Mischa Blok: ‘Vooral uitgescholden door migranten’

Geplaatst op do 02 jul 2020 om 14:00

Mischa Blok, een van de bekendste mediamensen met een Aziatisch uiterlijk, wordt vooral gediscrimineerd door mensen met een migratie-achtergrond. Dat zegt de AvroTros-ster in een bericht op Twitter. Ook de in Zuid-Korea geboren Mischa heeft last van racisme. “Ik word al mijn hele leven uitgescholden voor ‘kutchinees, loempia of sambalbij’ en vele Aziatische Nederlanders met mij. Dit gebeurt vooral door mensen met een migratie-achtergrond. Onbegrijpelijk, maar helaas de realiteit.

Er staan momenteel allerlei minderheden op die zich achtergesteld voelen. Zo is er nu ook een groep die wil dat de regering ‘afrofobie’ erkent, angst voor mensen van Afrikaanse komaf.

De discriminatie is veel erger dan van bijvoorbeeld mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Wij zijn een vergeten groep“, klinkt het bij de NOS.

Ene Demian reageert op Mischa: “Volgens de NOS vandaag is dit duidelijk een competitie wie zich het grootste slachtoffer mag noemen. Afrofobie is het ergst en Aziaten doen niet eens mee in de wedstrijd.

Mischa: “Het is geen competitie, het gaat om bewustwording.

Actrice Miryanna van Reeden vindt het schokkend dat Mischa juist door migranten wordt uitgescholden. “Afschuwelijk. Wat ik nooit begrijp is, als je weet hoe het is om niet op je gedrag maar om je uiterlijk, religie, geaardheid uitgescholden te worden, hoe kan het dan dat je anderen op dezelfde wijze degradeert tot een scheldnaam, hetzelfde pijnlijke gedrag vertoont naar anderen.

Mischa: “Ik snap het ook echt niet en ik vind het zo’n triest verschijnsel.

Lees ook:
Moet DWDD-slot naar Aziatische Nederlander gaan? (10 juni)
Haat treft Mischa Blok: ‘Aziaat op DWDD? Weg ermee!’ (13 juni)

Foto: Ruud Baan, BNNVARA
44 Reacties op “Mischa Blok: ‘Vooral uitgescholden door migranten’”


 1. Akwasie

  Ik heb haar ook uitgescholden voor k.t chinees ,ben ik nu een rassist?

 2. Max

  Dat uitschelden geldt ook voor blonde vrouwen, homo’s en Joden. Zij zijn veelal ook het mikpunt van schelden en erger nog door mensen met een migratie achtergrond die zelf voortaan staan met het trekken van de racisme- en slachtofferkaart.

 3. Captain Caveman

  Het zielig doen en slachtofferrol is alleen aan afrikanen/Surinamers besteed. De andere nationaliteiten hoor je amper. En het waren toch alleen witte mannen die zich hier schuldig aan maakten?

 4. linksehekshalsema

  “Vooral door mensen met een migratie-achtergrond”. Mijn mensen/stemvee doen zo iets niet. Racisme is iets door witte mensen.

 5. Max

  Dat uitschelden geldt ook voor blonde vrouwen, h o m o ’s en J o d e n. Zij zijn veelal ook het mikpunt van schelden en erger nog door mensen met een migratie achtergrond die zelf vooraan staan met het trekken van de racisme- en slachtofferkaart.

 6. xandertje

  “hebben jullie dit gezien?” vanavond bij Dit is M. Oh nee tuurlijk niet, dit past niet in het BLM LGHBTQXYZ plaatje. Tot zover de show.

 7. Dries Roel Vink

  @akwasi LEER NEDERLANDS, dombo!

 8. Kuis

  Als een blanke een blanke uitscheld is het asociaal.
  Als een blanke een gekleurde uitscheld is het racisme.
  Als een gekleurde een blanke uitscheld is het vergelding.
  Als een gekleurde een gekleurde uitscheld is het schokkend.

  Waar moet ik me nu precies bewust van worden?

 9. Johannes den Doper

  Mooie vrouw.
  Oei, mag ik dat wel zeggen of kwets ik daar mensen mee.
  Misschien ben ik nu wel een racist of een sexist of nog erger.

 10. Akwasie

  Dries,kan ik het helpen ben niet voor niets zwrt

 11. Johan de Witmang

  Die verschrikkelijke identiteitspolitiek die klakkeloos is overgenomen uit de VS moet heel snel een halt worden toegeroepen. En wat ze zegt klopt: juist allochtonen zijn het meest racistisch en niet de goedbedoelende, ruimdenkende blanke Nederlander. Dat racisme wordt ons gewoon aangepraat en is niet institutioneel.

 12. nijntje

  Roué Verveer zei het gisteren ook in zijn show: Ik ben in mijn leven vooral tegengewerkt door Surinamers.

  Waarmee ik overigens niet ontken dat er complete debiele Nederlanders zijn die voor van alles en nog wat bang zijn. Maar laten we ook niet vergeten dat het net als bij alle bevolkingsgroepen een klein clubje is.

 13. Katootje

  Kijk, racisme volgens haar: “Ik word al mijn hele leven uitgescholden voor ‘kutchinees, loempia of sambalbij’. Wij blanken worden uitgescholden voor kuthollander, kaaskop en je stinkt naar melk/zure yoghurt. Geen verschil dus, racisme gaat 2 kanten op en dient door beien gestopt te worden. discussie moet dus stoppen dat wij blanken als enige discrimineren etc.

 14. Logicus

  Nederlandse blanken zullen door de racistische praktijken van de NPO steeds meer een NPOfobie ontwikkelen.

 15. Anti-racist

  Afrofobie is en racistische term. Het lijkt namelijk op afrokapsel.
  Daarom mag je van VS-activisten geen Afro Amerikaan meer zeggen, maar moet je zeggen African American.
  Zullen we Afrikaanse Surinamers dan voortaan Eurohaters noemen of gewoon racisten. Of eurolovers, omdat ze onterecht miljoenen euro compensatie eisen?

 16. Bart

  Zou zij ook gele sjaamflappe hebben?

 17. Gerda

  Het lastigvallen van vrouwen, uitschelden, sissen, spugen,achterna lopen.. ongeacht leeftijd en kleur waaronder moeten we dat dan rangschikken?
  Er zijn zoveel vormen van discriminatie..Vele vrouwen durven niet langs bepaalde mensen te lopen, naar een zwembad of hun foto op facebook te zetten…
  Maar nee, dat mag je niet zeggen, want dan discrimineer je de verdachten …

 18. Jan Kert

  stel je niet zo aan, vraag je eerder af waarom je ouders uit korea een kind moesten halen.

 19. Joep Snert

  Jan Kert, neem nog een pilletje.

 20. Koetje Boe

  @Gerda

  Goede zaak dat vrouwen hun foto niet op Facebook durven te zetten. Hopelijk binnenkort ook de mannen e ndan is het uit met die enge site die al vanaf dag één alle regels overtreedt.

 21. Arie

  Hohoho Mischa, dit is niet bedoeling. Wil je alsjeblieft weer net doen alsof alleen de rechtse witmang racist is. Dank je wel ook namens Halien en Sjors.

 22. snoezigkleinhertje

  Deze mevrouw krijgt GEEN ik herhaal GEEN uitnodiging in de talkshow van Margriet Van Der Linden met de naam M.
  Ik hoop dat dit HELDER is , ik herhaal HELDER.

 23. soeWarte de soeWarth

  Sinds ik een bruine auto wil, zie ik ze ineens overal.
  Vroeger in mijn racistische periode, wilde ik per se een blanke auto, maar zag er geeneen. Ze waren allemaal te wit.
  Die tijd is gelukkig voorbij. Nu draag ik uit solidariteit met China een gele zwembroek. Uit dankbaarheid krijg ik gratis sambal bij.
  Ik vind dat de Koonke Familie ook recht heeft op een bruine auto.
  Royal Lives Matter.

 24. repel

  Misschien word je uitgescholden omdat je een naar mens bent.

 25. Jacob

  Eens met wat ze zegt, maar het is overduidelijk dat deze Mischa Blok, na jaren weinig succesvol op radio en tv en met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht, nu nog snel probeert door te breken door op z’n Prems vooral veel #ophef te genereren. Desnoods via de racismekaart. Vermoeiend.

 26. man pan

  De blanke tokkies kunnen weer niet goed lezen. Ze zegt dat ze vooral gediscrimineerd wordt door mensen met een migratie-achtergrond, dwz allochtonen.

  Nu ben ik beetje thuis in dat wereld, ben in zo’n buurt opgegroeid. Het zijn vooral M…okanen en T.rken jongens die dat doen, lopen in groepjes rond en halen het bloed uit je nagels.

 27. Statisticus

  Stel dat zij evenveel door migranten als door blanke Nederlanders zou worden uitgescholden enz.; zelfs dan zijn gemiddeld migranten bijna tien keer zo racistisch en seksistisch dan blanke Nederlanders, omdat zij maar 10 procent van de Nederlandse bevolking uitmaken. Maar omdat ze vijf tot tien keer frequenter dit gedrag vertonen, kun je beter dit percentage minstens met factor vijf vermenigvuldigen. Het wachten is op vergelijkbare persoonlijke ervaringen van joden, homo’s en blanken. O nee, hoeft niet,dat is ook al lang bekend.
  Afrikaanse ‘Nederlanders’ zijn uiteraard kampioen blanke Nederlanders via de media zwaar te beledigen en creëren juist een afrofobie en afrohaat die er eerst niet was.

 28. Bob

  Ik ben blank/wit of hoe je het maar noemen wilt en ken Mischa voornamelijk van de radio. Ik vond haar een ontzettend groede presentatrice (ik weet niet of dat mag, dus hier mag ook “presentator” gelezen worden) van Radar Radio. Ik had geen idee hoe ze eruit ziet en dat interesseerde me ook niet, het gaat om de kwaliteit van wat je doet en wie je bent als mens!

  In het echt vind ik haar er trouwens net zo leuk en sympathiek uitzien als ze op de radio klinkt :-) .

 29. Trickovski

  Homo’s
  Lesbiennes
  Transgenders
  Marokkanen
  Turken
  Surinamers
  Antillianen
  Afrikanen
  Aziaten
  Autisten
  Gehandicapten
  Beperkingen
  Vrouwen
  Zwarten / kleurlingen
  ….

  nog meer slachtoffer-groepen?

 30. Jaja...

  @ Kuis
  Stoppen met schelden is ook een optie :)))

 31. Momo

  “Wat ik nooit begrijp is, als je weet hoe het is om niet op je gedrag maar om je uiterlijk, religie, geaardheid uitgescholden te worden”

  Misschien weten ze dat helemaal niet, omdat het niet gebeurt?

 32. Statisticus

  @Trickowsi Ja blanken. Met name oude, lelijke, kleine mannen. Of je moet een bekend voetballertje zijn.

 33. Huismaker

  Ssssst. Volgens het mediakartel zijn alleen Die-Wilders, Baudet en Trump de grootste *-isten. We dienen we door de calvinisten gevormd worden en boete doen. Vervolgens komen we allemaal in de hemel.

 34. Jaja...

  Niet van mij, eerlijk gekopieerd:

  Worden net als in de rest van de wereld mensen met een ander kleurtje anders aangekeken, maar ook kleine mensen, hele grote mensen, dikke mensen, schele mensen, stotterende mensen, manke mensen, oudere mensen, verlegen mensen, ADHD en ADD mensen, andere sexuele geaardheid mensen, minder slimme mensen, juist hele slimme mensen of gewoon omdat je bent zoals je bent. Toch probeert iedereen er het beste van te maken.

  In ons kleine kikkerland …

  Is Aboutaleb burgemeester van Rotterdam en Marcouch van Arnhem, wonen er in Amersterdam meer dan 180 nationaliteiten, won Humberto Tan ooit de Televizierring en het Perfecte Plaatje en is Spong een beroemde advocaat. Maken Braboneger, Theo Maassen of Najib heel Nederland aan het lachen.

  In ons piepkleine land …

  Is Khadija Arib voorzitter van de Tweede Kamer, Ali B het populairste gezicht van The Voice, zijn Depay, Dumfries en Wijnaldum topspelers voor Oranje en was Gullit de aanvoerder van het succesvolste Oranje ever … Sanders is onze troetelbeer bij de Leeuwinnen en Martina een sprintende big smile import-Antilliaan. Özcan Akyol is een topcolumnist van het AD.

  In ons Nederland …..

  Zijn politieagenten op straat wit, bruin, geel of zwart, hebben leraren hippe baarden, kale koppen en dragen leraressen hoofddoeken. Is de slager en groenteboer Nederlands, Turks, Antilliaans of Marokkaans, heet de friettent eigenaar Corry, Hassan of ChengX en de ober in de kroeg Willem of Khadija.

  Worden we in de sportschool gecoached door Mohammad of Ronnie, zijn onze muren gladgestreken door Wladimir of Kees en eten we couscous bij Mo, shoarma bij Ali en rookworst bij de HEMA. Leren we Ethiopiërs fietsen en laten zij ons zien hoe je echt hard moet rennen. Vieren we Braziliaans Carnaval of met de buren het Suikerfeest mee en hebben we 1 x per jaar een Gaypride.

  In ons mooie Nederland …

  Kan iedereen bereiken wat hij/zij wilt worden om hun capaciteiten. Klappen en juichen we voor mensen ongeacht de hoeveelheid pigment en eten we waar we zin in hebben, ongeacht het snoetje dat boven de pannen hangt.

  Volgens mij hebben we het in Nederland best leuk met elkaar. Laten we dat zo houden.

  Ik dacht, ik meld het even …..

 35. Dij Enkletser

  nijntje
  do 02 jul 2020 om 14:38

  Ja,die Roue Verveer, ik viel van mijn stoel .

  Johan Derksen is daarbij vergeleken een “Brave Lieve Jongen” !!!

 36. Daniel van R.

  Het meeste racisme en discriminatie is eigenlijk pesten en heeft niks met racisme te maken. Laat ik het ff uitleggen. Toen ik jong was had ik flaporen en werd daar mee gepest. Toen ik 16 was vielen die horen niet meer op en hield pesten op maar verhuisde ik van Limburg naar Amsterdam, daar werd ik dan weer gepest met mijn accent en dat een belg was. Toen ik een jaar later algemeen beschaafd nederlands sprak en mijn accent niet meer te horen was hield het pesten op. Daarna werd ik wat zwaarder en werd je daar mee gepest.

  Moraal van het verhaal, mensen pakken/pesten je op het meest voor de hand liggend waarmee ze je kunnen pesten als het op uitlerlijk/afkomst gaat en bij kleurlingen is dat nou eenmaal het kleurtje en dus pakken/pesten je ze daar het eerst op. Vaak dus helemaal niet uit racisme maar het is gewoon gemakzuchtig.

 37. Kleurenblinde

  @jaja. Geel, zwart en wit zijn geen huidskleuren. We zijn allemaal bruin.

 38. Jaja...

  Och gossie… Niet huilen…😥

 39. Arie Schoenlepel

  Oooohhhh…. dat mag ze niet zeggen!! Wat een racist…!!
  Arie B moet dr eens goed onderhanden nemen.

 40. Polderman (SGP)

  De fundering der Calvinistische levens- en wereldbeschouwing is de enige manier om rassenhaat te dichten.

 41. GrijzePilion

  Nee hoor Polderman, dat verergert de problemen alleen maar. Religie is een ziekte die vele malen erger is dan het coronavirus.

  En nu snel weer je hok in met je bedorven matzeballen

 42. toxilogic

  Toch is het niet zo vreemd Aziaten zijn harde werkers en verdienen hun geld, dit integenstelling tot veel andere migranten, niet zo gek dat die Aziaten als ‘verraders’ zien en ze dus uitschelden.

 43. tafka mike

  Aziaten hebben zich altijd gek laten maken door blanken. Het begon al in WO II waar Japan als bondgenoot van de Duitsers en Italianen fascisme verspreidde. Het doel van de japanners was echter om als gelijke te worden gezien door de westerse machten, maar ze werden nooit serieus genomen. Sterker nog ze werden uitgekotst door de amerikanen en kregen een atoombom. Dat krijg je ervan als je als niet blanke, blank wilt zijn.

 44. Harry

  Ja, natuurlijk heb ik

  hier een mening over. Maar ik wil eerst weten
  welk kamp Arie, Glennis en Anouk supporten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.