Marc van der Linden verschijnt met kapot gebit op televisie

Marc van der Linden is gisteren op televisie verschenen met een kapot gebit. Kijkers maken zich daar zorgen over en leggen een link met de geruchten die zijn verspreid door het programma RoddelPraat.

Marc van der Linden © HLF8

Dat er iets vreemds aan de hand is met Marc van der Linden is evident, al is niet honderd procent duidelijk wát er precies speelt. Er gaan al jaren geruchten over drugsgebruik en daardoor zou hij in 2018 al eens kortstondig zijn ontslagen bij RTL Boulevard. Sinds eind vorig jaar gingen die geruchten wéér en in januari lekte er een heftige sekstape uit.

Marc in de cel

Het programma RoddelPraat heeft al meermaals min of meer aangetoond dat Marc er een behoorlijk ruig intiem leven op nahoudt. En dat ruige leven zou gepaard gaan met het gebruik van crystal meth, een zeer verslavende drug die een desastreus effect heeft op het gebit. Het is onduidelijk wat de bron is van RoddelPraat en Marc zit in de ontkenningsmodus.

Feit is wel dat Marc na die geruchten plotseling vertrok bij RTL Boulevard. Hij ontkende bij Op1 te zijn ontslagen, maar heeft nooit afscheid genomen in het programma zélf. Eind februari werd hij opeens een nacht opgesloten in de cel op verdenking van afpersing en bedreiging, waarna hij werd gedumpt door de Weekend.

Terug in Nederland

Volgens het juicekanaal Reality FBI stond die uitgelekte sekstape niet op zichzelf. Hij zou er meerdere hebben gemaakt in groepsverband en zijn aangehouden door de politie ‘omdat hij die mensen daarna geld probeerde af te troggelen, door die video’s tegen hen te gebruiken’. Eén ding is zeker: het zaakje stinkt.

Na een korte vakantie in Spanje, waar hij een stout feestje bijwoonde met een acteur die stoute films maakt – een soort latinoversie van Ferry Doedens, is Marc speciaal voor Koningsdag weer teruggekomen naar Nederland.

Kapot gebit

Marc mocht gisteren ondanks alles gewoon aanschuiven in HLF8, maar hij maakte daar een nogal verwilderde indruk. Kijkers zijn met name bezorgd over zijn kapotte gebit. “Jezus wat is er met het gebit van Marc van der Linden gebeurd? 😱”, vraagt Suzan zich bijvoorbeeld af.

Het is vermoedelijk gewoon een afgebroken tand, maar sommige mensen leggen de link met de door RoddelPraat verspreide geruchten over het gebruik van crystal meth. “Drugs…”, antwoordt Derk. “Crystal meth”, zegt Aaron. En Arjan: “Op den duur vallen je tanden ervan uit he!”

Janet denkt dat een programma als HLF8 iemand als Marc in bescherming moet nemen. “Ohh help, Marc van der Linden klinkt heel erg verward… Moet je hem niet tegen zichzelf beschermen?”

Marc boos

Zelf is Marc boos over alle geruchten. Er klopt volgens hem ook niets van de roddel dat hij op Schiphol is gespot in een rolstoel en dat hij alleen nog met een wandelstok kan lopen.

Marc: “Sommigen hebben liever dat het slecht met je gaat dan goed. Zelfs mensen die je tot je vrienden rekende, helaas. Ik moet ze teleurstellen: het gaat héél erg goed! Voor wie het tegendeel beweert, schrijft of vertelt: go f@ck yourself!”

Fragment

Een fragment uit HLF8:

Tweet

Een geschrokken kijker:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat Marc van der Linden wel bij Op1 en HLF8 zit, maar ineens nooit meer verschijnt in RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen