Mischa Blok: ‘Misschien zijn Marokkanen jaloers op ons’

Mischa Blok kan niet precies de vinger leggen op waarom het vooral migranten zijn die haar discrimineren vanwege haar Aziatische achtergrond Wellicht is er jaloezie in het spel. Dat zei het AvroTros-gezicht gisteren in Beau. Het ging in de talkshow specifiek over Marokkanen en Turken. “Witte Nederlanders zeggen vaak kut-Marokkaan of kut-Turk of ik zeg maar wat. Misschien denken zij dan: dan gaan wij mensen van een Aziatische afkomst discrimineren“, zei Beau van Erven Dorens.

Op dat voorbeeld over Marokkanen en Turken, antwoordde Mischa: “Dat zou het kunnen zijn. Het zou ook jaloezie kunnen zijn, omdat Aziaten best een positief imago hebben. We staan bekend als hardwerkende mensen die niet vaak misstappen begaan. Ik heb geen idee waar het aan ligt.

Beau van Erven Dorens vindt het belangrijk dat ook de discriminatie van Aziatische Nederlanders aan de kaak wordt gesteld en niet alleen racisme tegenover zwarte mensen. “Het stomme is: we waren zó in de discussie tussen zwart en wit, dat we eigenlijk niet stil hebben gestaan bij de Aziatische Nederlanders.”

Mischa: “Ik krijg heel veel bijval van andere Aziatische Nederlanders. Ik krijg ook een hele berg reacties van mensen die vinden dat ik me niet zo moet aanstellen. En van: Jos Brink zei ook altijd kroepoekje tegen Sandra Reemer.”

Medegast Gerard Joling: “Dat was wel liefkozend, hoor.”

Mischa: “Ja, maar dan wordt er wel bijgezegd dat iedereen dat prima vond, maar ik vond dat niet prima van kind. Dat vond ik ook al vervelend.”

Top-dj Sunnery James: “Het is oprecht wat je zegt, hè, liefkozend, maar het komt anders binnen. Dat is het probleem. Daarom is het belangrijk om te blijven praten met elkaar. Je kunt heel onschuldig zeggen: ‘Kroepoekje’, maar het komt wel binnen soms.”

Lees ook:
Moet DWDD-slot naar Aziatische Nederlander gaan? (10 juni)
Haat treft Mischa Blok: ‘Aziaat op DWDD? Weg ermee!’ (13 juni)
Mischa Blok: ‘Vooral uitgescholden door migranten’ (donderdag)

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen