RTL 4 gaat Joling en de Buitenlanders niet censureren

RTL 4 gaat het programma Joling en de Buitenlanders niet censureren, ondanks dat presentator Gerard Joling daar wel een beetje voor vreesde vanwege de vele racismeroepers die er nu zijn. Dat heeft de zender laten weten aan Privé TV. Het lijkt erop dat de Joling-show misschien wel het meest controversiële programma van het nieuwe seizoen wordt, want grappen over minderheden zijn ineens ‘not done’ geworden. Joling vreesde dat RTL, net als bij Gooische Vrouwen, de racismegum zou pakken.

RTL belooft echter dat er niet extra zal worden gesneden in het programma. “We zijn juist blij dat Gerard dit programma met ons heeft gemaakt. Iedereen heeft bewust of onbewust vooroordelen over anderen. In Joling en de Buitenlanders gaan Gerard en zijn gasten hierover het gesprek aan.”

Stereotypering in Gooische Vrouwen mag ineens niet meer, maar bij Joling mag het volgens RTL nog wel. “Stereotypering is echt en wij geloven dat erover praten belangrijk en zinvol is. Dat leidt meestal tot meer begrip voor elkaar.”

De zender besluit: “De suggestie dat wij dingen zouden aanpassen klopt niet en zou haaks staan op de reden waarom we dit programma maken.”

Lees ook:
RTL met racismegum door Gooische Vrouwen-film (4 juli)
Gerard Joling vindt dat Akwasi ‘veel te ver gaat’ (4 juli)
RTL met racismegum door Joling en de buitenlanders? (7 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen