‘Carlo Boszhard wil De TV Kantine terug? Nee, doe maar niet!’

Carlo Boszhard wil na een pauze van bijna twee jaar graag weer verder met De TV Kantine, maar niet iedereen loopt daar warm voor. “Ik zou zeggen: doe het niet”, sneert Evert Santegoeds.

TV Kantine © Laura Oldenbroek

Het was jarenlang een grote hit op RTL 4: De TV Kantine. De persiflagecomedy van Carlo Boszhard is nu al bijna twee jaar niet meer op televisie. “Toen Irene Moors besloot om de verkleedkist dicht te doen, was ik er zelf ook even klaar mee. Daarbij vroeg ik me af: wat kan er eigenlijk nog qua humor?”, schrijft hij deze week in de Televizier.

Sneer naar Lubach

Carlo vroeg zich bovendien af of er voor zijn humor nog wel ruimte is. “Satire is tegenwoordig een cabaretier of een presentator met een pennetje in zijn hand die ons de maat neemt”, sneert hij naar Arjen Lubach. “Mensen uitvergroten zoals in De TV Kantine, kan het nog?”

Toch heeft hij nu weer inspiratie. “Toen zag ik ineens een nieuwe scène voor me. Tim Hofman, die bij ons al eerder briljant is gepersifleerd door acteur Valentijn Benard, gaat op onderzoek uit.”

Persiflage op Tim?

Een persiflage van Tim die de misbruikzaak rondom The Voice of Holland boven water haalt? Dat lijkt niet echt gepast. “Mag je nog wel iemand nadoen en wanneer ga je te ver?”, vraagt Carlo zichzelf af.

“Er ontwikkelde een nieuwe aflevering in mijn hoofd die ik voor mezelf houd, omdat ik hem écht wil maken. Opeens kon ik niet wachten om de tv-wereld waarin iedereen over elkaar heen valt, te relativeren met een Kantine-special. (…) Nu we niet meer deepfaken, Koefnoen-en, en Spijkers met koppen slaan, wil ik de deur van de kantine weer open.”

Evert raadt af

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het een slecht idee. “Ik zou zeggen: ‘Doe het niet.’ Het was echt klaar met De TV Kantine een beetje”, zegt hij vandaag in zijn podcast Strikt Privé.

Je moet dit niet uit de mottenballen trekken, vindt Evert. “Het is een mooie herinnering en ik geloof ook niet dat Irene erom staat te trappelen om dat nog te gaan doen.”

‘Het is klaar’

Eigenlijk had Carlo al moeten stoppen na het winnen van de Televizier-Ring, vindt Evert. “Er zou ooit nog een film komen, dat was een heel goede afsluiting geweest, maar een nog betere afsluiting was volgens mij de Televizier-Ring geweest en dan zeggen: ‘Jongens, hoge kunnen we niet, we houden ermee op.’”

Evert denkt dat De TV Kantine alleen maar teleur kan stellen. “Ik denk dat je gaat vasthouden aan iets dat toen leuk was, maar ik denk dat het een beetje klaar is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen