Sander Lantinga: ‘Locatie 538-feest was te dichtbij het ziekenhuis’

Sander Lantinga vindt het achteraf gezien begrijpelijk dat het Oranjefeest van Radio 538 zaterdag niet doorgaat in Breda. Het zou té dichtbij het plaatselijke ziekenhuis zijn, vindt de radio-dj.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

Eigenlijk zou Radio 538 dit weekend met 10.000 mensen gaan hossen op het Chasséveld in Breda, op loopafstand van het Amphia-ziekenhuis. Het leidde tot enorm veel kritiek, aangezien de ic’s nog vol liggen en de terrassen nog niet eens open zijn. Bovendien is het wetenschappelijk karakter van dit soort ’testevenementen’ flinterdun.

Sander kritisch over locatie

Het was gisteren uiteindelijk de gemeente Breda die de vergunning introk, want Radio 538 zelf wilde van geen wijken weten. De zender wilde koste wat koste gaan feesten. Uiteindelijk was de locatie toch wel een beetje onhandig, gaf Radio 538-ster Sander Lantinga gisteren toe in zijn middagprogramma.

Sander: “Je moet toch een keer de eerste stap gaan maken, alleen dat moet je dan waarschijnlijk niet doen in het zicht van een ziekenhuis op een plein in Breda.”

‘Niet naast het ziekenhuis’

Jamie Westland, drummer van Di-rect, is het daar helemaal mee eens. Hij zou optreden op het 538-feest. “Als je uit Den Haag komt weet je niet dat er een ziekenhuis niet ver vandaan is”, reageert hij in het AD. “Misschien was een plek in de binnenstad niet helemaal de juiste en zou het over twee maanden beter passen op een weiland.”

De Vooravond-ster Renze Klamer liet gisteren in zijn talkshow dezelfde mening horen: “Zo dicht bij een ziekenhuis is gewoon onhandig. Daar hadden ze beter over na moeten denken.”

Gemengde gevoelens

Radio 538-dj Coen Swijnenberg heeft er gemengde gevoelens over. “Je moet niet doof zijn voor de signalen om je heen. Het lastige is dat je het natuurlijk nooit goed doet, want er komt heel veel kritiek als het wel zou doorgaan, maar we krijgen nu ook veel mensen in onze app die heel teleurgesteld zijn, want die hadden er maar wat zin in.”

Nu is het evenement toch geannuleerd. “Ik kan me dat gevoel ontzettend goed voorstellen. Het zijn roerige tijden wat dat betreft.”

Lees ook

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Talpa was doof voor alle kritiek op het 538-feest. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen