Kritiek op Fidan Ekiz na Vooravond-intro over Wilders

Geplaatst op za 05 sep 2020 om 8:30

NPO-ster Fidan Ekiz krijgt een storm van kritiek over zich heen omdat ze zich vrijdagavond aan het begin van haar nieuwe talkshow De Vooravond heeft uitgesproken over het proces tegen Geert Wilders. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Wilders is gisteren na een proces van 6,5 jaar schuldig bevonden aan groepsbelediging op de avond dat hij ‘willen we meer of minder Marokkanen’ riep. Fidan was er de hele dag flink over aan het mopperen op kantoor, merkte co-host Renze Klamer op.

Fidan sprong in de bres voor Wilders. “Je kunt er van alles over vinden en zeggen. Dat het smakeloos is bijvoorbeeld, dat vind ik in elk geval. Hij noemt het corruptie en daar komt eigenlijk een beetje mijn frustratie. Het is ook een beetje corruptie.

Het is een onzinproces, vindt Fidan. “Ik vind het hele proces één grote aanfluiting, omdat het een politiek gemotiveerde vervolging is. Het is eigenlijk een politiek proces.”

Het is volgens haar bijna niet serieus te nemen. “We weten dat er duidelijke aanwijzingen zijn over de vooringenomenheid en de adviezen van de hoge ambtenaren van het ministerie van Justitie. De minister van Justitie van toen, Opstelten, heeft het OM ook geadviseerd over hoe ze deze man moeten aanpakken.”

In een rechtstaat die we serieus willen nemen, denk ik: waar gaat dit over? Ik denk dat de mensen die destijds aangifte hebben gedaan, denken: 6,5 jaar proces? We zijn in zekere zin misbruikt voor een politiek proces. Jammer? Ja, vind ik wel.”

‘Kan toch niet?’

De uitspraken leidden tot verbaasde reacties op social media. “Bijzonder dat een talkshowhost zo stelling neemt“, merkte NOS-presentator Jeroen Stomphorst op.

Oud-NOS-hoofdredacteur Hans Laroes: “Sinds wanneer is de opinie van een presentator – niet onderbouwd- relevant?

DENK-figuur Tunahan Kuzu: “Boeiend om te constateren: plotseling laten een hoop keurige mensen zien dat ze de rechtstaat een ‘aanfluiting’ vinden. Ik vraag me echt af waarom mensen Nederland en onze democratische waarden zo haten… #kantochniet

Debatexpert Lars Duursma: “Hoi Fidan Ekiz, misschien goed om eerst het vonnis te lezen voordat je deze rechtstaat ondermijnende uitspraken (“politiek proces”) doet voor anderhalf miljoen kijkers? Het hof gaat hier namelijk uitgebreid op in bij 7.1.5 en 7.1.7 en oordeelt anders.

Advocaat Sidney Smeets vindt de uitspraken van Fidan ‘één grote aanfluiting’ en andere spreken zelfs over ‘Tokkie-tv’.

De ex van Fidan, Wierd Duk, neemt het voor haar op. “Fidan Ekiz zegt wat iedereen met gezond verstand begrijpt: proces tegen Wilders was onverstandig, bleek bovendien vanuit MinJus aangejaagd – kwalijk – en de concept-aangiftes lagen bovendien al klaar – ook kwalijk. Usual suspects: ‘Schande!’

Het fragment:

Foto: BNNVARA
125 Reacties op “Kritiek op Fidan Ekiz na Vooravond-intro over Wilders”


 1. rooie Rinus

  Haha, BNNVARA dik in de stress, want niet volgens de policor normen. bart de graaff tolt in z’n graf.

 2. Geox

  Hahaha normaal gesproken zijn de opinies linkser dan links op de NPO (en de rest van de msm) en nu er een rechtse mening opduikt is dat natuurlijk even schrikken. LOL

 3. Sjoerd

  DE REACTIES van andere suspect die de andere kant betonen ook bij Grappenhaus zijn wij al aan gewend

  Dit is een nieuw geluid!!!

  Fidan zal een gesprek krijgen bij Frans K. En BNNVARA

 4. Dokter Tinus

  Fidan heeft helemaal gelijk . Het is ook een schijnproces , Ze zouden beter die problemen met die Marokkaanse criminelen eens op een hardere manier aanpakken ipv van degene die het aankaart proberen het zwijgen op te leggen . Stelletje achterbakse schurftzakken

 5. Michiel

  De rechtse NPO die het opneemt voor de rechtse elite. Goh, wat een verrassing. Ekiz en Wilders hebben hun Russische bevelhebbers weer goed gediend. Hoe harder ze schoppen tegen onze democratische waarden en normen hoe meer we een fascistische dictatuur worden. Wat een stelletje verraders zijn het ook!

 6. Kent Barker

  Prima. Goed gezegd door deze dame. Voorgedrukte formulieren…(-) wat een afgang. Maar door andere programma’s zagen wel vaker de bange, onzekere, conflictmijdend, terughoudend en gefrustreerd beleefde gedrag van onze hermandad tegen allochtonen.

 7. Pettie Fart

  Volgens mij mag ik mevrouw Fidan wel. Hulde voor deze dame!

 8. Jeffrey Epstein

  Wanneer word Hans Laroes ,eigenlijk aangeklaagd voor me too Iedereen weet dat hij met iedere donkere werkneemster iets had en als ze niet meer wilde werden ze buiten gezwierd dus wanneer gaat die beerput eindelijk is open .

 9. Mart Smeets

  Goed bezig Fidan , eindelijk eens iemand die zegt waar het op slaat.

 10. Henk Bres

  Kuzu kruip Erdogan lekker in zijn hol en ga naar het land waar je hart ligt

 11. man pan

  Ze is een zwak interviewer, kijk het gesprek met dat turnmeisje of Brit Dekker maar terug. Gesprek met Martijn de Koning en zijn vader was makkelijk scoren.

 12. Mart Smeets

  Goed bezig Fidan , eindelijk eens iemand die zegt waar het op staat

 13. Sender

  Het AD stelde dat een voorzitter van de Raad voor de Journalistiek zich neutraal dient op te stellen en zegde daarop eind maart 2015 het lidmaatschap op van de Raad voor de Journalistiek. wikipedia) Laroes. gaf als reden voor zijn aftreden dat hij geen obstakel wenste te zijn. Exact hetzelfde ging het bij KRONCRV waar hem werd aangezegd dat het contract niet werd verleng en hij onmiddelijk kon vertrekken.
  En bij NOS journaal schieten nog een aantal mensen gelijk in de stress bij het horen van alleen de naam Laroes en net deze man plaatst een bericht op twitter????
  En Fidan DURFT tenminste stelling te nemem en had nog gelijk ook. We hebben meer dan voldoende JA knikkers, of mensen die alleen beeldvulling zijn en er beter niet hadden kunnen zitten.
  Het was sowieso een mooie uitzending. Het prortret tussen Martijn en zijn Vader Bram Koning leverde een mooistukje tv op en daarmee waren we even bevrijd van het geneuzel rondom zwarte piet en de discriminatie daaromtrent.
  Fidan, top.

 14. scott_0

  Die Tunahan Kuzu met zijn ‘ons’. Die gast hoort hier niet.

 15. Dries Roel Vink

  Kuzu kan beter zijn muil houden, want zijn gezwam past al helemaal niet in onze rechtsstaat!

 16. WEST*

  Daarom moet het nog een keer gezegd worden:

  MINDER MINDER MINDER MINDER kutmarokkanen

 17. Layka

  Goh, wat een verrassing. Wanneer bij een onderwerp over Trump de journalistieke waarden overboord gaan, reageert de NPO-achterbaan een stuk minder hysterisch. Gelukkig laat Fidan zich niet de mond snoeren.

 18. Stefie

  Dokter Tinus……… Zo is het. Helemaal met je eens!!

 19. Carl

  Ik hou van deze vrouw. Hopelijk laat ze zich niet muilkorven door alle gutmenschen.

 20. Donald Dumb

  Scott_o

  Wilders ook niet met zijn ‘ons’ Nederland.
  Geert is ook een immigrantenkind…

 21. ikke

  En Flikker Ali ,die vieze opstoker kan als knuffelmaroc alles uitbraken wat hem uitkomt ! Waar blijven nu al die protesten ?Minder Ali ,Minder Ali!!

 22. Henry

  Topvrouw, waren er maar meer van dit kaliber

 23. Sender

  @Sjoerd,

  Ja Frans moet even naar Shula.
  Waaattt erguhhh zeg. Dat ‘dekt’ elkaar toch altijd. ( Zie wat er van de week gebeurde met Grapperhaus, idem). Weet je nog Sjoerd, jaartje geleden ongeveer. Er was iets met centjes en twee Thaise restaurants.( met broerlief).
  Toen moest de man die jij noemt ook even op het matje komen. En dat moet nu iemand anders corrigerend toe spreken??? Er werd een officiele uitspraak gedaan: ‘ Mocht het nodig zijn dan zal NPO in betrokkene in gsprek zijn’
  En zo nog wat lege woorden.
  Op het matje bij Klein is niet alleen belachelijk maar dient ook geen enkel doel.
  Fidan zou een heel zacht verdienen om op te zitten, pluche

  En @Jeffrey Epstein ….dat was ik nog vergeten mee te nemen in mijn stukje over Laroes. Gelukkig liet jij het niet liggen.
  Vooralsnog is het stukje niet geplaatst.

 24. Sender

  ‘ Fidan zou een heel matje zacht verdienen om op te zitten, pluche voor in haar stoel’

  Er waren een paar woorden weggevallen.

 25. Annoniemus

  Geweldig van Fidan Ekiz tussen de Linkse trollen , een helder Rechts geluid , benieuwd hoe lang het duurt dat ze vervangen word !

 26. Piet

  De hele rechtstaat in Nederland is corrupt, kijk maar naar de zaak Demmink.

 27. Geox

  @9:16
  Ze gaat niet vervangen worden, ze gaat ingekapseld en geassimileerd worden.

 28. Roos

  Goed van Fidan !
  De tafel bij Jinek was gisteravond duidelijk anti-Wilders.
  Zelfs Saskia Belleman, de rechtbankjournalist, droeg haar steentje hierin bij.

 29. Huismaker

  De onafhankelijke (door ons betaalde) media wil alleen maar “het nieuws van alle kanten” Dus uitsluitend:
  Trump, Trump, Trump en Trump
  Die Wilders (met alle vormen van -isme)
  Die Baudet en “Boreaal”

  En iemand met een andere mening ? VERBODEN.
  We moeten een voorbeeld nemen aan DDR, Noord-Korea of Wit Rusland.
  Uitsluitend de heilige mening dienen wij te eerbiedingen.
  En afstand doen van de vrijheid van meningsuiting.
  Hoe zouden deze mensen zich gedragen hebben in WO 2 ? ENG !!!

 30. Vonzipper

  goed zo Fidan opschudden die muffe npo bende waar iedereen dezelfde mening dient te hebben.

 31. Roos

  Correctie
  Saskia Belleman, rechtbankverslaggever bedoelde ik.

 32. Robbie van Haarlem

  De nazis hadden in de 2e wereldoorlog de “kultuurkamer” ingesteld,als je in de media werkzaam was MOEST je daar lid van zijn en het betekende dat je plechtig beloofde de Nazi ideologie te promoten,ww2 is afgelopen maar die kultuurkamer bestaat nog steeds,Moedig van Fidan maar ik wens haar veel sterkte toe.

 33. Maika

  Zelfs Fidan heeft een hekel aan dat kutvolk, maar als je niet links bent of denkt dan geldt de democratie niet voor je volgens de grachtengordel. Democratie is er allen voor woke, linksdenkende mensen want zij weten alles beter.

 34. Jan Knoest

  Hoe lang gaat dat stomme gezeik van dat enge wijf jinek nog door? De eigen frustraties worden avond na avond botgevierd in die idiote vertoning! Pijnlijk voor hun dat Trump en Wilders/ Baudet razend populair worden omdat men het eeuwige gelieg en gezeik BEU is. Slapjanussen omroep RTL4 past daar naadloos bij!

 35. Zomaar

  Ruim 6 jaar omdat Geert aandachtsgeil is, en steeds in hoger beroep ging.
  En het is nog niet afgelopen.
  Op, naar de raad van state.

 36. Pettie Fart

  Mevrouw Belleman is altijd al een linkse en zeer matige verslaggeefster geweest en word zwaar overschat.
  Er zijn zoveel betere rechtbankverslaggevers te vinden dan dit nikszeggende exemplaar. Jammer dat altijd 1 en dezelfde persoon mag aanschuiven. Zij is het het zeker niet waard!

 37. Zomaar een persoon

  Fidan lijkt me niet eens uitgesproken rechts, maar gewoon iemand met een goed werkend stel hersens, die politiek verder niet in een hele duidelijke hoek zit. Datzelfde wat Eus ook heeft.

 38. Jantje met de pet

  De rechtse elite een Wierd Dukje.

 39. A.M.

  Goed gezegd Fidan!

 40. Sjaak echt

  Links is in shock, een rechtse presentator van een talk show bij de NPO, dat kan echt niet. In 70 jaar TV nog niet vertoond.

 41. Pullekie

  Daarom is De Vooravond, nu al beter dan 15 jaar DWDD , waar nooit een kritische noot op links gekraakt werd #fidandoethet

 42. .WEST*

  Dan kent u uw klassieken niet ! want wat was de eerste echte praatschow?

 43. .WEST*

  was voor SJAAK Echt

 44. Jantje

  De uitspraak van de rechter was een goed gebalanceerd vonnis. Toch heeft Fidan een punt en dat is de aanleiding en druk uit media en politiek er voor gezorgd heeft dat dit zo groot is opgepakt.
  In een tijd dat je na een verkrachting naar huis wordt gestuurd door de politie. Mensen die door de belastingdienst in de vernieling zijn geraakt niet hun recht kunnen halen je zo veel tijd en energie gaat steken in licht vergrijp (vergelijkbaar met te hard rijden) dan klopt er iets niet.
  Voor een gewone burger wordt geen 6 jaar uitgetrokken. Dat was al lang geseponeerd of afgeraffeld op een achternamiddag.

 45. Youp

  Wat een kanjer die Fidan en wat heerlijk om te horen dat die VARA voor de eerste keer echt verschillig is.

 46. Bears’den

  Stel Fidan had gezegd dat ze het er wel mee eens was, had je deze deugneuzen dan ook gehoord, of had ze dát dan ook niet mogen zeggen???

  Wat een pannenkoeken!

 47. Willie

  Is ze al bedreigd door links.

 48. Echte jurist

  Wilders en zijn advocaat zijn nitwits. Zij gebruiken argumenten die juist suggereren dat die het wel als (strafbare) groepsbelediging kan worden gezien. Hij moet de volgende keer de volgende vergelijking maken.
  Stel je dat je bij een enquête vraagt: Willen we (wilt u) meer of minder (criminele) Denen in Nederland? Niemand die daar over valt. Het is een vraag en door de meerkeuzevraag een open vraag. Een politicus mag nog verder gaan. Dat hij na het antwoord van het publiek zei: ‘Dat zullen we dan even regelen’, was duidelijk ironisch bedoeld en werd ook zo opgevat. Als Jesse Klaver de vraag stelt: Willen we meer of minder (criminele )Marokkanen in Nederland? en het publiek zegt ‘minder’ dan zal hij niet vervolgd worden, omdat het dan wel als een grapje wordt gezien en Klaver niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het antwoord van het publiek. Als overigens het publiek meer criminele Marrokanen zou scanderen is dat een uitnodiging tot meer geweld. Maar ook dan is Klaver (Wilders) niet strafbaar.

 49. Jantje met de pet

  Huismaker. Niet iedereen denkt hetzelfde over corona en dat leidt tot de nodige spanningen thuis.
  https://youtu.be/gaPmxxECYgU

 50. Lekker tv kijken

  Of je nou links of rechts bent, of je het eens bent met Fidan of niet, ze zei gewoon wat haar dwarszat in deze rechtszaak. Twijfels waar veel meer kijkers meezitten. Goed dat dit verwoordt wordt ipv verzwegen, want oh jee je mag het hier niet over hebben volgens de policor bubble. Eerlijk gezegd vind ik dat opleggen van het juiste denken veel erger dan de presentatrice die zegt wat zij vindt. Ingestudeerde praatjes horen we genoeg. We gaan echt niet ineens allemaal doen wat Fidan wil. Vergeet niet dat een grote groep in Nederland de nuance zoekt, ook in deze kwestie.

 51. Frans

  Top vrouw.

 52. b

  is ook een beetje een verdien model voor Wilders want de beste man is na jaren sputteren op alles en iedereen geen bal opgeschoten. Los daarvan is het gewoon onzin om hier ruim 6 jaar mee bezig te zijn. Leuk dat Fidan haar mening geeft en of je het er mee eens bent of niet daar kun je gewoon zonder gescheld over praten lijkt mij.

 53. Sookie Stackhouse

  Fidan hssft gelijk maar dat mag je niet zeggen op de linkse tv……snal al helemaal niet dat ze een links programma is gaan presenteren…..

 54. 🤔 Ingrid

  Fidan zit er niet voor zichzelf! Ze moet niet een hoofdrol gaan opeisen! Ze moet dan aan Klein vragen of ze een solo programma krijgt!

 55. Ron

  Deze reactie mag ze echt niet geven bij BNNVARA. Dat is te rechts en te uitgesproken. Ik vond het dan ook niet kunnen, en bovendien maakt ze wel een erg grote aanname door de rechtspraak zo te bekritiseren. Laat haar over andere zaken die er tegenwoordig ook eens zo kritisch zijn maar toen hebben we haar niet gehoord.

 56. John

  Ik ben geen Wilders aan hanger maar dat Opstelten er de hand in gehad heeft
  is zeker.

 57. Ger

  Degene die de kritiek leveren zegt genoeg, lekker doorgaan met je mening Fidaz we wonen niet in de voormalige DDR

 58. Henk

  NL is compleet gestoord geworden en is bovendien verrot tot in haar vezels.
  Mede door decennia van pappen en nathouden door lieden/patijen van linkse signatuur, zitt NL nu met de gebakken peren.
  Een proces van bijna 7 jaar lang om niets. Om maar te zwijgen van wat het allemaal heeft gekost.

 59. Klaas

  “De ex van Fidan, Wierd Duk, neemt het voor haar op. “Fidan Ekiz zegt wat iedereen met gezond verstand begrijpt”
  ==========

  Bij onze media elite en pundits gaat het niet om “gezond verstand” maar of je politiek correct bent of niet.

  Je moet in de politiek correcte pas lopen op straffe van demonisering.

 60. ton

  Dat moet die Hans Flamoes nodig zeggen.

 61. Sapperdeflap zeg!

  Ik ben het met Fidan eens. Maar die ‘storm van kritiek’ is natuurlijk enorm overdreven. Het citeren van enkele al dan niet bekende mensen betekent nog geen stom. Bij elke mening is er wel iemand die kritiek spuit. What’s new, next…
  En Wilders blijft natuurlijk een laffe extremist die roept wat dom rechts volk wil horen, maar altijd wegloopt voor werkbare oplossingen.

 62. joost

  Mag ik iedereen er aan herinneren dat de vrijheid van meningsuiting óók voor
  Fidam Ekiz geldt !!

 63. JasperV

  Het is wat veel mensen denken maar om dat op tv te zeggen, daar moet je wel lef voor hebben. Hulde Fidan ga zo door.

 64. aammehoela

  Fidan heeft gewoon gelijk. Natuurlijk was die uitspraak van Wilders discutabel. In feite bedoelde hij dat een grote groep Marokkanen niet deugt. En de criminaliteitscijfers laten dat ook zien. Maar het proces is alleen maar zonde van de tijd en van het geld. Als het journaal dit item weer oppakt kijk ik maar even op de app naar echt nieuws. Word zo moe van deze discussie en rechtsgang.

 65. Spuit 21

  Goed gedaan Fidan.
  Helemaal mee eens.

 66. Thomas

  De volledige media via de op hun zolderkamertje opgeschreven eenpersoons mening van columnisten heeft volledig de taal van de dogmatische kerk mening hebben overgenomen, door alles wat buiten hun bubbel denkt of doet als ketters te veroordelen incl. de rechterlijke macht woonachtig in Oud Zuid of het Benoordenhout, nee dan de USA daar kan je het staatshoofd uit maken voor rotte vis volgens de grondwet waar geen OM of rechter iets over te zeggen heeft.

 67. Aso

  Hoi Lars Duursma, misschien goed om eerst de kijkcijfers te controleren voordat je uitspraken (“anderhalf miljoen”) doet over het aantal kijkers? Het waren er iets meer dan de helft daarvan!

 68. M.Beekers

  Goed gedaan Fidan!!!

 69. Klaaswaal

  Geweldige vrouw, Fidan.
  Hoop dat ze, onder druk, niet voorzichtiger gaat worden in haar uitspraken want ze is bijna de enige positieve uitzondering op tv. Blijf jezelf Fidan!!!

 70. Mike

  Fidan heeft volledig gelijk.

 71. Jakhals

  Wat een domme uitspraken. Lees je als presentator eerst in voordat je domme dingen op nationale tv gaat zeggen. De rechter en de uitspraak zijn hier zeer uitgebreid en geargumenteerd op ingegaan. Is misschien iets teveel leeswerk voor een turk?

 72. Dirk

  Door Fidan kijk ik weer eens naar de NPO !

 73. Corry Jankbal

  Fidan heeft meer ballen dan de hele NPO drek elite bij elkaar, topvrouw!
  Het is toch al vele jaren bekend dat het een groot politiek showproces tegen Wilders is?

  Ze hadden gehoopt dat iemand hem zou vermoorden, en mocht dat niet lukken dan was celstraf optie B van deze politieke Endlosung.

 74. Momo

  Fidan heeft gelijk, maar dat maakt niet uit. Als een NOS-presentator een LINKSE mening verkondigt, hebben deze lui er geen probleem mee.

 75. Momo

  @Jakhals

  Dat betekent niet dat de argumenten van de rechter ergens op sloegen.

 76. Teuntje

  Fidan heeft helemaal gelijk ze is tenminste geen kontlikker zoals Janknek Eva

 77. argus

  Als de waarheid achter Smeets en zijn kantoorgenoot naar buiten komt, dan spreken veel mensen ook ‘Schande’. Weet zeker dat H.K. meer weet.

 78. Jakhals

  @Momo

  Ga ze eerst lezen. En daarnaast denk ik dat de rechter zijn uitspraken juridisch beter kan beargumenteren dan een ex-verslaggever en half mislukte (mede-)presentatrice van 2 talkshows.

 79. anonymous

  Bij de NPO mag je alleen je menig geven als je links bent.

 80. Wijze van Zion

  Haar mening is links noch rechts slechts domweg verstandig……

 81. Tonny

  Top vrouw die fidan. Leuk programma samen met rens

 82. HBaz

  Ze collaboreert met de vijand.

 83. ano@niem.nl

  Je mag geen rechts standpunt innemen bij de NPO.
  Wanneer M het opneemt voor crimineel en oproerkraaier Akwasti dat mag ze alles zeggen wat ze wil al is er totaal geen onderbouwing.

 84. Ron

  @Wijze van Zion: met nadruk op dom(rechts) inderdaad…

 85. azijnzeiker

  Een slimme rechtse opmerking maken, bij NPO dat mag niet stel je voor. Dus dan maar dom links slijmen. Wat wil je ook ruim 10 jaar rechts aan de macht.

 86. Ingrid

  Fidan, en velen met haar, zou er goed aan doen de uitspraak eerst eens te lezen. Gewoon te vinden op rechtspraak.nl. Goed afgewogen uitspraak en geeft mooi inzicht hoe onze rechtspraak werkt. Zouden we trots op moeten zijn.

 87. Donald

  Volg a.u.b. het advies van Inrgid (hierboven) op.

  We mogen trots zijn op een rechtstaat als de onze.

 88. Jammer dan

  Fidan is haar boekje te buiten gegaan.

 89. Ojajoh?

  Wat een slechte talkshowpresentatrice ben je dan!

 90. Britt Scholte Lover

  Eindelijk geen linkse M , maar een goede uitspraak van de rechtse Fidan! heerlijk, zo horen wij het graag

 91. Vat melk

  Het is jammer dat Fidan zich niet eerst infromeert voordat ze een programma gaat presenteren. Had ze ook bij OP1 moeten doen

 92. Hmmmm

  Fidan toch, bij je eerdere presentatieklussen maakte je al onhandige opmerkingen en lachte je tijdens ongepaste momenten in een serieuze interview. Maar nu heb je het helemaal verpest bij mij. Jammer, want vond je bij DWDD een aanwinst.

 93. Mike

  zo en dat bij BNNVARA?

  ;)

  Fidan zegt wel waar het op staat.

 94. BSL

  Dom piswijf

 95. A.k.a.m.d.f.c.v.

  Die Fidannetje toch. Trieste opmerkingen die meer passen in een dictatuur als Turkije dan een ontwikkelde rechtstaat als Nederland.

 96. Een zwaluw maakt nog geen zomer

  Snel terug naar Pauw voor een paar extra presentatiecursussen. Duidelijk dat je het vak nog niet onder de knie hebt Fidan!

 97. M

  Nou dat was voor mij meteen ook de laatse Vooravond. Ik zie wel veel potentie in Renze. Hopelijk krijgt hij een solo talkshow.

 98. Anti-racist

  Met de Vara gaat het de goede kant op. Vorige week Theo Maassen die tekeer ging over racistische, activistische, polariserende zwart-wittaal. Nu Fidan die racistische activisten kritisch te woord staat en objectieve opmerkingen maakt over het Wildersproces.
  EO, NCRV en WNL kunnen hier nog veel van leren.

 99. Afleidingsmanoeuvres

  Druk maken om niets. Slaap maar lekker door. Mèèh.
  Maak je liever druk om het kapotmaken van Nederland
  door middel van leugens over een virus,
  dat nog nooit geïsoleerd en gefotografeerd is.

  Janken om een foto van Grapperhaus en dan toch weer vergeven?
  Er had gejankt moeten worden om het onvergeeflijke ontbreken van een foto van het virus.

 100. Smerig Zwijntje Geronimo

  Fidan is lekker rebels. Sinds tijden weer eens gekeken op dat tijdslot.

 101. Wat niet weet, wat niet deert

  Van een zware griep kun je ook nog jarenlang problemen met je longen ondervinden. Maar ja, wat niet weet, wat niet deert.
  Het verschil met corona is, dat corona dag in dag uit in je gezicht wordt getrompetterd en dat men griepdoden in het verleden niet de moeite waard vond om er de economie voor kapot te maken.

  De tijd was er kennelijk nog niet rijp voor. de geesten waren nog niet genoeg gemasseerd. Eerst nog even de ellende uitvergroten met klimaathype, van het gas af, Zweeds hysterisch kind, ontmanteling van de boeren, CO2 leugen en stikstofleugen.
  En nu kunnen Club van Rome van Grenzen aan de Groei en het World Economic Forum, de twee handen op 1 buik, gezamenlijk toeslaan.
  Aan de Groei zijn Grenzen gesteld, niet door deze samenzweerders, maar zogenaamd door Corona.

 102. Donald

  Eli kas ne map re vakas noske leke mi para.

 103. Bert

  vreemd dat Fidan als iemand met een allochtone achtergrond het voor Wilders opneemt, nogal geforceerd rebels -ik wil niet politiek correct zijn- .
  zo wakker je allerlei onderbuikmeningen aan die polarisering in de hand werken.
  Nog even en we hebben onze eigen Trump.
  Die uitspraken van Wilders gingen te ver punt.
  Als interviewer is ze ook niet zo sterk eigenlijk ,vergezochte overbodige vragen vaak,
  hoe lul je een uur vol, het nivo is gedaald na dwdd , het is meer amusement/emotietv geworden, elk emo-moment aangrijpen om te gaan janken ,ja ’t scoort wel natuurlijk.

 104. Alle Kamphuis

  Zie eens wat Akwasi allemaal op twitter heeft gezet. Maar ik zie geen stormloop naar de politiebureaus om aangifte te doen. Ook geen aandacht in de lulprogramma’s van de Npo. Of zie de uitspraken eens welke de Knuffel Marokkaan Ali B de ether inslingerd. Het kan allemaal in onze afgleidende democratie. Goed gesproken Fidan Ekiz, ga vooral zo door.

 105. Lydie

  Eindelijk iemand die de waarheid durft zeggen.
  Zo democratisch is Nederland echt niet.
  Ik ben geen fan van Wilders, maar ik ben wel voor rechtvaardig behandelen van iedereen.

 106. Dorine

  Schuldig of niet schuldig !! Iedereen heeft recht op een eerlijk proces dat niet gestuurd of aangestuurd wordt door belanghebbende partijen.
  Volgens mij is dit het enige wat Fidan heeft gezegd. Daar is mi niets mis mee in een democratie en rechtsstaat. Sterker het is belangrijk om daar met elkaar goed naar te kijken en erop toe te zien.

 107. Piepmuis

  Door Fidan kijk ik weer. Heerlijk zo iemand met een eigen mening.

 108. Jurist

  @Bert
  ‘Die uitspraak ging te ver’. Waarom?
  Ik vond de vraag ook moreel niet kunnen. Maar het was een vraag, zelfs een open vraag. Wilders zal dat pas de volgende keer eindelijk gedetailleerd als verdediging aanvoeren. Dan heeft hij het proces maximaal uitgemolken en wordt hij vrijgesproken.

 109. Edg

  Deze dame vond de opmerking van Derksen over Akwasi best wel leuk. Ik vind het ook leuk nu dat zij zich met haar smoelverlegen mond in de nesten werkt. Ga zo voort, Fidan. Eens wordt je de witste van “ons” allemaal!

 110. Daaristieweer

  Vrijgesproken mbt het aanzetten van haat en discriminatie.

  Vraag me af of dit ook zou zijn als hij gezegd had: “Willen jullie meer of minder J00den?”

  Maar in deze cojona-coupe wordt extra duidelijk dat de rechtstaat met 40 maten meet.

 111. Donald

  Verfrissend, deze Fidan Erkiz. Dat zijn de varkens van animal farm npo niet gewend, een tegengeluid. Zelfs Hans Laroes vond tussen het bepotelen van stagiaires door nog tijd een fluim uit te delen. Bij de npo horen we de hele dag niet onderbouwde niet relevante meningen van presentatoren. Maar die zijn links, dus dat is niet erg.

 112. Jaap500

  @Daaristieweer

  Er is nogal een verschil in hun aandeel bij groepsmishandeling, plofkraken, woningovervallen, drugsdealen etc.

 113. Vlinder

  Fidan ,groot respect voor jou! Je was me altijd al opgevallen. Zelden iemand gezien op de n.o.s die durft te zeggen wat ze vindt.
  Dochter van een journalist.

 114. Vlinder

  N.O.P bedoelde ik natuurlijk!

 115. Vlinder

  N.P.O!

 116. Vlinder

  Excuus Twitter bedoelde ik!

 117. Vlinder

  Ha ha,leuk!👍

 118. Bert

  @ jurist, wat wil je nou, je vond de uitspraak moreel niet kunnen zeg je en dan vraag je mij waarom de uitspraak te ver ging,
  ???
  Het was een open vraag, jaja zo lust ik er nog wel ’n paar, zo kun je alles recht lullen
  Als hij meteen de nuance had aangebracht of zelfs achteraf gecorrigeerd ok dan was ’t ok geweest. Maar dat heeft ie niet of te laat gedaan.
  Of ’t oprecht was geweest is ’n 2e

  Aks

 119. Job van Amerongen

  Vind ik een dergelijk uitgesproken oordeel van een talkshowhost passend? Eigenlijk niet. Ik blijf er liever van gevrijwaard. Zoals ik ook liever gevrijwaard blijf van de mening van analisten over Trump,de Brexit, het kinderpardon en nog veel meer zaken. Fidan schendt de neutraliteit die ze in haar positie eigenlijk behoort te hebben. Maar dat deed Matthijs en doet Eva – om er maar eens twee te noemen- ook.In die zin plaatst zij zich in een nieuwe traditie en is alle verontwaardiging selectief.

 120. W. Peters

  Als Fidan nu maarniet de keutel weer intrekt. Zij en Wilders hebben gelijk.

 121. Daaristieweer

  @jaap500
  Dus dat betekent voor jou dus dat je mag haat zaaien. Jij bent zo’n die graag met 2 maten meet. Ze vonden 75 jaar geleden j00den ook crimineel. Opa vast NSb-er? Gelukkig dient een rechter alleen de wet te toetsen, althans dat mag je tegenwoordig hopen aangezien dit niet geldt voor de overheid kennelijk. En onze landverradende peroxide Indo Geert zaait allanger haat maar de rechter is een slappe hap.

  Jaap500
  zo 06 sep 2020 om 12:38
  @Daaristieweer

  Er is nogal een verschil in hun aandeel bij groepsmishandeling, plofkraken, woningovervallen, drugsdealen etc.

 122. Snjezana Matijevic

  Presentator met niet onderbouwd standpunt.. verklaring waarop geen reactie mogelijk!! Dit programma met “straat taal” is absoluut niet aan te raden!!

 123. Leon Dorsey

  FANTASTISCH, eindelijk een echte mening van een presentator!!
  Hoezee Hoezee!!!
  Top wijf!!!

 124. Het Ware Woord

  MICHIEL Ach jee, arme leftie, de overduidelijk teréchte uitspraak van Fidan is blijkbaar als een snoeiharde úppercut bij jou aangekomen…. Ik bedoel, de n.b. NOTOIR LINKSE NPO opeens ‘rechts’ noemen, is zó komisch, beter gezegd zó volslagen idioot, dat kan alleen te wijten zijn aan verstándsverbijstering ten gevolge van de, om in stijl te blijven, fénomenale dreun van ‘champ’ Ekiz!!! Poor leftie went oút like a light, zoals dat heet, hahahaha.

 125. Het Ware Woord

  DAARISTIEWEER De keren zijn niet te téllen dat iemand die géén valide argumenten heeft in een online-discussie zich verláágt en schaamteloos ‘de’ oorlog er weer bijsleept…!!! Bij jou ontbreekt zelfs iéder basaal fatsoen: implicéren dat iemands grootvader, die jij überhaupt niet gekénd hebt, waar jij dus niéts vanaf weet, wel een NSB’er geweest zal zijn!! Hoe dúrf je?! Lekker anoniem wraak nemen op willekeurige mensen omdat joúw opa zo’n laffe landsverrader was?! De rotte appel is duidelijk niet ver van de boom gevallen….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.