Gordon haalt in DWDD keihard uit naar Angela de Jong

Gordon vindt dat Angela de Jong in haar tv-columns in het AD te veel op de man speelt. Ze krijgt een te groot podium. Dat heeft de SBS 6-ster donderdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. Gordon zat aan tafel om te praten over zijn nieuwe televisieshow DanceSing. “De recensenten staan met de pen klaar. Dat is hun vak ja, maar ik vind dat de laatste twee jaar er een enorm verschil is tussen het uitoefenen van een vak als recensent die of op de persoon gaat spelen“, aldus de entertainer.

Hij legde in het programma uit: “Ik noem even als voorbeeld Angela de Jong. Dat vind ik een heel vervelende mevrouw geworden. Van het Algemeen Dagblad. Ze heeft Humberto Tan volledig onderuit gehaald, ze heeft Wendy van Dijk onderuit gehaald, Erland Galjaard volledig onderuit gehaald, een zender als RTL 4 zo op het hakblok gelegd.”

Matthijs van Nieuwkerk verdedigde Angela de Jong. “Haar taak is het naar televisie te kijken en op te schrijven wat ze daarvan vindt en dat doet ze zeer consequent.”

Gordon: “Dat doet ze wel op de persoon. Ik vind dat een recensent zijn werk moet doen en moet kijken hoe een programma gemaakt is.”

Van Nieuwkerk vermoedde dat Gordon vooral bang is dat De Jong zijn programma DanceSing niet zo goed vindt. “Ben je bang voor d’r?

Gordon: “Nee…

Van Nieuwkerk: “Ben je bang voor d’r?

Gordon: “Ze heeft al zo vaak dingen over me gezegd.”

Van Nieuwkerk: “Waar ben je nou bang voor?

Tafeldame Fidan Ekiz: “Wat bedoel je met een persoon? Dat ze het heeft over een persoon of dat het onder de gordel is? Want dat doet ze volgens mij niet.”

Gordon: “Humberto heeft ze echt op de persoon gespeeld, omdat ze het bij hem ging hebben over zijn privéleven. Bij Erland had ze het over zijn cocaïnegebruik.”

Fidan Ekiz: “Iedereen had het erover, hè, en alle kranten en bladen.”

Gordon: “Ik vind het geen taak van een recensent.”

Ali B vanuit het publiek: “Ik heb het idee dat recensenten toch moeten proberen om het gevoel van het publiek te vangen en niet zichzelf te profileren. Dat vind ik van recensenten. Als je spreekt namens het Algemeen Dagblad, dan weet je ongeveer hoe de AD-lezer denkt.”

Van Nieuwkerk: “Is zij te veel losgezongen dan van de algemene mening van het Algemeen Dagblad-lezer? Ik vraag me dat af.

Gordon: “Ze krijgt een te groot podium, waardoor zij ineens heel belangrijk wordt.”

Fidan Ekiz: “Heeft het impact? De lezer heeft toch eigen verstand?

Gordon: “Uiteindelijk wel. Die man is z’n baan kwijtgeraakt, zijn programma kwijtgeraakt. Door haar. Absoluut. Dat denk ik voor 80 procent.”

Van Nieuwkerk: “Ik vraag me dit heel erg af wat je nu zegt, maar één ding heb je nu duidelijk gemaakt: je vreest het Algemeen Dagblad van morgenochtend.”

Gordon: “Ha ha ha, nee, want ik heb een interview gegeven in het AD en daarin staat ook dat ik het een heel vervelende mevrouw vind.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen