Nieuwe 5 Uur Show-ster walgt van Instagram en Twitter

Geplaatst op wo 12 aug 2020 om 14:30

Carolina Lo Galbo, de ster van de nieuwe 5 Uur Show op SBS 6, hekelt sociale media zoals Instagram en Twitter. Ze vindt social media de gif van deze tijd. Dat geeft ze aan in gesprek met VARAgids. Carolina wordt bloedonzeker van Instagram. “Ik zit er weinig op. Wist je dat sociale vergelijking het recept voor een ongelukkig leven is? Daarom houd ik mijn sociale leven graag puur. Ik heb een overzichtelijke groep van familie en vrienden die ik blindelings vertrouw“, zo vertelt ze.

Haar sociale kringetje is ‘vrij klein’. “Als ik op social media zit denk ik al na een paar minuten: jeutje, al die andere levens zien er fantastisch uit, wat heb ik eigenlijk voor pover bestaan. Dat gevoel bekruipt je dan, toch?

Waar ze van Instagram onzeker wordt, wordt ze van Twitter juist heel naar. “Twitter ga ik niet lezen, daar ben ik al vanaf. Wat een bron van negativiteit! Bovendien kost het veel tijd wil je volgers creëren en houden.”

Als Carolina straks op de buis is met De 5 Uur Show, gaat ze de sociale media ook niet in de gaten houden. “Ik ga in een kloostercel op social media denk ik. Ik heb ook al tegen vrienden en m’n moeder gezegd: als jullie iets negatiefs over me horen, vertel het me niet. Ik wil het niet horen.”

Ik ben alleen gevoelig voor kritiek van de zender en de redactie. Ik werk voor hen. Daar sta ik natuurlijk altijd voor open, en voor de mening van intimi natuurlijk.

De 5 Uur Show is vanaf maandag 31 augustus te zien op SBS 6.

Foto: Talpa, William Rutten
36 Reacties op “Nieuwe 5 Uur Show-ster walgt van Instagram en Twitter”


 1. Andrew

  Op voorhand aangeven dat je als presentator van licht informatief tv magazine niet helemaal van deze tijd bent en angst hebt voor kritiek. Dat wordt me een succes, joh!

 2. Pieter

  Fantastische vrouw, deze Carolina Lo Galbo.
  Die zou ik zelf ook hard én genoegzaam palen.
  Graag meer details over haar in de komende weken.
  Superster in the house!

 3. ZeerNetteDame

  Heel goed. Mensen zijn gek geworden met hun social media. Denken dat ze allemaal deskundigen zijn en dat anderen zitten te wachten op hun achterlijke verhaaltjes en foto’s. Dat merk je hier ook, dat hier veel van die types zitten. Als ze iedereen met een social media profiel zouden extermineren dan zou de wereld een stuk fijner, realistischer en mooier worden.

 4. Paul

  Wat een verstandige vrouw.

  Daar kan Robje Goossens en die andere RTL C sterren, nog veel van leren.

 5. Pauline

  Dat schiet lekker op, nog niet Ontdekt dat er niet alleen bagger op Twitter en Instagram voorbij komt kennelijk. Leuk Je programma voorbereiden met halve info. Wordt sowieso een flop

 6. Jan

  “Ik ben alleen gevoelig voor kritiek van de zender en de redactie. Ik werk voor hen. Daar sta ik natuurlijk altijd voor open, en voor de mening van intimi natuurlijk.”

  Maar je werkt toch ook voor de kijkers? De kijkers willen geïnformeerd, vermaakt en en fijn uurtje met je hebben? De kijkers zijn de klanten, die de advertenties rondom en tussendoor bekijken. Natuurijk, SBS betaald je salaris, maar waar komt het geld bij SBS vandaan? De adverteerders. En hoe krijgen de adverteerders geld? Door de juiste doelgroep aan te spreken en te adverteren, zodat de consumenten hun geld aan de adverteerders geven. Die het vervolgens aan SBS geven. En SBS aan haar….Zo werkt commerciële tv nou eenmaal.

 7. Pauline

  @Jan Precies!

 8. Matthijs Zelf.

  Carolina Lo Galbo heeft gelijk weg met die troep.

 9. Weg Ermee

  Ze heeft gelijk. Tijd om al deze troep dat onder ‘social’ media valt te bannen.

 10. scott_0

  @ZeerNetteDame
  Vrouwen zijn veel te labiel, als het even tegen zit beginnen ze te janken. Maar goed, doe een poging. Ik vind het altijd wel lachen

 11. Dikkie Dik

  Wel vooraan gestaan bij het neuzen uitdelen, dat wel.

 12. delta

  Stel je bent man, blank, hetero en heet Sietze Dijkstra, dan ben jij kansloos om bij de VPRO/PL een baan te krijgen

 13. Teuntje

  Mee eens

 14. WIM

  Ik vrees voor een hele grote mismatch met SBS , dit wordt weer zo’n RTL mislukking ala twan huis, met dank aan Erland cs.

 15. DD

  Nadeel nu al is dat is veel te vroeg beginnen, half augustus, geldt ook voor Jinek. Het is bloedheet, en dat blijft voorlopig nog wel, nog genoeg hitte in aantocht, ook in september, gezien in voorgaande jaren.
  Oktober is vroeg genoeg, was vroeger bij de publieke omroep ook.
  Ze zenden de hele zomer al herhalingen uit, die 2 maanden hadden er ook wel bij gekund.

 16. Ikke

  Het lijkt er steeds meer op dat de hele wereld verziekt is. Velen vinden alleen zichzelf nog perfect. Vooraf al kritiek en daarna nog meer en het raakt kant nog wal hoe verder je leest, walgelijk.

 17. Vonzipper

  Gelijk heeft ze.. we waren veel beter af zonder dat gelul

 18. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Zij heeft eigenlijk best wel een raar, mannelijk gezicht. Net Dennis Weening met een pruik.

 19. Gerda

  Nou dat wordt janken voor deze struisvogel….

 20. Sjaak Trekhaak

  Ze heeft een punt

 21. Ferdinand Bomhoff

  Knappe dame met verstand van zaken.
  Gesteld dat SBS al z’n kermisklanten vroeg of laat op straat zou zetten en er integere nette en aantrekkelijke mensen (m/v) voor inhuren dan zou het zomaar kunnen zijn dat SBS de concurrentie het nakijken geeft.
  Het betekent dan wel dat de enge zusjes Gordon en Patty om moeten gaan zien naar hun geraniums, dat Wendy de straat opvliegt, en met haar het hele riedeltje hele en halve crimineeltjes, de wannabe’s en de freakshows waar half Nederland al jaren bewust niet meer op afstemt.
  Oké. Oké. SBS is reddeloos verloren en Carolina Lo Galbo kan het tij niet keren. Maar het is wel een lekker wijf waar ik sochtends een beschuitje mee zou kunnen eten nadat ik haar ladderzat uit de kroeg heb gehaald en haar vijfvoudig alle hoeken van het ledikant heb laten zien. Ik hoop dat ze van een borrel houdt.

 22. Dirk

  Een ander Social media geluid, verfrissend

 23. Tom

  Ik heb nu een paar afleveringen van ‘briljant’ gezien maar nog geen briljant idee gezien. zelfs geen geinig, leuk, spannend, handig of wat dan ook voor idee. Allemaal SAAI!!!

 24. Misanstrooplikker

  Verstandige vrouw, die Carolina Lo Galbo. Zij is niet 100% Nederlands misschien is het dat. Mensen van haar achtergrond hebben i.h.a. meer stijl en meer pit.
  De Nederlandse cultuur is volkomen vertrut. Het is een jankcultuur geworden en aasgieren, die nog niet zo lang Nederlander zijn, weten dat en maken er gretig misbruik van. Alles wat van buiten komt is beter, vooral het negatieve, zo denken teveel Nederlanders. Dat oubollige vrijheidsgevoel uit de jaren zestig stelt helemaal niets voor. Het is marxistische cosmetica en vals heldendom. Iedereen een held, sportheld, gitaarheld en wat voor onzin nog meer Op dit moment geven de helden hun vrijheid uit handen.
  In zo’n cultuur heeft de overheid het heel makkelijk om al die jankers eronder te houden. Ze geloven werkelijk alle bangmakerij van de schele balkers van de media.
  De leugens zijn werkelijk grotesk. Je wordt a.h.w. midden in je bek uitgelachen door de overheid, de marionet van de duivel. Fuck 4 mei. Degenen die toen de slachtoffers maakten, plegen nu een staatsgreep. Zij die toen stierven waren helden maar vooral slachtoffers van nog steeds hetzelfde geteisem.
  Willem-Alexander zei o.a. op 4 mei:
  Niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is. En: onze vrije, democratische rechtsstaat koesteren en verdedigen.
  Als je goed luistert zegt hij niet rechtsstaat maar rechtsstraat. Hij was in gedachten nogal bezig geweest met de straat. De straat waar we binnenkort niet meer mogen komen.

 25. Jaap Aap

  Ik walg nog niet van El gulbo of hoe ze heet, wel van die omgebouwde waarmee zij of hij het gaat doen. Brrrrrrrr.

 26. Tis me

  Autisme, meer is het niet.

 27. Onze Held Geert

  Die zit gelijk al in slachtofferrol en terecht .
  Geen slimme keus om bij Sjonnie Reclame te gaan werken.
  Een paar jaar poen in de zak maar daarna wacht de vergetelheid.
  Dan heeft ze ook weer tijd voor sociale media …

 28. Paul S

  Mijn opmerkingen over de vele seksuele reacties, komen niet op deze website te staan.
  Ze worden tegengehouden.

 29. Jan de 💩

  Vreemd dat hier vrij grappige commentaren over haar mislukte verbouwing van man tot vrouw verwijderd zijn . Gewoon zeer komiese onzin , waar MC schijnbaar niet van gediend is . Slap hoor .

 30. Dorine

  De zender en de redactie hebben met hun keuzes laten zien dat zij de plank ernstig vaak misslaan. Hún kritiek zou ik zeker niet leidend laten zijn !! Dat is ook de oorzaak dat veel presentatoren niet geschikt zijn en slecht functioneren. Hun kritiek zal je dus echt niet verder brengen en ook niet beschermen.
  Als de angst voor negatieve reacties en moddergooien nu al leeft , heb je het verkeerde beroep gekozen. Jammer dat niemand je daarvan weerhoudt en behoedt.
  Twee van meerdere voorbeelden waar SBS de plank flink misslaat:
  Mareije Knevel .Kijkt in de camera als een konijn in de koplamp. Hoeft slecht zichzelf te spelen als zij zou figureren in de ‘Luizenmoeder’. Lijkt alsof zij een verhaaltje voorleest aan 3 jarigen
  .
  Ronald Molendijk slechte balans tussen overschatting en een minderwaardigheidscomplex. Waardoor hij regelmatig acteert op betrekkingsnivo. Daarnaast schoffeert hij regelmatig zijn collega’s door verbaal of non-verbaal af te geven op de inhoud van het programma.
  Ik hoop voor deze dame dat zij niet wederom een vriendinnetje of dochter is van…, maar om haar kwaliteiten voor deze job is gevraagd.

 31. Tv duivel

  5 uur STER, eerst maar zien of het programma aanslaat en dan kijken of het sterren worden. Ze heb overigens gelijk over sociaal media zoals Twitter dat het GIF is.

 32. anoniem

  Grappig is dat toen ik in de begintijd van het internet mijn eerste schreden waagde op dit netwerk, er best nog een serieus sfeertje hing, Je moest vooral niet te eigenwijs zijn.. En zie wat er van het internet geworden is! :-P

  Sociale media vind ik echt een uitkomst voor saaie gesprekken die je anders zou voeren met het meubilair in de plaatselijke kroeg. Maar het is wel handig om ook nog een paar echte vrienden te hebben.. :-)

 33. azijnzeiker

  Was je toen al uit de luiers anoniem?. want dit netwerk is toch wel anders dan toen. Vandaar de vraag.

 34. anoniem

  Interessante vraag! Ik zal erover nadenken.. :-)

 35. azijnzeiker

  Als je na een eeuw nadenken klaar bent lees ik het wel eens, zo moeilijk is mijn vraag niet. Als je oud genoeg bent weet je het meteen dat er duidelijk een groot verschil tussen zit. Wie jong rijdt moet oud lopen anoniem.

 36. AlexF

  welke kalf is met een mens gekruisd zodat dat er uit kwam?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.