Peter R. de Vries pakt hypocriete Rob Goossens aan

RTL Boulevard is druk bezig om tv-kenner Rob Goossens op te leiden tot allround-showbizzdeskundige en daarom mocht hij maandagavond aan de desk zijn mening geven over BN’ers die zich niet genoeg aan de 1,5-meter-regels zouden houden. Hij sprak er bijvoorbeeld schande van dat Martin Garrix en Max Verstappen met elkaar op een waterscooter zaten. Op een gegeven moment brak Peter R. de Vries in om te wijzen op het hypocriete vingertje dat op tv geheven wordt over het naleven van de coronaregels.

De Vries ergert zich eraan dat tv-mensen als Rob Goossens als de camera’s draaien steeds het beste jongetje van de klas spelen, maar ze kriskras door elkaar heen lopen als de camera’s uit staan. “Ja, maar jongens, ik heb wel de indruk dat we zo langzamerhand een werkelijkheid hebben en een schijnwerkelijkheid.”

De misdaadjournalist verklaarde zich nader: “De werkelijkheid is dat er elke dag talloze situaties zijn – ook hier in de studio en overal – dat mensen op minder dan anderhalve meter van elkaar zijn en daar zegt niemand wat van. Dat wordt gewoon getolereerd omdat dat de wekelijkheid is. En de schijnwerkelijkheid zien we dus veel op televisie, hè, dat men bij de talkshows keurig anderhalve meter uit elkaar zit.”

RTL Boulevard wordt elke dag keurig geopend door twee presentatoren die onnatuurlijk ver uit elkaar staan en alles wat niet aan dat beeld voldoet, wordt afgekeurd. “We heffen ons vingertje als we een filmpje zien waar mensen dat niet precies doen, maar na de talkshow vermengt het zich ook gewoon en lopen mensen ook gewoon in een smal gangetje naast elkaar etcetera. Er zijn dus twee werkelijkheden.”

Goossens daarop: “Je kunt ook overdrijven, want hier zoeken we dat echte contact niet op. Het kan voorkomen als je de wc in loopt…”

De Vries: “Dat komt regelmatig voor natuurlijk.”

Goossens: “Maar het is niet zo dat wij vervolgens als we elkaar op de wc treffen, dat we dat vrolijk op Instagram zetten.”

De Vries: “Wij doen geen polonaise, dat is waar…”

Coronakenner Diederik Jekel: “Ik snap wel wat Peter zegt. Je moet wel reëel zijn dat mensen fouten maken.”

Lees ook: ‘Oeps: ook RTL-baas heeft lak aan anderhalve meter

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen