Haat treft Mischa Blok: ‘Aziaat op DWDD? Weg ermee!’

De racisten in ons land zijn lekker op dreef. Ook de brave AvroTros-presentatrice Mischa Blok is nu de sjaak: ze heeft heftige reacties gekregen op haar open sollicitatie voor een eigen talkshow à la DWDD. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Blok vindt het jammer dat er nog nooit iemand van Aziatische afkomst het NOS Journaal of een talkshow heeft gepresenteerd en zij wil dat veranderen. “Ik zou heel graag iets op tv willen presenteren. Het Journaal of een talkshow.”

Hoewel ze er binnen de omroepgelederen nog nooit om heeft gevraagd, heeft ze zich nu via Twitter in de aanbieding gegooid. “Ik heb getwitterd dat ik me warm aanbevolen hou.”

Het leidde niet tot alléén maar positieve reacties, aldus Blok. “Het werd heel veel geliket en geretweet, maar je krijgt ook een storm aan reacties, ook heel felle reacties, van: ‘We hebben toch al Humberto Tan? Hij is toch ook al een Aziaat? Waarom moeten we nóg een Aziaat?’

Wat zeiden ze nog meer? “Ook: ‘Hoezo kunnen Aziaten interviewen? Die durven toch niets te vragen, want die zijn altijd zo bescheiden.’ ‘En we hebben Sandra Reemer toch ook al gehad? Kroepoekje.’”

Blok vindt het heftig. “Ik wilde het toch aan jullie voorleggen, want er is een hele soort diversiteitsdiscussie.”

Humberto Tan moedigde Blok in een reactie aan om vooral haar ambities kenbaar te blijven maken, ook binnen de omroep zelf. De wereld ligt aan haar voeten, wilde hij zeggen.

Foto: Ruud Baan, BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen