Youp waarschuwt NPO voor Angela de Jong-overkill

Om de paar maanden is hij er weer: de oproep van Youp van ’t Hek aan de media om te minderen met Angela de Jong. Ditmaal waarschuwt hij de NPO voor Angela-overkill. Dat is te lezen in de VARAgids. Youp ergert zich er enorm aan dat Angela steeds weer in beeld verschijnt met haar holle meningen. Tijdens de VI-rel zag hij Angela aan tafel zitten bij Op1. “Zij zei wat iedereen al wist. Dat de mannen onderling ruzie hadden en dat het dit keer erger leek dan andere keren.

Niets nieuws onder de zon dus, aldus Youp. Ook niet toen het over Matthijs van Nieuwkerk ging. “Zij wist niet meer dan wat iedereen al wist. Dat hij vanaf januari 2021 iets op de zaterdagavond ging doen. Maar zij wist niet wat.

Youp vraagt zich af waarom er Angela niet is uitgehaald tijdens het voorgesprekje. “Ik dacht: zal zij hier nou voor betaald worden? Dat je komt herhalen wat iedereen op Twitter al gekakeld en gelezen heeft? Plus dat je vertelt dat je niet weet wat Matthijs gaat doen. Met die gedachte ging ik mijn bed in.”

De volgende onaangename verrassing stond op Youp te wachten toen hij weer wakker werd. “Ik zette het Journaal aan en viel in die rechtse meisjes van WNL. En wie zat daar aan tafel? Angela!

Wat ze daar kwam vertellen, had Youp toevallig de avond van tevoren al gehoord. “Ze dacht dat de ruzie van de mannen van het voetbalkantineprogramma erger was dan anders en vroeg zich wederom af of het programma wel terug zou keren. En over Matthijs had ze ook nog iets. Ze had geen idee wat hij volgend seizoen ging doen. Ze vond het spannend.”

Ongelooflijk, vindt Youp. “Voor de goede orde: ik gun Angela haar werk“, zegt hij. “Maar ik mag me toch wel afvragen wat er aan de hand is als dezelfde mevrouw binnen 12 uur twee keer op dezelfde zender precies hetzelfde komt vertellen.”

Overigens is Angela de Jong gisteren voor maar liefst vier weken met vakantie gegaan.

De VARAgids-column van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Youp van ’t Hek vindt Angela de Jong te vaak op tv (4 februari 2019)
Youp van ’t Hek klaagt opnieuw over Angela de Jong (11 mei 2019)
Youp wordt gek van ‘nationale testbeeld’ Angela de Jong (13 januari 2020)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen