Gordon haalt in DWDD keihard uit naar Angela de Jong

Geplaatst op Fri 11 Jan 2019 om 8:45

Gordon vindt dat Angela de Jong in haar tv-columns in het AD te veel op de man speelt. Ze krijgt een te groot podium. Dat heeft de SBS 6-ster donderdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. Gordon zat aan tafel om te praten over zijn nieuwe televisieshow DanceSing. “De recensenten staan met de pen klaar. Dat is hun vak ja, maar ik vind dat de laatste twee jaar er een enorm verschil is tussen het uitoefenen van een vak als recensent die of op de persoon gaat spelen“, aldus de entertainer.

Hij legde in het programma uit: “Ik noem even als voorbeeld Angela de Jong. Dat vind ik een heel vervelende mevrouw geworden. Van het Algemeen Dagblad. Ze heeft Humberto Tan volledig onderuit gehaald, ze heeft Wendy van Dijk onderuit gehaald, Erland Galjaard volledig onderuit gehaald, een zender als RTL 4 zo op het hakblok gelegd.”

Matthijs van Nieuwkerk verdedigde Angela de Jong. “Haar taak is het naar televisie te kijken en op te schrijven wat ze daarvan vindt en dat doet ze zeer consequent.”

Gordon: “Dat doet ze wel op de persoon. Ik vind dat een recensent zijn werk moet doen en moet kijken hoe een programma gemaakt is.”

Van Nieuwkerk vermoedde dat Gordon vooral bang is dat De Jong zijn programma DanceSing niet zo goed vindt. “Ben je bang voor d’r?

Gordon: “Nee…

Van Nieuwkerk: “Ben je bang voor d’r?

Gordon: “Ze heeft al zo vaak dingen over me gezegd.”

Van Nieuwkerk: “Waar ben je nou bang voor?

Tafeldame Fidan Ekiz: “Wat bedoel je met een persoon? Dat ze het heeft over een persoon of dat het onder de gordel is? Want dat doet ze volgens mij niet.”

Gordon: “Humberto heeft ze echt op de persoon gespeeld, omdat ze het bij hem ging hebben over zijn privéleven. Bij Erland had ze het over zijn cocaïnegebruik.”

Fidan Ekiz: “Iedereen had het erover, hè, en alle kranten en bladen.”

Gordon: “Ik vind het geen taak van een recensent.”

Ali B vanuit het publiek: “Ik heb het idee dat recensenten toch moeten proberen om het gevoel van het publiek te vangen en niet zichzelf te profileren. Dat vind ik van recensenten. Als je spreekt namens het Algemeen Dagblad, dan weet je ongeveer hoe de AD-lezer denkt.”

Van Nieuwkerk: “Is zij te veel losgezongen dan van de algemene mening van het Algemeen Dagblad-lezer? Ik vraag me dat af.

Gordon: “Ze krijgt een te groot podium, waardoor zij ineens heel belangrijk wordt.”

Fidan Ekiz: “Heeft het impact? De lezer heeft toch eigen verstand?

Gordon: “Uiteindelijk wel. Die man is z’n baan kwijtgeraakt, zijn programma kwijtgeraakt. Door haar. Absoluut. Dat denk ik voor 80 procent.”

Van Nieuwkerk: “Ik vraag me dit heel erg af wat je nu zegt, maar één ding heb je nu duidelijk gemaakt: je vreest het Algemeen Dagblad van morgenochtend.”

Gordon: “Ha ha ha, nee, want ik heb een interview gegeven in het AD en daarin staat ook dat ik het een heel vervelende mevrouw vind.”

Foto: BNNVARA
57 Reacties op “Gordon haalt in DWDD keihard uit naar Angela de Jong”


 1. Sandra

  Hij heeft toch gewoon gelijk? Dat hert van de Jong wordt veel te belangrijk gemaakt in Hilversum. Laat haar lekker roepen en doen. Gewoon geen aandacht aan besteden. Dat is de fout die Hilversum heeft gemaakt: deze vrouw teveel aandacht geven.

 2. Curryworst

  Koekje van eigen deeg Gordon.
  Je doet zelf niet anders dan op de man spelen: beledigen, afmaken, afzeiken, vernederen. Van de paar miniuten dat ik ervan gezien heb was het ook weer feest bij dat DanceSingdingesprogramma

 3. Sjors

  Arme jongen toch. Jij mag het wel, zij niet…#borderline

 4. Kleine man

  Toch heeft Angela op een heel duidelijke en nette manier het programma neergezet zoals het is. Met slechts een regeltje over Gordon. Voorwaar een prestatie.

 5. Jan

  Ik vind dat Gordon helemaal gelijk heeft.

 6. Tvkijker

  Haha hij werd flink tegengesproken omdat zijn argument een hout snijdt. Het blijft daarnaast de mening van 1 persoon, niet die van de hele krant. De media maakt het zo groot door er steeds naar te verwijzen en haar belangrijk te maken.

 7. Tvkijker

  ‘Geen hout snijdt’

 8. Dionne

  Hahahaha, die Gordon. Hij begrijpt het echt niet denk ik. Zo schaamteloos!

 9. Sjors

  https://www.ad.nl/dossier-angela-kijkt-tv/talpa-zal-na-dancesing-toch-echt-met-iets-beters-moeten-komen~a6b3d63a/

  Zo waar! Ze is echt goed…

 10. Henk

  Het zijn verwende mormels met hun hoge salarissen en vaak buitenissige levenswandel. En dat willen ze niet verliezen.

 11. Jan

  Deze Angela de Jong krijgt dit podium alleen maar omdat ze bij veel orogramma’s zelf niet zo uitgesproken durven te zijn. En mooi over de rug van iemand die het gezegd heeft kunnen doorpakken. Wie si deze duidelijk qua uiterlijk niet coor TV geschikte dame eigenlijk?
  Een recensent hoort de lezer te informeren over wat hij of zij wel of niet zou moeten kijken en waarom. Dit zou over de inhoud moeten gaan.
  Ik denk dat Angela de Jong heel graag zelf heel bekend zou willen zijn en een soort Albert Verlinden achtingen plek op ambieert. Beetje zielig eigenlijk.
  Dus Gordon heeft het bij het juiste eind.

 12. Wyatt

  Gordon heeft gewoon gelijk hier.

 13. Bears’den

  Angela heeft gewoon in 90% wat ze zegt, gelijk!
  Ondanks de bordeliner die Gordon is vind ik hem wel vermakelijk en leuk om te zien op tv, maaaar hij heeft zelf een boek geschreven waar zowat iedereen een veeg uit de pan krijgt en vaak blijkt zelfs nog on terecht, dus in deze moet hij niet klagen en zeuren!

 14. Bart

  @Wyatt Nee dat hij heeft niet. Hij blaat maar wat zonder dat hij werkelijk weet waar hij het over heeft.

 15. Mediaprak

  De recencent heeft het dus weer gedaan. Maar zijn het niet vooral de roddel blaadjes en roddel rubrieken (blvd & 6I) welke het hadden en hebben over de prive uitspattingen van Tan Galjaard ea? En waarom hebben de pro 6 fans alleen voornamen als ID?

 16. Mousy

  In deze heeft Gordon gewoon een punt.
  Punt uit.

  Van Nieuwkerk ontpopte zich maar weer eens als een allemansvriendje.

 17. Ed

  @Mousy, Gordon is de laatste die wat mag zeggen over “op de man spelen”

 18. Supertramp

  Ik vind Angela top. Lees haar colums graag. Soms ben ik met haar eens, soms niet, maar ik houd van mensen met een mening. Jammer genoeg zijn er veel mensen die daar niet van houden en haar dat ook graag duidelijk maken. Bewijs het tegendeel dan gewoon. Verder vind ik haar uiterlijk volledig irrelevant en ik begrijp niet dat dat er steeds bij gehaald wordt. Dat geeft namelijk alleen maar aan dat je geen argumenten meer hebt die je gelijk bewijzen.

 19. Klaasje

  @Mediaprak

  Het is recensent

 20. Iemand

  M.a.w. hij is bang voor haar. Hij heeft overigens wederom een pak boter op zijn hoofd. Als er iemand is die geregeld uit rancune keihard op de man speelt, dat is het Gordon wel.

 21. Mediaprak

  @Klaasje

  Een zin eindigt met een punt, uitroep- of vraagteken.

 22. Fons

  Dat meneertje Gordon niet tegen kritiek kan, is al jaren bekend. Hij moet eens in de spiegel kijken en zich afvragen waarom hij wel (ongenuanceerd/rancuneus) kritiek op anderen mag leveren maar niemand iets over hem mag zeggen.
  Hij wil graag het middelpunt zijn, maar zo zit de wereld niet in elkaar.
  Slaap lekker verder Gordon

 23. Stamper

  Het is niet voor niets dat elke potentiële partner (of zoals Gordon het zelf noemt: dit is toch echt de ware waarmee ik de rest van mijn dagen zal slijten) binnen de kortste keren bij hem wegloopt.

 24. Klaasje

  @Mediaprak

  Mwa het is vrij informeel hier maar om nou echt woorden verkeerd te spellen is echt not done!

 25. Mediaprak

  Kun je ook onecht woorden verkeerd spellen? Je hebt aanmerkingen op anderen, maar zelf kalk je de grootste nonsens neer en laat je stijl te wensen over (tweemaal ‘echt’ in één zin). Bovendien is je interpunctie belabberd. Nеuken?

 26. Thea

  Haar dochters waren bang van de dansers van Waylon bij Outlaw in em. Hoezo racisme?? Hoe voed je kinderen op die bang zijn voor zwarte mensen?? Die zeker niet serieus te nemen deze vrouw. En nu eens met Gordon.

 27. Klaasje

  Even voor de duidelijkheid. Iemand anders gebruikt mijn naam . Ik val niet iemand aan over n verkeerd gespeld woordje.

 28. Teun

  Idd een recensent moet haar eigen mening buitensluiten. Lukt de Jong niet. Deze dame dus buitensluiten. Gordon een keer eens met jou.

 29. Gerdien

  @Mediaprak

  Ik ben het eens met Klaasje je kunt die fout niet maken.
  Tenzij jij je school niet heb afgemaakt.

 30. Darius

  De Jong is de boodschapper en dan ben je niet altijd geliefd. Het is niet haar taak om alles de hemel in te prijzen dat doen de zenders zelf al genoeg. En laten we wel wezen, smaken verschillen maar over het geheel genomen vind ik het merendeel bagger wat wij voorgeschoteld krijgen. Een grote kliek van zg. “bekende Nederlanders”, een incestueuze ons kent ons club die je steeds weer terugziet en elkaar het balletje toewerpt, zelfs in reclames en loterijen. En maar lachen, lachen en lachen.
  Er zijn juweeltjes maar die worden weggestopt op de meest vreemde tijdstippen.
  Overigens zo’n juweeltje gisteravond: sfeervolle reportage waarin mensen in de nacht worden geinterviewd. Prachtig.

 31. Gerdien

  Hebt afgemaakt

 32. Klaasje

  Wie is nu de echte Klaasje dan?

 33. Klaasje

  Of is het: ‘t Klaasje?

 34. anonymous

  Ben geen fan van hem naar Gordon heeft hier gelijk.

 35. Stef

  @Thea

  De Jong is niet zo slim wat opvoeding betreft. Ze bоdyshаmet in haar columns. Als kwetsbare tiener met onzekerheden is een moeder die mensen belachelijk maakt om uiterlijkheden het laatste wat je kunt gebruiken. Ze zegt haar kinderen te vertellen ook over persoonlijke grenzen dus een metoo-geval zal hen niet overkomen. Dit zijn haar eigen woorden. Ja ja, dus als je aangerand of verkracht word, komt dat blijkbaar omdat je ouders je niet hebben verteld over grenzen. Echt te dom om te schijten. Het zal je moeder mar zijn.

 36. Gerdien = idioot

  @Gerdien 10.12
  Je eerste zin loopt niet en in de tweede staat ‘heb’ in plaats van ‘hebt’.

 37. Remi

  Gordon was in tópvorm, bij Matthijs aan tafel !
  Geweldige televisie.

 38. Jelle

  @Jan: Nee, ze wil zeker geen nieuwe Albert Verlinde worden. Sterker nog, Angela de Jong vertelde vorige week zelfs dat haar een dikke zak geld was geboden door John de Mol om als expert in 6Inside aan te schuiven. Deed ze niet, omdat ze vond dat ze in dat geval haar werk voor het AD niet meer onbevooroordeeld kon doen.

  Jongens, een recensent wordt betaald om haar mening over programma’s te geven. Daar kun je het niet mee eens zijn of niet, maar dat is haar mening. En als die altijd maar positief is, dan is ze niet serieus te nemen, want het is heus niet zo dat alle programma’s op de Nederlandse tv van topkwaliteit zijn.

  Ikzelf betrap me er vaak op dat ik tijdens het lezen van haar recensies instemmend zit te knikken. Dancesing heb ik niet gezien, maar het lijkt me gezien de fragmenten die ik wel zag een treffende recensie. Of Gordon het nu leuk vindt of niet.

 39. Vincent

  Of ik een fan ben of niet, doet helemaal niet ter zake. Feit is dat Gordon volledig de plank mis slaat. Gordon maakt als persoon deel uit van het programma. Zijn persoonlijkheid kleurt het programma. Daarom is het onmogelijk het programma te beoordelen zonder de man aan te spreken. Dus Gordon, bereid je maar voor op een flinke bak kritiek. En je verdient het.

 40. Ben

  Hilarisch vrees je de column van morgen. Helemaal niet. Heb zelf intervieuw gegeven in AD dat ik haar vreselijk vind.
  Altijd het woordje “ik”. Dit griezeltje Hekjeraat of Hakkwroot of hoe dit “neusje” vd zalm ook mag heten heeft een niemendalletje laten tikken door iemand anders en is een en al op de man spelen. En nog gruwelijk liegen ook. En Angela zegt het precies goed. Met 2e handsspullen zoals Trijn (laat dat tje echt weg!) en poederdoosje G. kan je geen Toppers maken. Oei die is persoonlijk!

 41. Katty

  Weet Gordon wel hoeveel nederlanders op hem kotsen .hij moet de commentaren maar eens lezen als het weer eens over hem gaat .ingebeelde gast

 42. pieter baan

  op de persoon spelen doet Gordon toch nooit? Valse nicht doet het gewoon ook tegen angela de jong maar heeft dat zelf niet door

 43. Sip

  Gordon kon er niet tegen dat Angela opmerkingen maakte over zijn trouwprogramma en nu kat hij haar af. Dit is de reactie van een narcist, dus hij laat zich nu in de kaart kijken. Hij is altijd geweldig, want hij heeft ook al het logo aangepast van SBS. Man, gedraag je een keer en ga eens met 2 benen op de grond staan. Ook over zijn salaris praten; Joling verdient meer en dat moet hij wel even kwijt.

 44. Ron

  Ik vind Angela alles behalve ‘op de persoon’ als je een column schrijft kom je daar niet onderuit. En wat Gordon gisteren in DWDD was dat niet op de persoon? Ironisch was het…

 45. Lara

  Gordon doet precies hetzelfde daarom raakt het hem ook zo.

 46. Miranda

  Angela heeft gelijk en zeker als het Gordon betreft.
  Gordon vind ik een enge vieze oude leugenachtig geschifte nicht waarvan ik hoop dat hij echt een keer stopt. Er komt po^p uit zijn vieze muil.

 47. Chiel

  Late Night van Humberto werd gewoon minder goed, dat schreef ze. Als het inhoudelijk beter zou gaan dan zou ze het toch ook schrijven? En hoe moet je Late Night los zien van de presentator, beetje krom. Los van dat Gordon ALTIJD op de man speelt (prima) maar incasseer het dan ook eens. Verder kijken er niet direct meer mensen als je je programma hebt gepromoot in DWDD, of minder als er een slechte recensie is. Zie maar de baggerfilms in de bios waar mensen toch heen gaan. En – zei Angela vorige week nog ergens – het succes van Boer zoek vrouw en HHB wordt haar niet toegeschreven. Daar is ze positief over. Ook gek.

 48. DE GENERAAL

  Gordon is een losgeslagen egotripper zonder scrupuleus.
  Vandaag z’n vriendje is morgen z’n vijand.
  Bipolaire kneus, krokodillentranen om het minste of geringste
  en een lijntje cok e op z’n tijd om weer even normaal te worden.
  Jammer dat deze verweerde zot nog een podium krijgt.
  Die zender kan op zwart, zo gaat het niet meer lukken.

 49. robb

  Dwdd was dankzij Gorden een goede uitzending dan zie je ook hoe makkelijk Mathijs kan schakelen en mee kan doen met een hysterische Gorden .

 50. Jelle

  Inderdaad Robb, dat mag ook wel eens gezegd worden.

 51. Donald Dumb

  Ach ach. Huilebalkje Gordon wil weer aandacht.
  Op de man spelen? Nee dat deed hij nooit?
  Wat is het toch een zelfingenomen k w a l.
  Vreselijk.
  Dat hij nog steeds een podium krijgt dat is pas onbegrijpelijk.

 52. Bart

  Gordon die over iemand gaat zeggen dat ze op de man speelt. Ha Ha!

 53. Kt

  Het decor van deze show is echt super mooi. Complimenten voor de makers! En Angela moet niet zo zeuren. Men kan zo zien dat er heel veel tijd aan dit programma is besteed. Geef dit programma een kans om zich te bewijzen en houd toch op met zeuren! Mogen WIJ ook wat van vinden? Dankje!

 54. liefkleinhertje

  Deze door gesnoven schaapskop is gewoon de hielenlikker van J de Mol omdat die met zijn handen aan de geldkraan zit.

 55. liefkleinhertje

  Deze door gesnoven schaapskop heeft het grootste woord over een ander maar kan zelf niks hebben het lijkt die pisnicht van een Paul de Leeuw wel.

 56. liefkleinhertje

  Deze door gesnoven schaapskop moet eerst eens in dat verlopen koffiehuis van hem kuiken ,waar ranzigheid en prijs strijden om een hoofdrol.

 57. Hertje

  Gordon de man waar we op uitgekeken zijn kan niet tegen kritiek. Gordon snuift teveel en is stapelgek volgens mij. Daarom kan hij ook geen vriend vinden, ze moeten deze mafketel niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.