Caroline Tensen toch weer op levensgevaarlijke e-bike

Caroline Tensen (56) kwam onlangs lelijk ten val op haar e-bike, waardoor ze bont en blauw op televisie verscheen. Sterker nog: omdat er meerdere afleveringen op een dag gedraaid worden, is ze nog wekenlang misvormd te zien in haar programma Eén tegen 50 op RTL 4. Toch heeft ze er geen trauma van opgelopen: weekblad Weekend heeft haar afgelopen week weer gespot op de e-bike, terwijl dat voor ouderen als Caroline een levensgevaarlijk vervoersmiddel blijkt te zijn.

De fotograaf van Weekend keek wel even op toen Caroline weer voorbij kwam racen op haar peperdure e-bike. “Het heeft niet gezorgd voor een trauma“, concludeert het showblad. “Caroline heeft zich duidelijk niet bang laten maken door de val.

De wonden zijn inmiddels geheeld. “Nu fietst Caroline vrolijk als altijd over straat.

Helemaal zonder gevaar is dat niet. Steeds meer ouderen komen door de e-bike om bij een fietsongeluk. “Senioren zijn vaak onwennig op de fiets en daardoor gebeuren ongelukken, omdat ze zichzelf niet zeker voelen op de e-bike“, meldde de Fietsersbond onlangs.

Veilig Verkeer Nederland raadt oudere gebruikers van een e-bike aan om de maximumsnelheid van de fiets door de fietsenmaker terug te laten schroeven van 25 naar 20 kilometer per uur, zodat het allemaal wat veiliger wordt.

Het meest recente bekende slachtoffer van een val met een e-bike is X Factor-beroemdheid Simon Cowell. Hij brak zaterdag zijn rug bij een testritje en onderging nog dezelfde dag een zes uur durende operatie. Gelukkig kan hij nog lopen.

Lees ook:
Caroline valt van e-bike, vanavond bont en blauw op tv (2 augustus)
Caroline Tensen laat zien hoe gezicht er nu uitziet (3 augustus)
Leco betrok dermatoloog bij restauratie Caroline Tensen (5 augustus)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen