Rob Goossens woest na kritiek op Telegraaf-collega

Rob Goossens is hard op weg een heuse schandaal-BN’er te worden. Na zijn zure reactie op de grap van Giel Beelen, het tv-moment waarin Peter R. de Vries hem hypocrisie verweet en zijn mediaruzie met Olcay Gulsen, heeft hij het nu alwéér met twee mediafiguren aan de stok: vanochtend werd hij boos op Jan de Hoop en gisterenavond had hij een twitterruzie met Vrij Nederland-journaliste Dieuwertje Kuijpers, die kritiek uitte op één van Goossens collega’s bij De Telegraaf.

Er staat een pittige recensie in De Telegraaf van Esther Kleuver over de speciale coronashow van Hans Teeuwen. Wat Esther zag was een ’trucje’, zo schreef ze. En daar slaat Dieuwertje op aan.

Dieuwertje: “Ja, want cabaretiers die het risico aandurven tijdens een lockdown show in eigen huis (zonder try outs om hun materiaalfine tunen) succesvol neerzetten ipv janken om subsidies in talkshows – dat ’trucje’ kennen we onderhand wel.

Vol in de aanval

Rob gaat volop in de aanval: “Je moet een show toch in absolute zin beoordelen en niet in verhouding tot de beschikbare middelen? Excuses zijn voor losers, heb ik altijd geleerd, en jij voert nu excuses voor Hans op. Heb me overigens uitstekend vermaakt met Smerige Spelletjes, maar dat is een ander verhaal.”

Dieuwertje: “In recensie wordt gesuggereerd dat hier iets sleets wordt gedaan terwijl de beperkte middelen creatieve inzet vroegen en resulteerde in mix mockumentary/cabaret – en daarmee onderdeel van het product in absolute zin. Lijkt me geen excuses maar een constatering.

Rob: “Je begint zelf over de beperkte middelen en het feit dat er geen tryouts mogelijk waren. Zijn dat geen excuses?

Dieuwertje: “Nee, dat is toch gewoon hoe het is…? Raar dat je de relatie tussen beperkte middelen en effect hiervan op creatieve proces voor het eindproduct wegzet als een ‘excuses’.

Rob: “Je reageert op iets dat mijn collega Esther Kleuver helemaal niet schreef (het ’trucje’ dat je aanhaalt, gaat duidelijk over iets anders) en voegt daar een aantal zaken aan toe die – zo zeg je nu – nou eenmaal zo zijn. Wat is dan precies het probleem?

Schattig

Dieuwertje: “Lees de rest in het draadje, kritiek is vrij duidelijk. Dat je als een wesp gestoken reageert omdat iemand op Twitter een stukje van je collega die iets stom vond stom vindt, is erg schattig collegiaal maar snijdt weinig hout.

Rob: “Doe eens even normaal zeg, met je badinerende ‘schattig’. Ik ben het pertinent oneens met de conclusies van Esther, maar ik laat een goede collega die 125 voorstellingen per jaar ziet niet wegzetten als een kneus die willekeurig recenseert.

Dieuwertje: “Jeetje wat onaardig om die conclusie over je collega uit een kritisch tweetje te halen.

GeenStijl-ster Bart Nijman, de man van Dieuwertje, tot slot: “Lol, kom op Rob. Het was een domme kutrecensie van iemand die geen enkele moeite doet om op de vorm, inhoud of verhaallijn in te gaan en alleen maar Hans-haat in een paar woorden kotst.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen