Vreemd: Marc van der Linden neemt geen afscheid in Boulevard zelf

Een beetje vreemd is het wel: Marc van der Linden vertrekt na twintig jaar bij RTL Boulevard, maar neemt niet afscheid in het programma zelf. Is er dan toch sprake van een keihard ontslag?

Marc van der Linden © RTL

RTL 4 heeft dinsdag in een statement naar buiten gebracht dat Marc van der Linden en RTL Boulevard na twintig jaar uit elkaar gaan. Het lijkt erop dat de zender zich gedwongen voelde om een verklaring af te geven, aangezien het nieuws vorige week al bekend was bij RoddelPraat en zij daarover aan de bel trokken bij de afdeling persvoorlichting van RTL.

Niet in Boulevard-studio

Merkwaardig genoeg werd het vertrek van Marc in de dinsdaguitzending van RTL Boulevard voorgelezen als een kort nieuwtje. Zelf zat de royaltydeskundige een paar uur later aan de talkshowtafel van Op1, waar hij stellig ontkende dat er sprake is van een gedwongen vertrek.

Waarom neemt Marc na twintig jaar niet gewoon afscheid in de studio van Boulevard zelf? Zelf zegt hij daar op Instagram het volgende over: “Het was raar om niet bij RTL te staan en wel bij Op1. Maar tussen de collega’s in het vaste decor had ik het niet droog gehouden.”

Gedwongen ontslag

Onzin, zegt Jan Roos. Hij stelt dat Marc niet meer welkom is in de studio. Volgens de opiniemaker is Marc in 2018 al eens op non-actief gezet vanwege overmatig drank- en drugsgebruik, en dat zou ook nu de reden zijn van zijn vertrek. Een paar weken geleden lekte namelijk een filmpje uit waarop Marc te zien zou zijn tijdens een huisfeestje vol seks en drugs.

“Toen was de kous wel een beetje af voor Boulevard”, aldus Jan in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. “Marc van der Linden is niet uit zichzelf weggegaan. Hij is weggestuurd! Dat is iets totaal anders.”

Stoned

Het verbaast Jan niets. “Ik zal je vertellen: ik heb in 2018 al gebracht dat Marc van der Linden toentertijd geschorst werd, omdat die man altijd helemaal stoned en van de kaart in de studio stond. Toen hebben ze op een gegeven moment gezegd: oprotten die gozer, die kan niet meer in beeld komen.”

“Marc heeft toen gezegd: ‘Ik ga mijn leven beteren.’ Maar wat gebeurde er? Marc had z’n leven helemaal niet gebeterd en die kwam gewoon de hele tijd stoned en dronken op televisie. Hij was niet meer verstaanbaar die man.”

Eruit geflikkerd

De officiële reden van Marcs vertrek is dat hij nog zou moeten herstellen van zijn coma van anderhalf jaar geleden en dat hij de moord op Peter R. de Vries nog niet verwerkt heeft. Jan: “Allemaal gelogen onzin. Hij is eruit geflikkerd, ze willen niets meer met hem te maken hebben, hij mag niet meer op tv bij RTL.”

“RTL Boulevard liegt de hele tent bij elkaar dat hij zelf afscheid heeft genomen. Dat is niet zo. Hij is eruit geflikkerd.”

Stories

De Instagram-stories van Marc:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen