AD-Angela: ‘Wilfred Genee buigt voor Talpa-censuur’

Angela de Jong vindt dat Wilfred Genee meer en meer zijn geloofwaardigheid aan het verliezen is. Niet alleen omdat hij heeft gebogen voor de racismeroepers, maar ook omdat hij buigt voor de Talpa-censuur. Dat geeft ze aan in de AD Mediapodcast. Jan Dijkgraaf stapte twee weken geleden op als de vaste columnist van Wilfreds radioprogramma Veronica Inside, omdat hij een kritische column over Gordon niet mocht voorlezen vanwege interne belangen bij Talpa. De laffe Wilfred zweeg.

Het is echt over en uit met Wilfred, vindt Angela. “Ik denk niet dat het een kwestie van vrede stichten is, want de hele geloofwaardigheid is weg. We hebben niet alleen die aflevering gehad waarin Wilfred opeens zijn eigen collega’s voor schut zette, maar we hebben daarna ook weer de Gordon-rel gehad, waarbij duidelijk werd dat het niet over hem mocht gaan in zijn programma en dat hij daarvoor gebogen heeft.”

De mannen van VI lachten altijd om alles wat er mis was aan de mediawereld, maar nu is Wilfred zelf een beetje het uithangbord van de Hilversumse slangenkuil geworden.

Angela: “Hoe wil je dan ooit nog aan die tafel met die drie mannen een beslissing van een andere zender of andere ster belachelijk gaan maken, terwijl je zelf ook aan alle kanten monddood gemaakt wordt door je baas of buigt voor een boycotactie? Ik zie die drie mannen niet meer geloofwaardig VI maken in zijn oude vorm.”

De enige oplossing is om Veronica Inside zónder Wilfred te maken, zegt Angela. “De enige oplossing om te kijken of een zelfde soort programma gecreëerd kan worden met een andere presentator.

Lees ook:
VI weigert Gordon-kritische column, Dijkgraaf stapt op (9 juli)
Laf: Wilfred Genee zwijgt over censureren Jan Dijkgraaf (10 juli)
Angela slacht Talpa ‘censuur’ Network af: ‘Grote bende!’ (10 juli)

Foto: WNL, RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen