Talpa zwijgt over gewichtseisen voor presentatrices

Talpa Network wil niet zeggen of er naast Patty Brard nog meer dames rondlopen bij de zendergroep die een gewichtseis in hun contract aantroffen. Het gaat namelijk om vertrouwelijke informatie. Dat heeft een zegsvrouw laten weten. De onthulling van Brard over de bizarre gewichtseis in haar contract roept de vraag op of dit een normale gang van zaken is bij Talpa. Daar wil de zendergroep echter niet op reageren. “Over contractuele afspraken met onze presentatoren doen we nooit uitspraken.

Brard was behoorlijk onder de indruk van het amicale onderhoud dat ze vorig jaar had met John de Mol toen hij haar een samenwerking aanbood. Vlak daarna daalde hij behoorlijk in haar achting toen ze hoofdstuk 3.3 van het door hem gestuurde contract las.

De Mol liet een clausule opnemen dat ‘Talpa de samenwerking eenzijdig kan stopzetten op het moment dat Patty weer een bepaald gewicht bereikt’, zo is te lezen in haar nieuwe biografie.

Op de vragen of er meer presentatrices zijn die een gewichtsclausule in hun contract aantroffen en of Hart-presentatrices Gallyon van Vessem en Selma van Dijk mogelijk zijn ontslagen na een weegmomentje, wil Talpa geen antwoorden geven.

Maar vindt Talpa deze door Brard onthulde clausule dan zelf ook niet een beetje seksistisch? “Voor vragen over de biografie van Patty moet ik je naar Patty zelf verwijzen.

Lees ook:
John de Mol ontslaat Patty Brard als ze weer dik wordt (gisteren)
RTL-dames hebben géén gewichtsclausule in contract (gisteren)

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen