Oorlog tv-royalty gaat door: ‘Linda de Mol, get a life!’

De oorlog tussen tv-koningin Linda de Mol en tv-kroonprinses Chantal Janzen gaat door. De dames staan elkaar naar het leven en dat is ook het tv-tijdschrift Veronica Magazine niet ontgaan: de dames staan deze week, gescheiden door een geprinte papierscheur, op de cover. ‘Tv-vete gaat door: Linda vs. Chantal’, staat erbij. ‘Ooit bijna familie, nu aartsrivalen. Waarom toch?’ Voor deze coverstory heeft Veronica met meerdere prominenten gesproken. “Linda de Mol, get a life!“, roept er een.

De pittigste mening komt van Gallyon van Vessem, de oud-Hart van Nederland-ster die vorig jaar uit de Talpa-stal werd gegooid. Zij vindt dat Linda zich volwassener moet opstellen in de formatruzie met Chantal.

Linda was al woest dat ze de door haar zelf bedachte tv-show Oh Wat Een Jaar niet mee mocht nemen naar SBS, maar is helemaal over de zeik dat het uitgerekend Chantal is die de show nu gaat overnemen bij RTL.

Gallyon vindt dat Linda hier enorm aan het zeiken is. “Get a life”, verzucht ze. “Je ging zelf naar je broer, dus niet zeuren. Get over it. En hup, door.

Daar is AD-diva Angela de Jong het mee eens: “Dan denk ik: Linda, niemand heeft je gedwongen om naar Talpa te gaan, dus klaag niet zo.

Chantal uitdager, Linda verdedigt,

Hoe analyseert Angela de oorlog tussen deze dames? “Linda voelt de hete adem van Chantal, iemand die zich echt heeft losgemaakt van haar. Chantal is de uitdager, Linda verdedigt. Daar smullen de mensen van. Alles ligt onder een vergrootglas.

Linda is voor haar nog steeds de tv-koningin, maar wel wijst ze op haar uitglijder tijdens de coronacrisis: de SBS 6-ster lag toen onder vuur omdat ze mijmerde over haar vakantie in Portugal die wel niet door zou gaan, terwijl ze aan de lopende band personeel van haar tijdschrift op straat zette.

Angela: “Ik denk dat Chantal momenteel iets beter aanvoelt hoe de gewone man denkt. Ze hebben beiden dat girl next door-achtige, maar Linda is toch meer de vrouw van de villa in ’t Gooi en haar eigen stichting.”

Ook Linda’s overstap naar de tv-zender van haar broer John de Mol heeft haar imago geschaad, denkt ze. “Talpa heeft toch een poenerig imago.

‘Plek genoeg voor beide!’

Gallyon hoopt dat de dames snel weer even normaal gaan doen. “Het zijn allebei geweldige presentatrices, waarbij ik niet het idee heb dat de één de ander in d’r nek hijgt.

Waarom kunnen ze niet beiden mooie programma’s maken? Er is plek genoeg voor.

Lees ook:
Oei: Linda de Mol he-le-maal klaar met Chantal Janzen (2 juni)
Chantal Janzen wil geen olie op Linda-vuur gooien (3 juni)
‘Linda steekt Chantal mes in rug met Linda Blijft Slapen’ (16 juni)
SBS 6 ontkent: ‘Geen sprake van Linda Blijft Slapen’ (17 juni)

De Veronica-cover:

Foto: Veronica Magazine

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen