Radio 538 houdt vast aan megafeest op loopafstand van bomvolle ic

Radio 538 houdt vast aan het omstreden megafeest op het Chasséveld in Breda. De zender van John de Mol wil daar komende zaterdag met 10.000 mensen gaan hossen, op loopafstand van een bomvolle ic.

Radio 538 © Radio 538

Er is enorm veel verbazing over alle Fieldlab-experimenten die opeens worden georganiseerd. Terwijl horeca-ondernemers en winkeliers nog aan het infuus liggen, lijkt het de overheid en Talpa wel een goed plan om ineens met 10.000 mensen te gaan hossen tijdens een groot Radio 538-feest in Breda. Daar is enorm veel kritiek op.

Hossen naast bomvolle ic

Het op loopafstand gelegen Amphia Ziekenhuis is verbijsterd dat men straks wil gaan feesten op het Chasséveld, terwijl de ic’s vol liggen met coronapatiënten. Zorgmedewerkers hebben een petitie opgezet in een poging het 538 Oranjedag af te blazen. Binnen 24 uur is de petitie ‘Met 538 de zorg geminachtal bijna 130.000 keer ondertekend.

Ook de Vlaamse media zijn verbijsterd. Het artikel over dit Radio 538-feest is momenteel het meest gelezen artikel op de vrt-site. “Concert voor 10.000 mensen op 400 meter van ziekenhuis dat vol ligt”, luidt de kop. “Op 400 meter van dat plein staat een ziekenhuis waar de intensieve zorg vol ligt met coronapatiënten.”

Talpa wil koste wat kost feesten

Talpa Network houdt ondanks de felle kritiek gewoon vast aan het feest. Het mediabedrijf wijst bij NU.nl naar de overheid. “Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren.”

Het lijkt erop dat men bij Talpa ook niet kan wachten tot het slot eraf gaat, want de imagoschade wordt voor lief genomen. De zender ‘betreurt wel de ophef die is ontstaan’. “We snappen uiteraard onder welke hoge druk de zorg op dit moment staat.”

Holadijee

Talpa-bobo Paul Römer verdedigde het feest eerder deze week nog op NPO Radio 1. “Ik snap wel dat de horeca in de buurt diep gefrustreerd en boos is over de huidige omstandigheden. Maar dat heeft niets met 538 te maken. De situatie is heel goed rationeel uit te leggen, maar emotioneel is deze reactie te begrijpen en voorstelbaar.”

“Het is niet zo: we zetten tienduizend mensen bij elkaar en holadijee, we gaan feesten. Het is een experiment om te leren hoe we in de nieuwe werkelijkheid ons normale leven kunnen oppakken.”

Line-up

De line-up van het Radio 538-feest is indrukwekkend. Artiesten die er optreden zijn onder meer Afrojack, Davina Michelle, Gerard Joling, Maan de Steenwinkel, Miss Montreal, Racoon en Wolter Kroes.

Hoewel er slechts 10.000 kaarten beschikbaar waren, zijn er volgens Radio 538 meer dan 1 miljoen tickets aangevraagd voor het ‘grootste testevenement van Nederland’.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Staat u achter het megafeest van Radio 538?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen