Marc van der Linden vrij na ‘nacht in de cel’, royaltykenner reageert

Marc van der Linden is gisteren vrijgelaten nadat hij één nacht in de cel heeft doorgebracht. Dat meldt RTL Boulevard na een tip van Yvonne Coldeweijer, die dus wéér een rake primeur had.

Marc van der Linden, Bart Ettekoven en Luuk Ikink © RTL Boulevard

Er gaan al een tijdje bizarre geruchten over Marc van der Linden en de bron daarvan is de kijkcijferhit RoddelPraat. Na een reeks van pittige roddels vertrok hij aan het begin van deze maand plotseling met stille trom bij RTL Boulevard. Hij ontkende te zijn ontslagen, maar merkwaardig genoeg werd hem geen afscheid in het programma zélf gegund.

‘Marc opgepakt’

Veel mensen zullen de roddels over Marc inmiddels wel hebben meegekregen. Volgens RoddelPraat is de royaltykenner een fervent gebruiker van cocaïne en crystal meth en organiseert hij behoorlijk pikante feestjes, waarvan ook een filmpje is uitgelekt. Daar zou zijn vertrek bij RTL Boulevard mee te maken hebben.

Yvonne Coldeweijer mengt zich nu ook in de geruchtenstroom. Zij meldde gisteren aan het eind van de middag op haar juicekanaal: “Marc van der Linden schijnt vannacht of vanochtend te zijn opgepakt voor bedreiging/afpersing. Hij zou momenteel achter de tralies zitten! RTL Boulevard, Shownieuws, Telegraaf, kunnen jullie dit nabellen? Thanks bitches.”

Boulevard gaat los

Het is duidelijk dat RTL Boulevard inmiddels helemaal heeft gebroken met de policy om (oud-)collega’s de hand boven het hoofd te houden, want het programma slingerde het nieuws over Marc gisterenavond direct de huiskamers in.

Luuk Ikink aan het eind van de uitzending: “We gaan nog even terug naar Yvonne Coldeweijer, daar is ze weer. Ze heeft namelijk nóg een post geplaatst op haar stories en dat is best wel een heftig bericht, namelijk dat Marc van der Linden – we kennen hem hier allemaal – vannacht of vanochtend is aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging.”

Bizar verhaal

Het is volgens Luuk ‘natuurlijk een bizar verhaal’. “We hebben het even na proberen te bellen. Marc heeft geen manager en is zelf niet bereikbaar. Zijn zus hebben we gesproken, maar die wil geen commentaar geven. We hebben ook de politie gebeld en die vertellen ons wel dat woensdag het huis van een 52-jarige man is doorzocht.”

Hij vervolgt: “Die man is aangehouden en vandaag weer heengezonden op last van de officier van Justitie. De politie wilde verder niet vertellen waarvoor die man is aangehouden. Wat precies het verhaal is, weten wij ook niet, maar het is wel heftig.”

Politie reageert

Shownieuws heeft de politie ook om een reactie gevraagd en de officiële verklaring luidt als volgt: “Woensdag is in een lopend onderzoek een woning doorzocht van een 52-jarige man. Deze man is gisteren ook aangehouden als onderdeel van dat onderzoek en vandaag na verhoor op last van officier van justitie weer vrijgelaten.”

De verklaring werd gisterenavond laat opgelezen door Bart Ettekoven. Tijdens het oplezen van het politiestatement sprak hij opeens het woord ‘mishandeling’ uit. “O sorry, er lag nog een kaartje van Glennis Grace.”

Marc reageert

Marc heeft een column in de Weekend, het tijdschrift van Bart. “Ik moet zeggen: het kwam voor mij ook als donderslag bij heldere hemel. Ik wist helemaal van niks. We hebben toen wel meteen ook even de politie gebeld, want Marc was een groot deel van de avond onbereikbaar voor commentaar. (…) Zijn advocaat nam ook niet op.”

Uiteindelijk liet Marc alsnog van zich horen, aldus Bart. “Marc was dus lange tijd niet bereikbaar en uiteindelijk heeft een collega van Shownieuws hem aan de lijn gekregen en hij heeft laten weten: ‘Ik zit niet vast hoor. Groet, Marc van der Linden.’”

Maar de avond ervoor wel? Marc hult zich op sociale media in stilzwijgen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen