Emile Ratelband en Guido den Aantrekker steunen Johan Derksen

Emile Ratelband en Guido den Aantrekker springen in de bres voor de in opspraak geraakte Johan Derksen. Ze zijn een van de weinige mediaprominenten die hun steun uitspreken aan de SBS-ster.

Emile Ratelband en Guido den Aantrekker © NPO, SBS

De onthulling van Johan Derksen dat hij een vrouw heeft gepenetreerd met een kaars – een dag later beweerde hij ineens dat hij de kaars tússen haar benen heeft gezet, maar dat is volgens critici damage control – wekt van links tot rechts walging op. Zo spreekt Arjen Lubach inmiddels van Verkrachting Inside en vindt Robert Jensen hem ‘walgelijk’.

Emile en Guido

Er zijn heel weinig mediaprominenten die Johan publiekelijk steunen. Eén van hen is Emile Ratelband. “Johan Derksen penetreerde bewusteloze vrouw met kaars”, twittert hij. “Johan, applaus voor je eerlijkheid EN je hebt groot gelijk: het waren andere, ‘betere’ tijden!! Tegenwoordig zwakke geesten en daardoor lichtgeraakt.”

Ook Story-baas Guido den Aantrekker zit in kamp-Johan. “Lieve wokers: je HOEFT niet naar Vandaag Inside te kijken. Ga Heel Holland Bakt kijken. Of Boer Zoekt Vrouw. Of elk ander hypercorrect programma. Wat ís dit voor raar masochisme?”, zegt hij boos.

Hij besluit: “Types als Marcia Luyten, die zelfgenoegzaam voor ons beslissen wat we wel of niet mogen zien. Woke, het fascisme van nu.”

Heleen van Royen

Heleen van Royen denkt dat we er niet te zwaar aan moeten tillen. Zij zegt over het slachtoffer: “Ik hoop dat ze er toen en nu nog steeds om kan lachen. Het is net The Hangover. Ontwaken na een wilde nacht: comazuipen met voetballers, ze mee naar huis nemen en over ze heen kotsen en daarna het spoor bijster zijn. En hoe komt die kaars nou daar?”

Susan Smit verbijsterd: “Ga jij dit nou bagatelliseren?”

Heleen: “De betrokkenen zullen ongetwijfeld allemaal hun eigen beleving van deze wilde avond hebben gehad. Wij waren er niet bij. Ik mis wel enige relativering, ja. We hebben het niet over een dubbele moord, al lijkt dat intussen wel zo.”

Susan: “De vrouw kon er geen beleving van hebben, want ze was bewusteloos! Dat is alles wat je moet weten.”

‘Jezus, Heleen!’

Heleen: “Nee, we zouden moeten weten hoe ze zich voelde toen ze uit haar roes ontwaakte. Zou het haar graag willen vragen. Kans bestaat dat haar kater zo groot was dat die kaars haar amper interesseerde.”

Sylvana Simons daarop: “Jezus Heleen. Tis geen fictie hè. Gatverdamme. (…) Het punt van jouw tweet is dat je zijn verhaal tot iets lolligs bagatelliseert. Zijn vethaal (meer hebben we idd niet) is noch lollig, noch fictie a la The Hangover. Het legitimeert misbruik in het echte leven want ‘haha’.”

Heleen: “Het kan ook gewoon een flauwe ‘kutgrap’ zijn. Jij kotst ons onder, krijg je van ons een kaars. Doei!”

Twee versies

Johans twee versies van het kaarsverhaal:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen