NPO’s mediaforum keurt Fidan Ekiz af: ‘Te extreem’

Geplaatst op ma 07 sep 2020 om 12:30

De uitspraken die Fidan Ekiz vrijdag in haar talkshow deed over het proces tegen Geert Wilders – ze vindt het net als hij een politiek proces – zijn te extreem. Dat oordeel werd vanochtend geveld in het Mediaforum van NPO Radio 1. Hart van Nederland-talent Charlotte Nijs vindt dat talkshowhosts best ‘een beetje’ door mogen laten schemeren wat hun voorkeuren zijn. “Maar in deze was het een beetje onhandig, omdat het ontzettend veel vragen en reacties opriep.”

Fidan dropte haar mening en daarna ging de uitzending weer verder. Charlotte: “Vervolgens ging Renze achter de piano zitten met zijn stukje. In deze vond ik het niet slim, maar ik ben er niet op tegen dat je wat meer leert weten over de host.

Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist, daarop: “Maar wat meer… Ik vond dit wel vrij extreem.”

Charlotte instemmend: “Ja, dat was het ook.”

Jim: “Dat je een bepaalde voorkeur hebt lijkt me prima, maar nu ging het hier het hele weekend over. Als ik haar was, had ik zelf niet zo extreem stelling genomen. Ik denk dat je als host wat meer dienend moet zijn. Hier werd wel echt heel extreem de knoppen in het hoenderhoek gegooid.”

Talpa-bobo Paul Römer: “Je moet als presentator van een talkshow natuurlijk elke gast met open vizier kunnen interviewen. Als je je dan zo sterk uitspreekt… Ze heeft letterlijk gezegd: ‘De rechtszaak is een beetje corrupt.’ Dat is nogal een uitspraak. Het is niet handig en hoe ga je dan morgen een rechter interviewen of een minister van Justitie?

Ik denk dat een rechter daar niet meer gaat zitten als je weet dat de presentator de rechtszaak corrupt genoemd heeft. Dat vind ik nogal een uitspraak. In die zin… Je hebt wel een rol als presentator. Je bent geen commentator. Met dit soort pittige uitspraken verwar je die rollen een beetje.”

Charlotte: “Ze moet nu wel even opletten.”

Reacties

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe vindt het onzin, twittert ze. “Járen heb ik op tv (naast uitstekende journalisten) te veel vooringenomen interviewers gezien die misstanden politiek correct toedekten of onwelkome meningen ongeïnformeerd aanvielen. Nu Fidan Ekiz het Wildersproces hekelt, is objectiviteit ineens wél een issue. Hypocrieten.

Politica Annabel Nanninga: “Jinek met Hillary-fanfoto naast haar bed en gutsende Twamp-haat is maar 1 (zeer bekend) voorbeeld inderdaad. Van mij mag de illusie van ‘objectiviteit’ het raam uit, maar dan wel gewoon allemaal open kaart spelen en niet piepen.”

Nausicaa: “Precies. Gun de tv-vedettes hun voorkeuren en kap met dat selectieve blèren over objectiviteit.

Filmmaker Martin Koolhoven: “Het is alleen problematisch als ze door eigen mening door te drammen een gast in de erg zit zijn of haar mening goed te geven. Dit was niet eens met een gast voor zich. Wat een onzin zeggen deze mensen.

Nausicaa: “Ja, dan moet je oppassen, interviewen via eigen verhalen&met forse meningen als uitgangspunt, daar zit niemand op te wachten. Maar dit is een amuse in het programma, heeft de presentatoren meer karakter, prima zo. En ze houden bij het interviewen elkaar in balans als het goed is.

Lees ook:
Kritiek op Fidan Ekiz na Vooravond-intro over Wilders (zaterdag)
‘Oude VARA had Fidan Ekiz direct op straat gezet’ (zondag)
Fidan Ekiz vindt kritiek op Wilders-uitspraken hypocriet (vandaag)

Het fragment:

Foto: NPO
58 Reacties op “NPO’s mediaforum keurt Fidan Ekiz af: ‘Te extreem’”


 1. CB

  En alleen hierom moet Ekiz lekker doorgaan op de huidige toer. Even dat establishment opschudden, daar hou ik van! GO FOR IT, FIDAN!

 2. Jokkema

  Fidan, neem les!

 3. DeHoer

  Tijd dat Fidan zich even gaat bezinnen op wat een talkshowhost inhoudt.

 4. CB

  Grappig. Jim Jansen ken ik van de tijd dat-ie nog hoofdredacteur bij Folia was. Ik herinner me hem als iemand die juist ook tegen de gevestigde orde in gaat. Verbazend dat hij ervoor kiest om het optreden van Ekiz als ‘vrij extreem’ betitelt.

 5. Kolder

  Renze is een topper! Hij heeft de potentie om de nieuwe Matthijs van Nieuwkerk te worden. Moet die eerst wel die stinkvlek van zich af zien te schudden.

 6. Tina

  Beste Mediacourant

  Graag meer nieuwsitems over Awkwasi.

 7. Frank Zweers

  Bij OP1 alleen maar flaters van haar gezien. Ik ga niet eens de moeite nemen om de vooravond te gaan kijken.

 8. Wim

  Fidan for President

 9. Zalmneusje

  Extreme meningen uiten mag je alleen als je links bent.

 10. anoniem

  gok van de week

  Ferd Grapperhaus gaat weg eer aan zich zelf

  Henk ten Cate wordt de nieuwe bondscaoch knvb heeft iets goed te maken

 11. Momo

  Lekker hypocriet, die lui!

 12. Donald

  Fidan Ekiz zegt wat een heleboel mensen denken. Maar dat mag niet van de ‘tolerante’ linkse meute. Stel je eens voor dat iedereen zomaar ineens feiten gaat benoemen, dat kan en mag toch niet zo maar? Wel binnen de uitgestippelde lijntjes blijven hoor! Dan houden we de schijnvertoning in stand.

 13. Max

  Is er nog nieuws over Akwasi>?

 14. Tycho Graagnat

  Fidan, blijf zoals je bent. Eeen pracht vrouw die boven t maaiveld durft uit te steken. Chapeau!!!

 15. Mick

  Je mag je mening natuurlijk alleen laten zien als je links bent. Zo doorzichtig. Alsof de mening van Jinek niet op te maken valt. Dat laat ze in alles blijken. Maar dat is ‘de koningin’ want die is links.

 16. Nana Mouskouri

  Waarom wordt nou niemand eens eerder wakker.

 17. Klaas

  Je mag een mening hebben van de media elite…………………maar het moet wel de “juiste” mening zijn. Zoniet dan word je verketterd.

 18. NPO-fan

  KRO/NCRV gaat daar niet over.

 19. Echt links

  Als je net als Fidan consequent objectief bent, word je door de extreem neplinkse racistische media extreem gevonden. Niks nieuws onder de zon. NPO is al jaren elitair, extreem asociaal domlinks. De hoogste tijd voor een echt progressief dus objectief geluid.

 20. Pieter

  Alles moet in de media toe gedekt worden vooral bij NPO
  Daar willen ze zulke dingen niet horen, ook durven ze niets te zeggen bij die rellen door een bepaalde groep
  En dan zeggen ze nog ze onvoorwaardelijk en eerlijke nieuws brengen, maar ze durven niet tegen de schenen te trappen over politiek

 21. azijnzeiker

  Een te rechtse mening word niet gewaardeerd.

 22. Black Panther

  Dit is hoe links praat. Toen Sander Schimmel het had over rechtse tokkies vroegen ze zich ook niet af hoe hij mensen van rechts zou interviewen. Maar nu andersom wel.

 23. Sean

  Even over dat Mediaforum. Dat is eigenlijk ook een echokamer. Elke keer zit er een bij die als mediamomentje wel iets uit de Amerikaanse politiek en/of de laatste ontwikkeling in wat ik maar even het sociale debat daar noem. Vervolgens lopen ze daar over leeg en zijn ze het vooral heel erg eens met elkaar. En als er al eens een is die een beetje buiten de lijntjes gaat, dan is daar de presentator die het als een kleuter juf corrigeert.

 24. insider?

  Mediaforum: een beetje extreem toch??!

 25. Klaas

  Het erge van de zaak is dat ik verplicht ben mee te betalen aan de NPO.

 26. arie

  Goed zo Fedim, ga zo door om aan die partijdigheid, vooringenomenheid en vaak foute voorlichting van kijkers door de NPO e.a. eens een einde te maken en laat je mening in alle vrijheid klinken.
  Jinek doet dat ook, alleen voor mij aan de foute kant! Dat mag wel van het linkse mediaforum. Een niks voorstellend clubje.

  Ik zou nu wel eens willen weten wat de linkse omroepen, NPO+RTL, en al die verenigingen kliekjes , echt vinden van die duizenden zeer negatieve reacties thans op de sociale media over dat verschrikkelijke mens thans minister Al-Qaq – Kaag.
  Wat die wil en stelt brengt Nederland naar de afgrond. Deze palestijnse terreur lover mag nooit in de Nederlandse politiek iets te zeggen krijgen.
  Maar ja, D66 is een links partijtje, dus beschermd in de media.

 27. anonymous

  De hele NPO is extreem, alleen 99% exteem links
  Dit andere geluid is ook wel eens verfrissend.

 28. Frans

  Graag wat meer nieuws over Akwasi>?

 29. Fritz Rauchsturmfarradklauer

  Op deze manier en uiting geeft de NPO aan nog linkser te zijn dan pol pot ooit had durven dromen met zijn martel kameraad duche. Walgelijk. Gelukkig houdt Wilders voet bij stuk. Ook iets wat ze bij links liever niet kunnen!

 30. Auguust

  Bravo Fidan! Een verademing een presentatrice die niet als een pratend hoofd de autocue van het NPO politbureau voorleest maar haar eigen niet politiek correcte mening geeft. Dat dit schrikken is voor de deugmeute was te verwachten. Minder minder politiek correct gezwatel! Ga zo door Fidan en laat je tot zwijgen brengen door de Reijksman gedachte politie!

 31. Auguust

  Fidan laat je NIET tot zwijgen brengen door Reijksman en haar gedachte politie!!

 32. Frank Zweers

  De echte Frank Zweers vindt Fidan wel een topper;

 33. Hans S.

  Ga door Fidan, laat je niet lijden door die linkse rakkers.

 34. Pettie Fart

  Fidan zal drankorgel en zeer matig presentatrice van ‘Boulevard Uitgelicht’ Jinek gaan overstijgen alleen al in populariteit. Waar het Jinek niet is gelukt een volwaardig opvolger van Sonja Barend te worden omdat ze een geldwolf is, zal het Fidan wel gaan lukken. Nu maar hopen dat Fidan iets slimmer is dan links huismoeke Eva en ver wegblijft van de commerciële troep dat RTL/Talpa/SBS is.

 35. Thomas

  Niet Fidan was fout, maar het OM en de ongekozen rechterlijke macht heeft zich laten misbruiken door de politieke machthebbers onderleiding van een rancuneuze Mark Rutte en companen.

 36. Dorine

  Lijkt mij verstandig als Paul Römer eerst maar eens zijn eigen stal gaat keuren!! Dan zou ,mits hij eerlijk kijkt, hij zijn eigen uitspraak wel als hypocriet kunnen kwalificeren.

 37. JAKKES

  Hoertje van Erdogan

 38. NL Sheeple

  Als Hitler goedkeurend zou zeggen “Volkswagen Golf, kek wagentje”, zou dan ook iedereen die een volkswagen koopt, afkeurende blikken en geluiden ontvangen?

  Ik vind de kritiekloze braafheid van de Nederlander een opmaat naar een nazistaat. Ze gaan krijgen, wat ze verdienen.

  Als iemand, die het in niets eens is met Geert Wilders, de mening van Geert deelt dat de rechtszaak…..et cetera………..Ach laat ook maar. Nederlandse volk een dom sheeple!!!!!

 39. Mike

  Fidan is top!

 40. Dennis

  Fidan is een topper en heeft gelijk. Al die verontwaardiging. Paul Römer is wel de ergste. De vorige keer in het Mediaforum beweerde hij dat de rellen in Utrecht niet toegeschreven konden worden aan jongeren van Marokkaanse komaf.

 41. Lekker tv kijken

  Je mag een mening hebben, maar dan moet het wel de ‘juiste’ mening zijn. Anders vinden we het vervelend en gaan we er erg dramatisch over doen. Wat een ophef. Zeg gewoon of je het eens of oneens bent met haar, laat haar verder, het is gewoon haar mening, cancel culture dat is pas eng en onverdraagzaam.

 42. Peter

  En dat vindt Charlotte Nijs, het domme Haagse gansje van SBS???

 43. Koos

  Fidan jij prachtige vrouw. Wil je met me trouwen?🙏🌹

 44. Pier Riff

  Fidan ga zo door,respect voor jou.

 45. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Radio 1. Ja, dan weet je het wel. Pure linkse propaganda, nooit te betrappen op de waarheid.

 46. Bromsnor

  Laatste nieuws over Akwasi, Akwasi heeft een wind gelaten.

 47. Ger

  Fidan zwicht a.u.b niet.

 48. 😷Paulus

  😷Ow ow ow! Wat is het nuchter volkje toch oliedom. Het wil nog steeds niet doordringen dat zwarte Piet nieteens bestaat. Dus wie moet ie eigelijk vermoorden? Wil hij die Piet een kopje kleiner maken, dan wordt het een lange zoektocht. Zelf zou ik willen wie die Piet nou eigenlijk is.Op Google is Namenlijk ook geen persoon te vinden met die naam. 🤔😁🙃

 49. @Observeerder

  Misschien dat Fidan zich moet consenteren op een andere werkgever ?
  Ik zit zelf te denken aan ON https://www.ongehoordnederland.nl/
  Bij ( Denk) zouden die een omroep hebben.. zou ze prompt van een flatgebouw worden gegooid of gestenigd.
  Jensen dan ?
  En Maurice de Hond ?
  Lange Frans niet vergeten …en Doutzen …heb je tenminste wat tegengas op die linkse kliek die nu die boel al jaren aan het verstieren is.
  Van mij mag ze.. gauw wegwezen daar ..en noor Ongehoord Nederland ..want jij verkoendigt iets wat men domweg niet wil horen ..jij laat je de moend niet snoeren dus ze snoeren die van jouw ..
  Kies eiren voor je geld en ga daar weg ..
  TIP ..!!

 50. @Observeerder

  Excuses voor de taalfouten ..

 51. Nick

  De marxisten worden nerveus.

 52. Zo zit het

  Ze had gewoon gelijk en ik ben echt geen aanhanger van die Wilders. Maar dat gezeur heeft de Nederlandse staat wel heel veel gekost.

 53. Rechtsrealist

  Inderdaad. Als er een immigrant ons veel geld gekost heeft is het wel pinda G.Wilders. Proleet. Alles te danken aan Nederland maar er wel tegen schoppen…

 54. Lisa

  Niks mis met Fidan, er zouden wat meer Fidans moeten zijn want die linkse kliek begint echt enge vormen aan te nemen.

 55. Jaap

  Goed zo Fidan ga zo door, laat je niet weerhouden door al die deugmensen. De waarheid moet vertelt worden.

 56. Bert

  Rechts gaat in 1e plaats over geld en macht, links gaat in 1e plaats over mensen, daarom heeft links altijd gelijk

 57. Masterplugger

  Fidan Ekiz is de enige vrouwelijke presentator die het in de lange run tegen Jones op kan nemen….

 58. Bert

  Net naar vooravond intro gekeken, Lijkt wel Fidan show te worden, ik vind dit, ik vind dat, ze denkt dat ’t allemaal om haar draait.
  Ze heeft veel fans maar ik vind haar vre se lijk
  Klenze ramer is sympathieker en bescheidener
  Als geheel heeft het geen sfeer, een kille Fidanshow
  Het heeft lang niet de warmte van dwdd

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.