Mischa Blok: ‘Misschien zijn Marokkanen jaloers op ons’

Geplaatst op za 04 jul 2020 om 11:40

Mischa Blok kan niet precies de vinger leggen op waarom het vooral migranten zijn die haar discrimineren vanwege haar Aziatische achtergrond Wellicht is er jaloezie in het spel. Dat zei het AvroTros-gezicht gisteren in Beau. Het ging in de talkshow specifiek over Marokkanen en Turken. “Witte Nederlanders zeggen vaak kut-Marokkaan of kut-Turk of ik zeg maar wat. Misschien denken zij dan: dan gaan wij mensen van een Aziatische afkomst discrimineren“, zei Beau van Erven Dorens.

Op dat voorbeeld over Marokkanen en Turken, antwoordde Mischa: “Dat zou het kunnen zijn. Het zou ook jaloezie kunnen zijn, omdat Aziaten best een positief imago hebben. We staan bekend als hardwerkende mensen die niet vaak misstappen begaan. Ik heb geen idee waar het aan ligt.

Beau van Erven Dorens vindt het belangrijk dat ook de discriminatie van Aziatische Nederlanders aan de kaak wordt gesteld en niet alleen racisme tegenover zwarte mensen. “Het stomme is: we waren zó in de discussie tussen zwart en wit, dat we eigenlijk niet stil hebben gestaan bij de Aziatische Nederlanders.”

Mischa: “Ik krijg heel veel bijval van andere Aziatische Nederlanders. Ik krijg ook een hele berg reacties van mensen die vinden dat ik me niet zo moet aanstellen. En van: Jos Brink zei ook altijd kroepoekje tegen Sandra Reemer.”

Medegast Gerard Joling: “Dat was wel liefkozend, hoor.”

Mischa: “Ja, maar dan wordt er wel bijgezegd dat iedereen dat prima vond, maar ik vond dat niet prima van kind. Dat vond ik ook al vervelend.”

Top-dj Sunnery James: “Het is oprecht wat je zegt, hè, liefkozend, maar het komt anders binnen. Dat is het probleem. Daarom is het belangrijk om te blijven praten met elkaar. Je kunt heel onschuldig zeggen: ‘Kroepoekje’, maar het komt wel binnen soms.”

Lees ook:
Moet DWDD-slot naar Aziatische Nederlander gaan? (10 juni)
Haat treft Mischa Blok: ‘Aziaat op DWDD? Weg ermee!’ (13 juni)
Mischa Blok: ‘Vooral uitgescholden door migranten’ (donderdag)

Foto: RTL
72 Reacties op “Mischa Blok: ‘Misschien zijn Marokkanen jaloers op ons’”


 1. Bas

  Op1 – Beau: 52 – 3

 2. Lilly Labiamus

  Wie is deze vrouw? Bekend van wat? Een niet westerse achtergrond hebben? Is dat nu ook een talent?

 3. Captain Caveman

  Vallen we straks allemaal weer over een opmerking van 25 jaar geleden. De SJW’s kunnen dan beter op die marokkanen afstappen en zeggen dat ze de volgende keer hun grote noord afrikaanse rot smoel dicht moeten houden tegen onze vrouwen! En dat we ook al lang weten dat 90% van die allochtone jongens gevoelens hebben voor hetzelfde geslacht!

 4. Zalmneusje

  Je beledigd voelen is een keuze.

 5. Lilly Labiamus

  ‘Top-dj’ Sunnery James. Hi hi.

 6. Peter B.

  Bijvoorbeeld:
  Drie Koreaanse meisjes aangehouden in gestolen Audi na plofkraak en wilde achtervolging door de politie.

 7. Bears’den

  @ Peter B

  Hahahah laat me niet zo lachen op de vroege ochtend!!!

 8. Tino

  Ik ga ook helemaal kapot als iemand kaaskop of meelzak of melkfles of bloemkool roept😢 of telt dit niet? Wat denk je van schele, rooie Of K bolle, nee hoor daar hebben wij gelukkig geen last van, maar kroepkroepje ja dat doet pijn

 9. Uuuh

  Aziaten discrimineren onderling ook! Vietnamezen hebben bijvoorbeeld een hekel aan Chinezen. Ze vinden het een belediging als ze worden aangezien voor een Chinees.

 10. Roos

  Net eens even op de Twitterpagina van MC gekeken.
  Daar wordt zo te zien niet veel gebruik van gemaakt, weinig reacties.

 11. Maria

  Het is vreselijk om te horen dat deze vrouw in haar gezicht gespuugd wordt. Goed dat zij naar voren komt.
  Zo vertelde mijn Surinaamse buurvrouw dat zij bijna geen les kon geven aan Surinamers omdat Creolen, Hindoestanen en andere groepen elkaar niet verdragen.

 12. Curryworst

  Zwa rten, Noord-A fri kanen en Az iaten voelen de pijn niet van ons blanke mensen als we kaaskop genoemd worden.
  Misschien moeten ze daar mee stoppen want het komt bij ons heel hard binnen.
  *snik*.
  We moeten in gesprek blijven met elkaar, de dialoog aan gaan.
  Blablabla.
  Sambal bij?

 13. gum

  Ik ben een witte oudere vrouw, maar ik wordt nog net niet dagelijks wel door iemand uitgescholden. Kech, hoer, bakra, ´kijk die kleedt zich als een tiener´ , heel minachtend naar me kijken, uitschelden voor van alles en nog wat. Heel vaak zijn dit Surinamers, en voor de rest Marokkaanse jongens.

 14. Bep

  Kort gezegd geven de misdaadcijfers aan wat een kutvolk is.Onverdraagzaam, leugenachtig en agressief en veel zwakbegaafden ertussen.Gelukkig roeien ze elkaar uit.Zelfs de enkele ertussen die gestudeerd heeft valt vroeg of laat door de mand.

 15. Wyatt

  @Gum als je er bij loopt als iemand die op de Wallen werkt moet je niwt raar opkijken als iemand je er op aanspreekt.

 16. Geox

  Leuk hè, die multiculturele samenleving.

  En wat een succes!

 17. gum

  @Wyatt, ik loop er juist volstrekt niet uitdagend bij. Helemaal nooit. Helemaal nergens sexueel gekleedt. Dit is gewoon wat een oudere witte vrouw naar haar hoofd krijgt in een stad. Dat je meteen aanneemt dat er wel iets met mijn kleding aan de hand is in sexuele zin, is ook weer zo tekenend. Integendeel dus.

 18. Truus

  Kroepoekje ja dat komt binnen ik heb er nog buikpijn van
  gisteren een hele zak.🤗

 19. Zalmneusje

  Als je je zo erg gekwetst voelt en van je stuk gebracht door een opmerking of grap van een ander, ken je diegene juist de macht toe die je hem zegt af te wiilen nemen.

 20. Truus

  @Gum…over het algemeen zijn die Marokkaanse
  en of Surinaamse jongeren niet zo heel erg intelligent, uitzonderingen
  daar gelaten.😵

 21. black

  @zalmneusje, over wie heb je het nu.

 22. jan

  @Truus, exact. En jalouzie speelt denk ik ook mee.

 23. horloge

  Surinaamse en Marokkaanse jongeren en mensen wordt aangepraat dat ze toch zo gediscrimineerd worden, maar ze zijn zelf veel erger dan waar ze toch zo over klagen. Dat is wel zo. Alleen hebben ze het zelfinzicht niet om dat te zien. Dat hele racismedebat zal echt nergens toe leiden op deze manier.

 24. Zalmneusje

  @ Black
  Alle lange-tenenmensen en beroepsgekwetsten.

 25. 2

  @zalmneusje, zeg dat tegen de BLM zeikerds. Want die hebben GEEN gelijk. Maar dat durf je niet, he.

 26. IngridHenk

  Hollanders zijn zo trots op hun P E D O identiteit, dat ze zelfs met een politieke partij in de regering van Nederland willen komen om kinderen legaal verder te kunnen misbruiken. Ja, witte leeghoofden om trots op te zijn.

 27. Hans Witteman

  @IngridHenk ja heb je nog een leuke dochter of zoon?

 28. Logica

  @Gum
  Ben je een witte vrouw? Die bestaat niet. Of loop je geschminkt als clown over straat?

 29. Jantje

  Wat een slechte beau gisteren. Geen gespreksleider maar vriendje peter r steunen….
  Zo ga je niet met gasten om.

 30. Kim Wieft

  @IngridHenk: je bedoelt hier natuurlijk de partij Denk, de partij van pedo Mohammed en zijn miljard medepedofielen en van de importbruidjes. Dat is geen Nederlandse partij, u is abuis.

 31. IngridHenk

  @Hans Witteman, I rest my case. Wat een leeghoofd!

 32. anonymous

  Maar toen Mischa zei dat zij vooral werd uitgescholden door mensen met een
  migratie achtergrond werd er verder niet op ingegaan.
  Want alleen blanke mensen discrimineren.

 33. Kuis

  Stel je voor dat “zeur niet zo” ook zou binnenkomen bij iedereen…

 34. Bep

  @Gum ik geloof je direct.

  Schenk ze een glimlach.Ze worden niet oud.

 35. Kruid

  @Gum, dat vinden deze mensen normaal. Daarom is dat hele racismedebat tot mislukken gedoemd. Ze zijn veel erger dan wat ze witte mensen verwijten. Het klopt niet.

 36. Jonathan

  Helaas is dat zo, Gum. Ook niet al te slimme mensen, natuurlijk.

 37. Jonathan

  Ik bedoelde die mensen, niet Gum.

 38. Huismaker

  Ik heb met een donkere vrouw (uit Ghana) samen gewerkt, bij een bedrijf dat door Turken is overgenomen. Zij vertelde mij dat de Nederlanders ontzettend lief voor haar waren. Maar de Turken vernederden haar. Ze werd zelfs niet eens aangekeken.

 39. man pan

  Had het gisteren gekeken, Beau pakte het gesprek slecht aan, toen ging iedereen van alles wat roepen en verzande het.

  Waar we het over hebben zijn kansloze tokkie jongeren die hele dag rond shisha lounges en coffeshops rondhangen. Zelfde lui die homo’s treiteren hebben als hobby.

 40. rommer

  Schreeuwen, schelden, beledigen, direct luidkeels ruzie maken en iedereen voor rotte vis uitmaken, mensen bedreigen, intimideren, iedereen in zijn gezicht spugen, mensen van hun sokken rijden met een domme brommer, etc. het zijn juist de allochtone groepen die dat doen. Wat wil je nou met je ´racisme debat´.

 41. Momo

  “Witte Nederlanders zeggen vaak kut-Marokkaan of kut-Turk of ik zeg maar wat. Misschien denken zij dan: dan gaan wij mensen van een Aziatische afkomst discrimineren”

  Ach ja, het is natuurlijk allemaal de schuld van de blanke mens. Ze schelden ons ook uit, hoor, Beau.

  En Mischa, Jos noemde Sandra kroepoekje, niet JOU.

 42. Tafka mike

  Het heeft ermee te maken dat Aziaten vaak veel positiever tegenover blanken staan dan veel andere volkeren. Zelfs Russen haten europese blanken meer. Dit komt voornamelijk door Japan wat zich aanvankelijk heel antikoloniaal opstelde maar eigenlijk net grof of zelfs erger waren dan de meeste Europeanen. Hierdoor sloeg het sentiment tegenover Europeanen om.

  Toch vind ik dat Aziaten zich te weinig verdiepen in de aanleidingen van wo II, waarom de Duitsers en de jappen zulke monsters werden. Dit was voornamelijk door het koloniale klimaat van westerse blanke die zelf ook grotendeels racistisch waren en koloniaal, alleen niet doorsloegen door de liberalen.

 43. snoezigkleinhertje

  Dat de niet blanke mensen boos zijn op blanke mensen heeft er mee te maken dat daar gratis GELD (lees herstel betalingen) te halen is.

 44. Zalmneusje

  @2
  Die bedoel ik juist.

 45. Boerenverstand

  Zullen we Sandra Reemer en Jos Brink buiten de discussie laten? Twee geweldige mensen met een goed hart. Allebei veel te jong overleden.

 46. Robert

  Waar ik woon studeren veel chinezen die gediscrimineerd worden door witte mensen.

  Ik zie het dagelijks.

 47. AxelF

  Nee blanke normale nuchtere Nederlander is niet jaloers op een geïmporteerde volksstam dat net 105 jaar in Nederland is.

  De normale Nederlander is het gewoon zat met dat gezeik over discriminatie. Als je niet normaal kan.leven zoek dan uw oorsprong op .

 48. De enige echte De enige echte Jaap Aap

  @ingridhenj zal ik jouw lege hoofd eens volspuiten met lekker apenzaad!

 49. Van Halen

  Lekker Johan, als je nog eens wat roept? iedereen in rep en roer en weet je, het helpt geen moer want al een paar ku.tmarokkanen een wit jongentje in elkaar slaan dan zijn het gewoon ku.t marokkanen, want er zit nou eenmaal veel tuig bij. ik was laatst bij de wijk baarsjes in Amsterdam, kwamen van die jongentjes geld vragen want ze hadden op mijn auto gepast. Ik zeg,punt 1 heb ik er niet om gevraagd en punt 2 geef ik daarom niks. Ik was een vuile flik.ker, een homo, een lul, een klootzak en ze kwamen heel dicht bij mij staan, wat zijn dat dan voor gastjes,juist ku.tmarokkanen!

 50. Dikkie Dik

  Sambal bij?

 51. Riley Reid

  @Captain Caveman

  Het zijn de mensen die vinden dat zij zich niet moet aanstellen die met een opmerking van 25 jaar geleden kwamen.

 52. Meindert Kramp

  Door de droogte staat de kroepoek er slecht bij. Dat zegt Boer Kroepoek.
  De overheid zou eens wat meer moeten investeren in home grown kroepoek.
  Het moet maar eens afgelopen zijn met dat heen en weer gevlieg van kroepoek.
  D66 zeg er eens wat van! Het is jullie pakean.

 53. doctor

  @gum. Het is inderdaad tekenend. Vooral als je ziet wat voor schijnheilige reacties Wyatt altijd plaatst als het om racisme gaat. Maar nu het een blanke vrouw betreft heeft ze het zelf gedaan. Wat een hypocriete zak is het ook!

 54. Captain Caveman

  Sorry hoor, maar ik laat mijn vrouw niet uitschelden op straat. En zeker niet door allochtonen. Maanden geleden dacht een wazige allochtoon geld te vragen aan mijn vrouw op Sloterdijk. Ze werd helemaal verrot gescholden en dreigde met verkrachten. Collega van haar pikte dat niet en beukte die vent voor zijn harses. Dat is het enige wat je als antwoord moet geven.

 55. Legal Flavor

  De laatste keer dat ik keek:

  – was Aboutaleb burgemeester van Rotterdam
  – en Marcouch van Arnhem
  – Was Spong een succesvolle en bekende advocaat
  – Was Humberto Tan succesvol radio- en tv-presentator
  – Was Najib Amhali een bekende komiek
  – Was Ali B een van de succesvolste mensen in dit land
  – Was Khadija Arib voorzitter van de Tweede Kamer
  – Was Glennis Grace een succesvolle zangeres
  – en Edsilia Rombley
  – en Berget Lewis
  – en Ruth Jacott
  – Was Don Diego Poeder ooit een succesvolle bokser
  – Waren Depay, Dumfries, Wijnaldum topspelers in Oranje
  – Was Gullit ooit aanvoerder van het succesvolste Oranje
  – Was Churandi Martina een succesvolle sprinter
  – Was Simone Weimans presentatrice van het NOS Journaal
  – Werd voor Mischa Blok de nachtprogrammering van Radio 1 aangepast
  – Was Dilan Yesilgöz-Zegerius Tweede Kamerlid
  – Was Kader Abdolah succesvol schrijver
  – Was Abdelkader Benali succesvol schrijver en tv-presentator
  – Was Adjiedj Bakas een bekende schrijver en spreker
  – Was Kefah Allush succesvol presentator en mediaproducent
  – Was Sinan Can een bekende programmamaker
  – Was Özcan Akyol een bekende schrijver, columnist en sidekick
  – Was John Williams een populaire tv-persoonlijkheid

  Zo. En Mischa Blok, ga je schamen voor die opmerking over Jos Brink.

 56. Tafka mike

  @axelf

  De oorsprong opzoeken is juist het probleem van racisme.
  We zijn nagenoeg allemaal gekweekt door blanken!
  Die hun eigen plantjes afkeuren.

 57. Willem

  Het in het wilde weg, zonder onderbouwing of bewijs, mensen beschuldigen van racisme en vreemdelingenhaat is strafbaar. Smaad of laster, 2 jaar gevangenisstraf of € 20k.

  Op je muil, gauw!

 58. Biff

  Zij heeft – hoe zeg ik dit netjes – een kop om op te schijten.
  En zo is het.

 59. anoniem

  Generaliseren is zwak. Zelfs door mensen met een Aziatische achtergrond.. :-)

 60. Klaas Vaak

  Ik ben nu 67 en jaren geleden een aantal maal uitgescholden voor neger en vuile rotjood.
  Zoiets valt op en en daarom onthoud je het. Dat was het dan. Meer kan ik er echt niet van maken.
  Geen gejank. Geen trauma´s. Geen achterdocht naar “blanken”.
  Ik werd overal geaccepteerd en normaal behandeld.
  Wat de pest tegenwoordig is, dat is dat men wanneer men een kleurtje heeft, nergens meer tegen kan.
  Een gillend kind dat op de vloer van een supermarkt ligt te kronkelen, omdat het een ijsje wil, dat ga je toch ook niet zijn zin geven? Waarom BLM dan wel? Een beetje (zelf)discipline, zelfachting, het is er allemaal niet meer bij. Men wil het ook niet. Te rechts? Te fascistisch? De media sturen en voeden op. Dat is niet hun taak.
  De gestudeerde Nederlander, type D66, CDA, CU, VVD en Groenlinks is hypocriet. Hij roept dat Nederland tolerant is en een voorbeeld voor andere landen en hij toont buitenlandse kranten, waarin Nederland wordt opgehemeld, maar als donderslag bij heldere hemel draait hij als een blad aan de boom en is Nederland ineens het meest intolerante land ter wereld. Het ene moment zitten ze in talkshows op 1,5 meter afstand van elkaar en als Rutte wat meer vrijheid geeft, ineens naast elkaar, terwijl die anderhalve meter nog steeds geldt. Jante-lacht-Jantje-huilt. De Nederlander ten voeten uit? Er zijn kennelijk 2 maatstaven. Een voor tv-mensen en politiemensen en een voor het gepeupel dat door boa’s bekeurd mag worden. En iedereen vindt dit normaal. Het nieuwe normaal is zo oud als de struisvogelpolitiek van de Nederlander. Ik vind het ook niet normaal dat de koning op een leeg plein op 4 mei staat te verkondigen, dat niet normaal moet worden, gevonden, wat niet normaal is. 4 en 5 Mei zijn een aanfluiting geworden. Dat komt echt nooit meer goed. Al die mensen stierven toen helemaal voor niets. En die huichelaars maar vol blijven houden dat het allemaal wel zin had.

 61. Petrick

  Ik ben vier jaar geleden in een chinees restaurant uitgescholden en bedreigd omdat ik klaagde over de kwaliteit van de kip. Aziaten zijn geen makkelijke mensen kan ik je vertellen. Marokkanen hoe je het wend of keert zijn authentiek en zeggen wat ze denken terwijl Aziaten je vriendelijk bespelen met een lach tot dat het fout gaat.

 62. roevka

  Marokkanen kijken op iedereen neer. Geïndoctrineerd door de islam voelen ze zich een soort van ‘Herrenvolk’.

 63. Niels

  @roevka, ik werk met veel Marokkanen. Ze zijn eigenlijk best aardig en open in hun relatie met anderen.

 64. Jim

  @Niels, ik woonde in een stad met heel veel Marokkanen. Drugsoverlast, 50 woninginbraken per maand, autoinbraak en diefstal, voertuigbranden, enorm agressief gedrag. Ik herkende mijn eigen geboortestad niet meer. Nu woon ik 20 kilometer verderop. Ik vind Marokkanen helemaal niet zo aardig en open.

 65. mcp

  Foute Marokkanen externaliseren alles. En succesvolle Marokkanen zijn in hun ogen verraders.

 66. Shadow1100

  Als ik me schaam word ik ROOD;
  als ik het koud heb word ik BLAUW;
  als ik in de zon lig word ik ORANJE;
  als ik te lang in de zon lig word ik ROOD;
  als ik terugkom van vakantie ben ik BRUIN;
  als ik zeeziek ben word ik GROEN;
  als ik hepatitis heb word ik GEEL;
  als ik benauwd ben word ik PAARS;
  als ik dood ben word ik GRAUW;
  als ik langer dood ben word ik ZWART.
  En ik word WITTE man genoemd?

  Als jij je schaamt blijf je zwart;
  als jij het koud hebt blijf je zwart;
  als jij in de zon ligt blijf je zwart;
  als jij te lang in de zon ligt blijf je zwart;
  als jij terugkomt van vakantie ben je zwart;
  als jij zeeziek bent blijf je zwart;
  als jij hepatitis hebt blijf je zwart;
  als jij benauwd bent blijf je zwart;
  als jij dood bent blijf je zwart.
  En jij wordt kleurling genoemd?

 67. Fikkie

  Aziaten, Chinezen, Italianen, Spanjaarden en Grieken hebben een betere reputatie in Nederland opgebouwd dan alle Marokkanen en Turken bij elkaar. De twee laatsten zijn hier voornamelijk naar toe gekomen om te profiteren. 8 van de 10 hebben een uitkering. Hebben nooit een dag gewerkt en zullen dat ook nooit doen. Die wel werken hebben een naai atelier of een vreetschuur en een enkeling een groentezaak.
  Niemand zit te wachten op nog meer uit Marokko en toch zitten er een paar honderd in asielzoekerscentra terwijl ze geen enkel recht hebben hier te zijn of te verblijven. En links Nederland blijft dat volk maar pamperen.

 68. Fikkie

  @Niels…ik woon in een straat met zeer veel marokkanen en dat zijn absoluut niet het beste uit Marokko. Veruit de meesten komen uit het rifgebergte en daar wonen de asocialen van Marokko. En niet alleen in Nederland, ook in België en Frankrijk zijn ze talrijk aanwezig tot grote ergernis van de Belgen en Fransen. Ze slopen hele wijken. Jatten als raven, slaan je hersens in voor een nep horloge en nog veel erger. Er zullen best aardige tussen zitten maar die kom je weinig tot zeer weinig tegen.

 69. Remco

  Beste Micha Blok, Marokkanen zien er lekkerder uit dan veel Aziaten! Dat is veelbelangrijker…

 70. anoniem

  Overigens lijkt het voorlopig erop dat de mens zijn oorsprong heeft in Marokko, dus wie heeft er reden jaloers te zijn? :-)

 71. Fikkie

  @ Remco……Lekkerder? Kom niet meer bij van het lachen na deze opmerking. Je schreef toch echt lekkerder, toch? Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo’n lelijk volk gezien als Marokkanen. Gezegd moet worden, ze vinden zelf dat ze er lekkerder uit zien, dat is waar. Maar de realiteit is toch echt anders.

 72. Diana

  Veel Marokkanen vind ik racistisch seksistisch genetisch afval en zo gedragen ze zich ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.