Talpa’s Shownieuws vindt megafeest Radio 538 geen probleem

Hoewel er in vrijwel alle media kritiek klinkt op het megafeest dat Talpa’s Radio 538 zaterdag organiseert in Breda, staan de sterren van Shownieuws wél pal achter hun baas John de Mol.

Shownieuws © Shownieuws

Het megafeest op Radio 538 roept veel emoties op. Niet alleen omdat de ic’s nog vol liggen met coronapatiënten, maar ook omdat er met dit ’testevenement’ een enorme stap wordt overgeslagen. Waarom mag een megafeest voor 10.000 mensen wél, terwijl horeca-ondernemers nog steeds niemand op hun terras mogen ontvangen?

Shownieuws steunt 538

Er zijn al honderdduizenden handtekeningen verzameld tegen het feest. Critici vinden het ongepast dat de patiënten in het Amphia-ziekenhuis in Breda straks het gedreun uit de Radio 538-boxen horen en de Bredase horeca met lede ogen aan moet zien hoe de radiozender van miljardair John de Mol wél weer bier mag tappen.

Gelukkig wordt Radio 538 nog wél hartstochtelijk gesteund door de Talpa-collega’s van Shownieuws. De petitie tegen het Radio 538-feest was gisteren de opening van het programma, maar de Shownieuws-sterren wilden er niets van weten. “Het gaat zaterdag gewoon gebeuren, handtekeningen of niet.”

‘We moeten doorgaan!’

Ronald Molendijk vindt de kritiek ‘een beetje vreemd’. “We hebben afgesproken dat er steeds grotere testevenementen moeten plaatsvinden”, zegt hij. “We moeten gewoon doorgaan. Geneeskunde is gebaseerd op testen, op experimenten. Ooit heeft iemand gezegd: ‘Dit hart haal ik daar uit en dat stop ik daarin.'”

We moeten ons niet laten remmen door de situatie in de ziekenhuizen, vindt Ronald. “We weten al een jaar lang dat het in het ziekenhuis geen feestje is, maar tegelijkertijd moeten we wel open. Er moet getest worden en we moeten gevaccineerd worden.”

Wat vindt Ronald ervan dat de 538-feestgangers na afloop niet getest worden? “Die hebben gezegd: ‘Dat testen achteraf is niet nodig, want wij doen heel andere testen tijdens het evenement.'”

Ook Evert steunt 538

Ook Privé-baas Evert Santegoeds is het helemaal eens met zijn baas John de Mol. De hoofdredacteur van Privé kijkt ook wel linker uit, want de vorige keer dat hij iets over Radio 538 zei dat John de Mol niet beviel, werd hij twee weken lang geschorst bij Shownieuws.

Het feest moet gewoon doorgaan, riep Evert gisteren in Shownieuws. “Op dat terrein is alles al bijna opgebouwd. Het podium staat en de tenten staan. De mensen zijn er klaar voor om na een jaar eindelijk weer eens een feestje te gaan doen en het ziet ernaar uit dat dat zaterdag gewoon gaat gebeuren, handtekeningen of niet.”

Lees ook

Lees ook de artikelen ‘Radio 538 houdt vast aan megafeest op loopafstand van bomvolle ic‘ (gisteren) en ‘538-megafeest naast bomvolle ic: ‘Doet John de Mol het of niet?’‘ (vandaag).

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Shownieuws onafhankelijk bericht over Talpa-onderwerpen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen