Moet DWDD-slot naar Aziatische Nederlander gaan?

Het Nederlandse tv-landschap is door de jaren heen een stuk diverser geworden, maar na talkshowhosts van kleur (denk aan Humberto Tan en Giovanca Ostiana), vrouwelijke talkshowhosts (Eva Jinek en de Op1-parade) en hosts met een Midden-Oosterse achtergrond (Fidan Ekiz) wordt het nu ook tijd voor een Aziatisch gezicht op een prominente plek, vindt de in Zuid-Korea geboren AvroTros-presentatrice Mischa Blok. Ze lijkt te azen op het tijdslot van De Wereld Draait Door.

Onomwonden twittert Blok: “Waarom heeft er nog nooit iemand van Aziatische afkomst het journaal of een talkshow gepresenteerd? En ja ik houd me warm aanbevolen 🙋🏻‍♀️

De opvolging van De Wereld Draait Door is in Hilversum een heet hangijzer. Er is BNNVARA veel aan gelegen om dit prominente tijdstip in huis te houden, maar ook AvroTros ligt op de loer.

Het is echter niet Mischa Blok, maar vooral het duo Roos Moggré en Splinter Chabot dat door de AvroTros naar voren wordt geschoven. Vandaag geven ze in De Telegraaf min of meer aan het DWDD-slot erg te zien zitten.

Chabot laat zich volgens de krant ‘diplomatiek’ uit: “Roos en ik zouden niet negatief tegenover tv staan. Nu word ik ineens heel politiek, haha. Zo’n zelfde format als Proost!, met koken, gezelligheid en cultuur is niet per se nieuw, maar we zouden wel meer dat huiskamergevoel van de radio over willen brengen: dat het allemaal iets losser wordt. Het mag best wat meer wiebelen op tv.

En wat Mischa Blok betreft mag er dus wel wat meer Aziatische vertegenwoordiging zijn op televisie. Of ze al een screentest heeft gedaan voor de DWDD-opvolger, is nog niet bekend.

Foto: Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen