RuPaul’s Drag Race krijgt Nederlandse editie

Er wordt in Hilversum gewerkt aan een Nederlandse editie van de wereldwijd beroemde show RuPaul’s Drag Race, een talentenjacht voor drag queens. Dat werd vrijdagavond gemeld in Shownieuws. Het programma kon melden dat de Nederlandse Drag Race in elk geval níet op de buis komt bij Talpa Network. “We hebben vandaag een beetje lopen graven en we denken dat dit naar Videoland gaat“, aldus Anouk Smulders, die het een Holland’s Next Top Model voor drag queens noemt.

De Amerikaanse versie wordt gepresenteerd door RuPaul. Wie zou het in Nederland kunnen doen? “Mensen waar ik dan gelijk aan moet denken zijn Fred van Leer en Mayday.”

Collega Bart Ettekoven: “Het zijn heel grote schoenen waar je in komt te staan.

De TV Kantine had begin vorig jaar nog een parodie op RuPaul’s Drag Race. Daarna gaf Robert ten Brink aan dat hij de show graag naar Nederland zou halen. “Dat is een format dat wereldwijd alle records breekt. Ik zou het persoonlijk eigenlijk best leuk vinden om het in Nederland ook te gaan doen bij RTL.”

Ten Brink heeft al ervaring met travestie-tv. “Ik heb natuurlijk ooit zelf De Travestie Show gedaan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen