Angela de Jong: ‘Talpa wilde mij kapotmaken’

Angela de Jong heeft het idee dat Talpa Network in januari 2019 de ambitie had om haar helemaal kapot te maken. Dat zegt ze in gesprek met NPO Radio 1. De AD-diva onthulde vlak na de jaarwisseling dat John de Mol haar wilde hebben voor 6 Inside, maar hij kreeg nul op rekest. Sterker nog: ze begon flink op 6 Inside in te hakken. Het leidde tot een stevige tegenaanval vanuit het mollenkamp en daar was Angela behoorlijk beduusd van. Anderhalf jaar later staat ze er nog steeds bij stil.

Het was echt too much, vindt Angela. “Soms is het een tikkie veel achter elkaar. Vorig jaar was er een soort drietrapsraket vanuit Talpa, die mij duidelijk moesten hebben. Toen was het Gordon die iets deed, toen werd er vanuit de leiding van alles geroepen over me dat er zogenaamd allerlei dingen niet klopten en daarna kwam Albert Verlinde er nog eens overheen dat ik positief over RTL zou schrijven, omdat er een deal lag tussen het AD en RTL.”

Het was voor Angela geen fijne maand, al kon ze er op een gegeven moment ook wel om lachen. “Als er bijvoorbeeld in één week tijd vier of vijf columns over je staan in de Volkskrant, dan wordt het bij de vierde of vijfde wel heel lachwekkend. Dan kun je het wél weer makkelijk van je af zetten. Dan denk je: ze hebben daar niks belangrijkers om over te schrijven. Dat helpt dan altijd wel.

Hoewel Talpa dus ontkende, beweert Angela dat De Mol haar wel degelijk wilde hebben. “Er waren wilde plannen. Bij elk gesprek dat je dan hebt, is er weer een ander plan. Ik vond het vleiend en leuk om eens mee te maken, maar het is niet mijn ambitie. Ik heb nooit televisie willen maken.”

Twee weken geleden heeft Angela Talpa weer helemaal afgekraakt in een column. “Dan denk ik wel even: moet ik het doen? Want ik heb het in het verleden al een paar keer gedaan. Maar dan zijn er toch weer dingen die me opvallen en dingen die nieuw zijn en dan ja, kan ik het toch niet laten liggen ofzo, op een of andere manier.”

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen