Mischa Blok: ‘Vooral uitgescholden door migranten’

Mischa Blok, een van de bekendste mediamensen met een Aziatisch uiterlijk, wordt vooral gediscrimineerd door mensen met een migratie-achtergrond. Dat zegt de AvroTros-ster in een bericht op Twitter. Ook de in Zuid-Korea geboren Mischa heeft last van racisme. “Ik word al mijn hele leven uitgescholden voor ‘kutchinees, loempia of sambalbij’ en vele Aziatische Nederlanders met mij. Dit gebeurt vooral door mensen met een migratie-achtergrond. Onbegrijpelijk, maar helaas de realiteit.

Er staan momenteel allerlei minderheden op die zich achtergesteld voelen. Zo is er nu ook een groep die wil dat de regering ‘afrofobie’ erkent, angst voor mensen van Afrikaanse komaf.

De discriminatie is veel erger dan van bijvoorbeeld mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Wij zijn een vergeten groep“, klinkt het bij de NOS.

Ene Demian reageert op Mischa: “Volgens de NOS vandaag is dit duidelijk een competitie wie zich het grootste slachtoffer mag noemen. Afrofobie is het ergst en Aziaten doen niet eens mee in de wedstrijd.

Mischa: “Het is geen competitie, het gaat om bewustwording.

Actrice Miryanna van Reeden vindt het schokkend dat Mischa juist door migranten wordt uitgescholden. “Afschuwelijk. Wat ik nooit begrijp is, als je weet hoe het is om niet op je gedrag maar om je uiterlijk, religie, geaardheid uitgescholden te worden, hoe kan het dan dat je anderen op dezelfde wijze degradeert tot een scheldnaam, hetzelfde pijnlijke gedrag vertoont naar anderen.

Mischa: “Ik snap het ook echt niet en ik vind het zo’n triest verschijnsel.

Lees ook:
Moet DWDD-slot naar Aziatische Nederlander gaan? (10 juni)
Haat treft Mischa Blok: ‘Aziaat op DWDD? Weg ermee!’ (13 juni)

Foto: Ruud Baan, BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen