeeldfunctie heeft? Ik denk helemaal niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen