Peter R. vindt Telegraaf te negatief over asielzoekers

Het zijn twee uitersten van elkaar: De Telegraaf ageert al jaren tegen de toestroom van asielzoekers, terwijl Peter R. de Vries het liefst met open armen op het strand van Lesbos gaat staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de misdaadjournalist van RTL Boulevard zich behoorlijk ergert aan de opstelling van de krant. ‘Helft loopt weg uit het straf-azc: lastposten verdwijnen in illegaliteit of gaan grens over’, kopt De Telegraaf vandaag op zijn voorpagina. Not done, vindt Peter.

Het artikel gaat over de straflocatie voor overlastgevende asielzoekers, waar sinds de opening in februari al 110 mannen zijn geplaatst. De helft is echter al weer weggelopen, schrijft De Telegraaf.

De manier waarop De Telegraaf over de overlastgevende asielzoekers schrijft is heel onaardig, vindt Peter. Hij pakte zijn blocnote erbij en ging turven.

Peter: “Telegraaf heeft het weer eens over asielzoekers…. Ik tel vanmorgen 4 keer ‘lastposten’, 4 keer ‘raddraaiers’, 1 keer ‘rotzooitrappers’, 2 keer ‘ASO-AZC’, 4 keer ‘asieloverlast’, 3 keer ‘overlastgevers’, 1 keer ‘asieltuig’ etc. etc.

Hij praat het gedrag van de overlastgevende asielzoekers goed. “Het gaat dan om ‘delicten’ die ’te licht zijn om te vervolgen’“, twittert hij.

Tijdens het dieptepunt van de vluchtelingencrisis ging Peter de barricades op. Hij stond op een gegeven moment aan de desk van RTL Boulevard met een shirt met daarop het Arabische woord voor ‘welkom’.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen