John de Mol bood Angela de Jong 800.000 euro

John de Mol bood Angela de Jong eind 2018 een bedrag aan van 800.000 euro om aan de slag te gaan bij de nieuwe vooravondrubriek 6 Inside op SBS 6. Dat onthult de opiniediva in haar column in het AD. Vlak na de start van 6 Inside riep Angela in de media dat SBS 6 eigenlijk háár in het presentatieteam wilde hebben, iets wat de zender zelf overigens ontkende. “Toen John mij wilde inlijven voor onder meer 6 Inside kon ik een contract krijgen van in totaal 8 ton voor drie jaar“, zegt ze nu.

Angela doet deze uitspraak in haar nieuwste column, waarin ze SBS 6 volledig kapotschrijft. “De coronacrisis laat op elke grote zender zijn sporen na, maar bij SBS toch wel het meest. De programmering ligt zo ongeveer aan de beademing.”

De reorganisatie die Talpa momenteel doorvoert, wekt bij Angela geen verbazing op. “Het geld klotste daar afgelopen jaren niet tegen, maar ruim over de spreekwoordelijke plinten.”

Ze wijst op het ‘enorme managementteam’ van Talpa en de aangekochte sterren. “Ik heb het aan den lijve meegemaakt“, zegt ze over de acht ton die ze aangeboden zou hebben gekregen. “Reken maar uit wat de echte sterren als Erland Galjaard en Albert Verlinde dan vangen.”

Maar de mooiste anekdote die ik aan die periode heb overgehouden is dat een afspraak werd verzet met de mededeling dat er een spoedoverleg met de bedrijfsboekhouder tussendoor kwam, omdat die zijn vraagtekens zette bij de Tesla’s die als snoepjes aan het personeel werden uitgedeeld.”

En ondertussen zit de SBS 6-kijker nog steeds naar de grootst mogelijke rommel te kijken, vervolgt Angela min of meer. “Pogrammatisch is er helemaal geen touw aan vast te knopen.”

Om in coronatermen af te sluiten: Johns zakken zijn diep, dat weet ik. Maar ik vraag me toch langzamerhand af wanneer de stekker eruit gaat.”

De column van Angela de Jong kunt u hier in volledigheid lezen.

Lees ook:
Angela de Jong gevraagd voor presentatie 6 Inside (2 januari 2019)
SBS 6 vroeg Angela helemaal niet als presentatrice (11 januari 2019)
Hans Nijenhuis: ‘SBS 6 liegt over Angela de Jong’ (11 januari 2019)
Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’ (12 januari 2019)
Angela de Jong: ‘Gelukkig heb ik 6 Inside niet gedaan’ (11 juni 2019)
Angela de Jong: ‘Talpa bood mij heel veel geld’ (11 september 2019)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen