Angela slacht Talpa ‘censuur’ Network af: ‘Grote bende!’

Angela de Jong knapt meer en meer af op Talpa Network. Ze vindt het walgelijk dat ‘het bedrijf van John de Mol met z’n vallende sterren’ weer volop aan het censureren is: Dennis Schouten is op straat gegooid vanwege loslippigheid en Jan Dijkgraaf is opgestapt vanwege een censuurpoging. Daar komt een berg hypocrisie bovenop: de plannen voor een dagelijkse VI zijn snel gestaakt. “Die zijn stilletjes op het tv-kerkhof begraven naast de geloofwaardigheid van Wilfred Genee.

Johan Derksen en René van der Gijp kunnen zich bijna niet meer vertonen bij zo’n bedrijf, vindt Angela. “Ik weet inmiddels niet wat ik logischer zou vinden: dat Johan Derksen en Van der Gijp hun biezen pakken en niks meer met dat zooitje te maken willen hebben. Of schaterlachend om zoveel onbenul en mismanagement nog twee jaar hun contract uitdienen en bijna anderhalf miljoen euro toucheren. Gewoon omdat het kan.

Angela heeft het verder ook nog over het programmabeleid van Talpa, dat al jaren zwalkt. “Eerst moest het een sterrenzender worden, inmiddels ligt de focus op NPO-afdankertjes“, bitcht ze.

Ze wijst op de revival van Taxi, nadat eerder al Lingo en Man bijt Hond werden opgegraven. Ze vreest dat het Taxi ‘op de Talpa-manier’ wordt. “Met Gordon achter het stuur, deelnemers die van tevoren weten dat er een camera hangt en zich wellicht ook gewoon aan kunnen melden zodat een stagiaire een draaiboek in elkaar kan knutselen.”

Vreselijk, vindt Angela. “Het is een bende daar.”

De hele column van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Lees ook:
VI weigert Gordon-kritische column, Dijkgraaf stapt op (gisteren)
Laf: Wilfred Genee zwijgt over censureren Jan Dijkgraaf (vandaag)

Foto: Talpa, RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen