Marc van der Linden ontkent dat hij is ontslagen door RTL Boulevard

Marc van der Linden ontkent dat hij is ontslagen door RTL Boulevard, zoals boze tongen beweren. “Ik ben gewoon geen nieuw contract aangegaan. Ik wil eventjes vrij zijn”, aldus de royaltykenner.

Marc van der Linden © NPO

Er gaan al jaren geruchten over een vermeend drank- en drugsprobleem van Marc van der Linden. Jan Roos beweerde eind 2018 zelfs dat Marc om die reden zou zijn ontslagen door RTL Boulevard, maar dat werd ontkend. Toen Marc eind vorig jaar opnieuw warrig overkwam in RTL Boulevard, werden de geruchten over zijn drugsgebruik opgerakeld.

Ontslagen door RTL?

Tot overmaat van ramp wordt Marc de afgelopen weken geplaagd door een uitgelekte sekstape waarop hij te zien zou zijn. Volgens Jans goed bekeken programma RoddelPraat organiseert de royaltykenner regelmatig drank- en drugsfeestjes en is dat de reden van zijn vertrek bij RTL Boulevard.

Dennis Schouten, de co-host van Jan, trok vorige week aan de bel bij de persvoorlichting van RTL met het gerucht dat Marc zou zijn ontslagen door het programma. Een reactie bleef uit, totdat Boulevard gisteren ineens bekendmaakte dat beide partijen uit elkaar gaan. Hij zou last hebben van zijn gezondheid en van de moord op Peter R. de Vries.

Yvonne reageert

Nu mengt ook showbizzhyena Yvonne Coldeweijer zich in deze rel. Wat zegt zij? “Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Marc niet vrijwillig is opgestapt, maar is ontslagen door RTL. Daarnaast is hij afgelopen vrijdag toevallig gespot door mijn eigen vrienden in Amsterdam. Marc stapte laveloos uit de taxi om geld op te nemen uit de muur.”

Héél laveloos, aldus Yvonne op haar juicekanaal. “Hij was niet een beetje dronken, maar echt compleet van de wereld. Ze omschreven zijn toestand als zeer zorgelijk. Ik denk dat Marc er al jaren een heel geheim leven op nahoudt met een lifestyle die hem dus nu de kop heeft gekost. Hopelijk is er nog iemand in zijn omgeving die zich om hem bekommert.”

Marc reageert

Zonder de geruchten te benoemen, werd Marc gisteren in de talkshow Op1 gevraagd ‘wat er aan de hand is’. “Niks, behalve dan dat ik het twintig jaar doe”, antwoordde hij. “Vorig jaar was een rampzalig jaar met de dood van een collega die me zeer dierbaar is en zal blijven en die ik al dertig jaar kende. Ja, Peter R. de Vries.”

“Hij was echt een van de grote sterren van de show. Dat heeft een grotere impact gehad dan ik dacht. Dat het zo lang zou doordreunen, had ik niet verwacht. En ik heb mijn eigen gezondheid… Ik heb anderhalf jaar geleden in coma gelegen en door mijn werk heb ik soms de neiging om te denken: ach, ik bel de fysio wel even af.”

‘Niet ontslagen!’

Marc kiest nu voor zijn eigen gezondheid, zegt hij. “In elk geval is Boulevard even on hold gezet. Maar ik blijf gewoon mijn werk doen als royaltyjournalist en wie me wil hebben: als ik tijd heb, kom ik.”

Tot slot: “Ik ben niet ontslagen, ik heb geen ontslag genomen, ik ben gewoon geen nieuw contract aangegaan, omdat daar dan weer verplichtingen in zitten. Ik wil vrij zijn eventjes.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc van der Linden: vrijwillig opgestapt of ontslagen door RTL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen