RTL-dames hebben géén gewichtsclausule in contract

Er zijn geen tv-sterren bij RTL die een gewichtsclausule in hun contract hebben staan. Zoiets wordt nooit toegepast bij de zendergroep. Dat heeft een woordvoerster desgevraagd laten weten. SBS 6-diva Patty Brard kwam vandaag met een wel heel bijzondere onthulling: John de Mol liet een clausule in haar contract opnemen dat ‘Talpa de samenwerking eenzijdig kan stopzetten op het moment dat ze weer een bepaald gewicht bereikt’. De Mol heeft geen zin in dikke vrouwen op tv.

Het werpt de vraag op of dit vaker gebeurt bij Talpa Network en de tv-wereld in het algemeen. Talpa Network heeft nog niet gereageerd op vragen daarover, maar RTL wel.

RTL heeft kennis genomen van de uitspraken van Patty Brard, maar kan alleen iets zeggen over de situatie bij RTL. Bij die zendergroep worden er nóóit gewichtsclausules opgenomen in tv-contracten. “Nee, dat doen wij zeker niet“, klinkt het kort en bondig.

En dat is maar goed ook, want het gedrag dat John de Mol heeft vertoond tijdens de contractonderhandeling met Patty Brard is uiteraard behoorlijk seksistisch.

De biografie van Brard beschrijft hoe ze bij hem thuis werd uitgenodigd en dat één van zijn eerste opmerkingen was: “Wat is er trouwens met jou gebeurd, zeg? Het is net alsof ik naar je jongere zus zit te kijken.

En dat wil De Mol dus wel graag zo houden. Hij bood haar een contract aan, maar: wordt ze weer dik? Dan ligt ze eruit.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen