Johan Derksen verlaat tv-land als Veronica Inside stopt

Johan Derksen heeft geen ambitie om iets anders te doen in tv-land als Veronica Inside ophoudt te bestaan. Hij zal in dit geval op 71-jarige leeftijd met pensioen gaan. Dat heeft de voetbalanalist dinsdagavond gezegd in RTL Boulevard. Verslaggever Lex Uiting reed helemaal naar Grolloo toe om Johan te spreken te krijgen en hij vond het sneu om hem voor de deur te laten staan. Hij liet hem binnen, maar had ook aangegeven niet te veel uitspraken te willen doen over de Veronica Inside-ruzie.

Inmiddels lijkt Johan behoorlijk gekalmeerd. “Het zijn roerige tijden, maar geen moeilijke tijden. We gaan weer een keer zitten wanneer we daar allemaal een beetje aan toe zijn en wanneer de emoties wat ingedaald zijn. Dan zien we wel of we eruit komen, maar ik denk dat dezelfde problemen die er nu zijn blijven. Dat verandert niet.

Heeft hij zondagavond naar Op1 gekeken, waar zijn verrader Wilfred Genee te gast was? “Ja, ik heb het allemaal gezien. Misschien dat het gesprek niet helemaal verliep zoals Wilfred het verwacht had. Dat weet ik niet.

Voor Wilfred zal de situatie ook moeilijk zijn. “Dat zal best.”

Kan hij nog wel met Wilfred door een deur? “Natuurlijk. Ik heb geen ruzie met Wilfred. Absoluut niet. Ik heb helemaal geen ruzie met hem, maar er zijn wel principes. Als de principes geschonden zijn, dan ga je je principieel opstellen. Het is zo makkelijk om te denken: laat ze allemaal het lazarus krijgen, ik ga gewoon zitten en ik steek die poen in mijn zak, maar zo zit ik nou net niet in elkaar.”

Laat één ding duidelijk zijn: als Veronica Inside ophoudt te bestaan, heb ik verder geen enkele ambitie om iets in tv-land te doen. Ik ben daar ooit op m’n 49ste verdwaald, maar ik heb nooit de ambitie in tv-land gehad en nog niet. Als dit ophoudt, dan was het het dan.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen