Na pittige roddels: Marc van der Linden weg bij RTL Boulevard

Marc van der Linden stopt na twintig jaar als royaltykenner van RTL Boulevard. Na alle pittige roddels die over hem rondgingen benadrukken beide partijen dat het absoluut zijn eigen keuze was.

Marc van der Linden © RTL Boulevard

De 52-jarige Marc van der Linden zegt het besluit zelf te hebben genomen. “Het was een moeilijk besluit, want ik heb twintig jaar met ontzettend veel plezier aan het programma meegewerkt. De laffe en uiteindelijk fatale aanslag op Peter R. de Vries en het gemis van hem bij het programma, maar ook als collega en mens heeft een wond veroorzaakt die nog lang niet geheeld is.”

Nieuwe fase

Marc vervolgt: “Ik ben mede daardoor ook in een fase van mijn leven gekomen, waarin ik keuzes wil maken. Anderhalf jaar geleden heb ik in coma gelegen en ik ondervind daar helaas nog elke dag de gevolgen van, voornamelijk bij het lopen. Dat is gelukkig op te lossen en daar wil ik eindelijk goed de tijd voor nemen.”

Speelt er verder nog iets mee? “Daarnaast heb ik in de afgelopen weken in de VS en in Engeland gewerkt aan een nieuw project, dat weer nieuwe dimensies geeft aan mijn werk. Maar ik ga Boulevard en de dagelijkse dynamiek van het programma natuurlijk wel erg missen.”

RTL reageert

De opvolger van Marc is al ruimschoots ingewerkt. “Ik wil collega Annemarie de Kunder, die alles in zich heeft om de beste royalty-journalist van Nederland te worden, heel veel succes wensen”, zegt Marc.

RTL Boulevard bedankt Marc voor zijn inzet. “Dankzij hem waren we verzekerd van mooie koninklijke items en waren we bijna altijd als een van de eersten op de hoogte van het nieuws op royalty-vlak. We wensen Marc uiteraard veel succes met de nieuwe stappen in zijn carrière. We zullen dit met enthousiasme en interesse volgen.”

Geruchten

Het is opvallend dat RTL Boulevard in zijn nieuwsbericht de nadruk legt op Marcs professionaliteit: “In de afgelopen jaren heeft hij zowel voor als achter de schermen gezorgd voor een professionele benadering en een hoge kwaliteit van verslaggeving over royalty-zaken.”

De afgelopen jaren gingen er namelijk enorm veel geruchten dat Marc helemaal niet zo professioneel was. Jan Roos beweerde in november 2018 op Twitter dat Marc van der Linden op staande voet zou zijn ontslagen door RTL Boulevard vanwege uit de hand gelopen cocaïnegebruik, maar zelf ontkende hij dat.

Jurdische stappen

Wel waarschuwde Marc andere media om niet over de roddel te berichten. Zo dreigde hij onder meer Shownieuws met juridische stappen. Na dik een jaar onthulde Jan de vermeende bron van zijn roddel: Peter R. de Vries. Die was daar zó boos over dat hij een rechtszaak tegen Jan aankondigde, maar niet veel later trok hij die in.

Afgelopen september verscheen Marc behoorlijk wederom warrig op de buis bij RTL Boulevard en dat had volgens Jan te maken met hernieuwd cocaïnegebruik: “Hier zit iemand die volledig doorgesnoven is en pilletjes heeft geslikt.”

‘Vlucht naar voren’

Een paar weken geleden pakte Jans programma RoddelPraat uit met een uitgelekte sekstape waarop Marc te zien lijkt. Zelf ontkent hij echter dat hij op de beelden te zien is.

Hoe reageert Jan nu op Marcs vertrek bij RTL Boulevard? “Hahaha. Vlucht naar voren. En weer alles bij elkaar gelogen… (…) De werkelijke reden dat RTL hem niet meer wil inhuren is dat de man een groot drugs- en drankprobleem heeft en pornofilms maakt in zijn vrije tijd en dat RoddelPraat dat naar buiten heeft gebracht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen