Lastig: Shelly Sterk is allergisch voor lanoline

Geplaatst op wo 12 aug 2020 om 12:50

Shelly Sterk, die vorig jaar tijdens haar zwangerschapsverlof werd ontslagen door SBS 6, is allergisch voor lanoline. Ze kan daardoor veel lippenstiften niet verdragen. Dat vertelt ze in de &C. Tv-visagisten smeren zo’n beetje alles wat los en vast zit op de gezichten van tv-sterren, maar bij Shelly moeten ze dat niet proberen. Ze kan er namelijk een behoorlijk akelige reacties van krijgen. “Met lipsticks kan ik niet experimenteren omdat ik allergisch ben voor lanoline“, legt ze uit.

Het lichaam van Shelly reageert heel heftig op lanoline. “Daar krijg ik onwijs veel jeuk van en daarna zwelt alles op, alsof ik naar een heel foute plastische chirurg geweest ben. Ik smeer gewoon vaseline op mijn lippen, dat heb ik altijd bij me: er zwerven meerdere blikjes in mijn auto en in mijn handtas.

Heel erg treurt ze er niet om, want Shelly ziet er – ook op televisie – graag naturel uit. “Ik wil er op tv graag naturel uitzien. Niet dat je je kapotschrikt als je me op straat zonder make-up tegenkomt.”

In haar privéleven is Shelly ook niet zo make-upperig. “Als ik naar het strand ga of in de tuin zit, doe ik sowieso geen make-up op. Dan zweet ik het er toch weer af.”

Qua make-up en crèmes krijg ik veel opgestuurd om te testen, dus ik kijk gewoon wat ik in mijn lade tegenkom. Ik vind het ook wel een sport om een mascara te vinden die goed werkt en geen drol kost.”

Lanoline is het vet dat voorkomt in de wol van schapen. Het kan veel water vasthouden en daarom wordt het enorm vaak gebruikt in cosmetica.

Foto: Talpa
25 Reacties op “Lastig: Shelly Sterk is allergisch voor lanoline”


 1. Karel

  Geen lippenstift. Voordeel voor haar is dat haar foto’s niet zullen worden verwijderd van Facebook.

 2. Karel

  Wat serieuzer: voor veel allergieën kun je je laten behandelen bij de dokter, het vergt alleen een jaar of vijf geduld! Ik heb het ook ooit gedaan. Laat de specialist testen welke allergieën je hebt en vervolgens krijg je vijf jaar lang elke maand een injectie met dit allergeen. Omdat dit maandelijks gebeurt went je lichaam eraan en zal het geen allergische reactie meer geven. Als je het ervoor over hebt, moet je het zeker niet laten.

 3. Paul

  Er zijn ergere dingen in het leven

 4. CB

  Ben benieuwd wat het volgende is: Patty Brard kocht in de supermarkt een pakje knäckebrod omdat ze dat zo lekker vind….

 5. Fian

  Heel belangrijk om dit wereldkundig te maken! Weer zo’n semi bn-er die snakt naar aandacht.

 6. Hansie

  Waarschijnlijk werd het haar gevraagd voor een artikel over make-up, jankerd!

 7. Peter

  Beste schrijver van deze natte krant (lees: courant) : zij is NIET ontslagen. Haar contract is niet verlengd en dat is compleet iets anders.

 8. Dries Roel Vink

  Ik ben allergisch voor Shelly Sterk!

 9. Jantien Visser

  ‘tistochwat!

 10. Pettie Fart

  Misschien heel dom opgemerkt maar tegenwoordig zijn VEGA producten terecht erg in trek. OOK bij MAKE UP! Doe er je voordeel mee, onwetende!

 11. Martien Wijnland

  Waaaat goeoeoeoeoeddddtttt…!!
  WIJNEN WIJNEN WIJNEN

 12. Gr.

  Peter, als je naar het gevolg kijkt, is het beide gelijk. Ze heb geen job meer. Niet verlengen contract is de passieve variant van ontslag.

 13. Danny van Fok!

  Ik zou Shelly wel palen!

 14. Teuntje

  Mijn God waar gaat dit over

 15. Wendy's dealertje

  Skip

 16. Ikke

  Behoorlijk vervelend als je allergisch bent, moet je niet iets gebruiken waar iets in zit wat je niet weet, kanjer in het ziekenhuis belanden. Zo zie je er ook goed uit en hoop dat je nog eens ergens op tv terug komt, nu hebben ze niks bijzonders aan de desk op SBS, oude arrogante figuren. De Mol is aan het verjongen, haha en Boulevard is ook niks. Kijk nog zelden, hoop voor je dat er iets beters langs komt dan die onzinnige kletspraat. Geniet nu van je kindje en je leven!

 17. critikast

  Speel maar lekker met andere dingen, waarvan je gaat trillen. Mag ik meekijken als je bezig bent ?

 18. Albert Verhinderd

  &c was toch failliet?

 19. Ah Osterhaus

  Ik ben allergisch voor rode wijn

 20. Geronimo

  Dit smerige zwijntje vind make-up niet zoveel toevoegen. Ik houd van natuurschoon.

 21. Gwendolyn

  Ik kwam alleen maar even kijken wie ‘Ik ben allergisch voor Shelly Sterk’ had geschreven. Dat weet ik nu, ik kan door.

 22. Bèèèh!

  Dat de rest van de Nederlanders er geen last van heeft, komt doordat ze wel veel schreeuwen maar weinig wol leveren. Daar heeft het sheeple aan de Noordzee nogal last van. Het voordeel van weinig wol is weinig lanoline.

 23. Jaap Aap

  Ze is een hagenees dus zit ze onder de plamuur. En dat lijkt me in haar geval maar beter ook… 🤢

 24. Judolf Rendier

  Non artikel.
  Ik zwel ook helemaal op.
  .|.

 25. Sookie Stackhouse

  Onbegrijpelijk dat andere sites dit niet melde !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.