Lastig: Shelly Sterk is allergisch voor lanoline

Shelly Sterk, die vorig jaar tijdens haar zwangerschapsverlof werd ontslagen door SBS 6, is allergisch voor lanoline. Ze kan daardoor veel lippenstiften niet verdragen. Dat vertelt ze in de &C. Tv-visagisten smeren zo’n beetje alles wat los en vast zit op de gezichten van tv-sterren, maar bij Shelly moeten ze dat niet proberen. Ze kan er namelijk een behoorlijk akelige reacties van krijgen. “Met lipsticks kan ik niet experimenteren omdat ik allergisch ben voor lanoline“, legt ze uit.

Het lichaam van Shelly reageert heel heftig op lanoline. “Daar krijg ik onwijs veel jeuk van en daarna zwelt alles op, alsof ik naar een heel foute plastische chirurg geweest ben. Ik smeer gewoon vaseline op mijn lippen, dat heb ik altijd bij me: er zwerven meerdere blikjes in mijn auto en in mijn handtas.

Heel erg treurt ze er niet om, want Shelly ziet er – ook op televisie – graag naturel uit. “Ik wil er op tv graag naturel uitzien. Niet dat je je kapotschrikt als je me op straat zonder make-up tegenkomt.”

In haar privéleven is Shelly ook niet zo make-upperig. “Als ik naar het strand ga of in de tuin zit, doe ik sowieso geen make-up op. Dan zweet ik het er toch weer af.”

Qua make-up en crèmes krijg ik veel opgestuurd om te testen, dus ik kijk gewoon wat ik in mijn lade tegenkom. Ik vind het ook wel een sport om een mascara te vinden die goed werkt en geen drol kost.”

Lanoline is het vet dat voorkomt in de wol van schapen. Het kan veel water vasthouden en daarom wordt het enorm vaak gebruikt in cosmetica.

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen