NPO gooit ongebruikt Songfestival-decor niet weg

Het decor dat vorige maand gebruikt zou zijn voor het Eurovisie Songfestival wordt niet weggegooid. De organisatie heeft besloten om hetzelfde decor volgend jaar alsnog te gebruiken. Dat is te lezen in een persbericht van de NPO. Het land gaat op dit moment door een economische crisis heen, die ook impact heeft op de publieke omroep. Het maken van een nieuw decor zou een enorme hap uit het budget nemen, dus heeft het Songfestival-team van de publieke omroep besloten om even zuinig aan te doen.

Sietse Bakker, de grote man achter het liedjesfestijn, zegt dat achter de schermen wordt besloten ‘welke elementen van de afgelaste editie van 2020 meegaan naar 2021’. Over het decor is al een knoop doorgehakt. “Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar.”

Ook de slogan Open Up wordt gehandhaafd. “Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest.

De AvroTros bevestigde in maart al dat Jeangu Macrooy de Nederlandse deelnemer blijft voor 2021. Wel bepaalt het reglement dat hij, net als alle andere kandidaten, een nieuw lied zal moeten inzenden.

De nieuwe Songfestival-data zijn de halve finales op dinsdag 18 en donderdag 20 mei en de grote finale op zaterdag 22 mei. Wat als het coronavirus dan nog steeds rondwaart in de wereld?

Bakker: “We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario’s in detail uit te werken en het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen. De ambitie is alvast onverminderd hoog!

Lees ook: Dit wordt het decor van het Songfestival in Rotterdam (2 december 2019)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen