Na felle kritiek: streep door omstreden megafeest Radio 538

Flink balen voor Radio 538: de feesthongerige zender mag zaterdag tóch niet met 10.000 mensen gaan hossen op het Chasséplein in Breda. De gemeente heeft een streep gezet door het ‘testevenement’.

Radio 538 © Radio 538

Breda’s burgemeester Paul Depla trekt zich in tegenstelling tot Talpa-baas John de Mol wél wat aan van de massale kritiek en heeft besloten om de vergunning in te trekken. De mensen waren kwaad over het testevenement, omdat de terrassen nog niet eens open zijn, de ic’s nog steeds vol liggen en de 538-gangers na afloop niet zouden worden getest.

Breda trekt stekker eruit

Hoewel Radio 538 vandaag net begonnen was met de opbouw van het podium, trekt Paul Depla nu de stekker eruit. “De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien.”

Hij vervolgt: “Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld.”

Radio 538 reageert

Er was de afgelopen dagen in alle media – behalve die van Talpa – veel ophef over het 538-feest. Zenderbaas Coco Hermans komt met een vrij algemene reactie: “Met 538 Oranjedag wilde 538 als Fieldlab-evenement bijdragen aan de organisatie van veilige en verantwoorde events in de toekomst.”

Ze vervolgt: “We gaan er alles aan doen om samen met de 538-dj’s en artiesten alsnog op 27 april het koningsdaggevoel bij 17 miljoen mensen thuis te brengen. Want Koningsdag = 538.”

Imagoschade

Het zijn behoorlijk holle frasen van deze Coco Hermans. Eén ding is zeker: Radio 538 heeft een flinke buts in zijn imago opgelopen. Een jaar geleden nog klappen voor de zorg en nu een middelvinger aan de zorg: 89 procent van de pollstemmers op Mediacourant vindt het hypocriet.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft deze rel Radio 538 imagoschade opgeleverd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen