NPO gooit ongebruikt Songfestival-decor niet weg

Geplaatst op ma 15 jun 2020 om 15:00

Het decor dat vorige maand gebruikt zou zijn voor het Eurovisie Songfestival wordt niet weggegooid. De organisatie heeft besloten om hetzelfde decor volgend jaar alsnog te gebruiken. Dat is te lezen in een persbericht van de NPO. Het land gaat op dit moment door een economische crisis heen, die ook impact heeft op de publieke omroep. Het maken van een nieuw decor zou een enorme hap uit het budget nemen, dus heeft het Songfestival-team van de publieke omroep besloten om even zuinig aan te doen.

Sietse Bakker, de grote man achter het liedjesfestijn, zegt dat achter de schermen wordt besloten ‘welke elementen van de afgelaste editie van 2020 meegaan naar 2021’. Over het decor is al een knoop doorgehakt. “Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar.”

Ook de slogan Open Up wordt gehandhaafd. “Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest.

De AvroTros bevestigde in maart al dat Jeangu Macrooy de Nederlandse deelnemer blijft voor 2021. Wel bepaalt het reglement dat hij, net als alle andere kandidaten, een nieuw lied zal moeten inzenden.

De nieuwe Songfestival-data zijn de halve finales op dinsdag 18 en donderdag 20 mei en de grote finale op zaterdag 22 mei. Wat als het coronavirus dan nog steeds rondwaart in de wereld?

Bakker: “We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario’s in detail uit te werken en het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen. De ambitie is alvast onverminderd hoog!

Lees ook: Dit wordt het decor van het Songfestival in Rotterdam (2 december 2019)

Foto: NPO
14 Reacties op “NPO gooit ongebruikt Songfestival-decor niet weg”


 1. 💭

  Lazer toch op met je nieuwe tijdgeest. Die is er helemaal niet. We gaan gewoon weer terug naar zoals het was voor Maart.

 2. Grillmaster

  Wat denk je dan? Geld groeit ze op de rug en we bouwen ff wat nieuws? 100 % ok

 3. Luuk

  Natuurlijk niet, waarom wel?

 4. Ria Visser

  Juiste beslissing.

 5. Mousse

  Goede en juiste beslissing.

 6. Pjotr

  Dat er überhaupt over nagedacht is de boel naar de stort te brengen is al een grof schandaal.

 7. 123

  Internationaal was er veel lof voor het decor, dus goede keuze. Dat je daarmee ook geld bespaart is natuurlijk alleen maar 100% geweldig!

 8. Freek

  Waarschijnlijk hebben ze hier dagenlang over gediscussieerd van onze belastingcenten. Dat je dit serieus overweegt… tuurlijk ga je een ongebruikt decor gewoon gebruiken…

 9. SaneerNPO

  Ben gelukkig niet de enige die het dacht. Maar wat voor waanzinnige elitaire plofkip ben je als je uberhaupt overweegt dit hele decor te slopen? Hoe haal je het in je hoofd? Dit is waarom er flink bezuinigd moet worden op de NPO.

 10. Kim Wieft

  De GP Zandvoort overweegt om voor volgend jaar hetzelfde circuit te gaan gebruiken.

 11. Boerenverstand

  Er is ook nog even overwogen een nieuw Ahoy te bouwen, maar uieindelijk bleek het bestaande Ahoy ook nog wel een jaartje extra mee te kunnen.

 12. Tamar

  Jezus wat een armoedige boel. What’s next, de presentatoren met kleding uit de kringloopwinkel? Nederland staat weer flink voor lul. Paupers.

 13. Jeroen

  Goed vd NPO

 14. mcp

  Na gebruik weggooien.
  Dat mag wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.