John de Mol bood Angela de Jong 800.000 euro

Geplaatst op do 04 jun 2020 om 8:35

John de Mol bood Angela de Jong eind 2018 een bedrag aan van 800.000 euro om aan de slag te gaan bij de nieuwe vooravondrubriek 6 Inside op SBS 6. Dat onthult de opiniediva in haar column in het AD. Vlak na de start van 6 Inside riep Angela in de media dat SBS 6 eigenlijk háár in het presentatieteam wilde hebben, iets wat de zender zelf overigens ontkende. “Toen John mij wilde inlijven voor onder meer 6 Inside kon ik een contract krijgen van in totaal 8 ton voor drie jaar“, zegt ze nu.

Angela doet deze uitspraak in haar nieuwste column, waarin ze SBS 6 volledig kapotschrijft. “De coronacrisis laat op elke grote zender zijn sporen na, maar bij SBS toch wel het meest. De programmering ligt zo ongeveer aan de beademing.”

De reorganisatie die Talpa momenteel doorvoert, wekt bij Angela geen verbazing op. “Het geld klotste daar afgelopen jaren niet tegen, maar ruim over de spreekwoordelijke plinten.”

Ze wijst op het ‘enorme managementteam’ van Talpa en de aangekochte sterren. “Ik heb het aan den lijve meegemaakt“, zegt ze over de acht ton die ze aangeboden zou hebben gekregen. “Reken maar uit wat de echte sterren als Erland Galjaard en Albert Verlinde dan vangen.”

Maar de mooiste anekdote die ik aan die periode heb overgehouden is dat een afspraak werd verzet met de mededeling dat er een spoedoverleg met de bedrijfsboekhouder tussendoor kwam, omdat die zijn vraagtekens zette bij de Tesla’s die als snoepjes aan het personeel werden uitgedeeld.”

En ondertussen zit de SBS 6-kijker nog steeds naar de grootst mogelijke rommel te kijken, vervolgt Angela min of meer. “Pogrammatisch is er helemaal geen touw aan vast te knopen.”

Om in coronatermen af te sluiten: Johns zakken zijn diep, dat weet ik. Maar ik vraag me toch langzamerhand af wanneer de stekker eruit gaat.”

De column van Angela de Jong kunt u hier in volledigheid lezen.

Lees ook:
Angela de Jong gevraagd voor presentatie 6 Inside (2 januari 2019)
SBS 6 vroeg Angela helemaal niet als presentatrice (11 januari 2019)
Hans Nijenhuis: ‘SBS 6 liegt over Angela de Jong’ (11 januari 2019)
Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’ (12 januari 2019)
Angela de Jong: ‘Gelukkig heb ik 6 Inside niet gedaan’ (11 juni 2019)
Angela de Jong: ‘Talpa bood mij heel veel geld’ (11 september 2019)

Foto: RTL
56 Reacties op “John de Mol bood Angela de Jong 800.000 euro”


 1. Derhal Flynn

  De prijs voor je ziel is momenteel 800k.

 2. KlimaatOptimist

  Was beter geweest dan Patty Fatty the Borderliner!!
  Wat een afschuwelijke vrouw is dat toch..
  Gooi haar aub ook uit shownieuws, en de kijkers schieten omhoog!
  Is echt niet fijn om naar zo’n scheve bek te kijken, bah!

 3. Guttegut

  Toch knap dat ze niet gezwicht is voor Johns centen

 4. PIPPA

  Leugenaar Angela valt door de mand.

  De zakken van de groot aandeelhouder van RTL zijn nog dieper.

  Het verschil is eerlijk (de Mol) verdient met hard werken en over …….

 5. Uuuh

  @ Derhal Flynn

  Terwijl de meeste zielen binnen SBS maar een kwartje waard zijn….

 6. M.

  Waar heeft deze MediaC. diva over, dit is zo lachwekkend, ze heeft werkelijk in haar armoedig schrijfstijl geen inspiratie meer, er gebeurt niets op TV waardoor zij met met dit soort onzin komt. Een walvis in het nauw maakt rare sprongen. Alleen hier wordt haar een podium gegeven, elders wordt ze inmiddels volledig genegeerd.

 7. Dominee Bonk

  U kunt beter het boek der boeken lezen dan de lege schrijfsels van mevrouw A. de Jong. Wie denkt deze opgepompte brutale vrouw wel niet dat zij is? Amen, God zij met mij. Kusjes. PS: wat wil dit oenige wezen toch graag op de buis, het druipt er vanaf. Ik ben Uw Heer.

 8. Frits

  Bizar dit verhaal. Ze liegt dat ze barst. Ik werk al jaren bij Talpa en ik heb welgeteld 1 Tesla in de garage zien staan. Die volgens mij niet eens een lease auto is.
  Hoe komt deze vrouw toch weg met zulke keiharde leugens? En waarom zou ze hier over liegen? Moet dat van haar werkgever DPG & RTL?
  En uiteraard vallen de klappen hard bij Talpa. NPO krijgt gewoon meer belasting geld als ze in de problemen komen en RTL is onderdeel van een groot en vermogende organisatie. Talpa is een relatief kleine partij natuurlijk.

 9. WEST*

  maar goed dat RTL zenders geen rommel uitzenden , daarom scoren ze zo hoog !

 10. Mick

  Jandino eruit. Scheelt al heel veel geld.

 11. Mick

  Sinds Jandino bij Talpa zit heeft hij in een jaar tijd niets gedaan. Lekker opstrijken zonder werken. Hij krijgt betaald van De Mol maar maakt eigen films en doet schnabbels bij de NPO.

 12. Pieter

  Ik werk ook bij Talpa, ik zie veel “belangrijke” types rijden in de dikste auto’s en zeker ook de nieuwste Tesla’s , ik werk hier een half jaar en de angst cultuur is mega naar de directie en hoge pieten. Het ergste wat hier rond loopt is Galjaard. Daar is geen stagiaire veilig voor.

 13. mark2

  Die dikke Angela is erg partijdig bezig de laatste tijd. Slechte column!

 14. mark2

  @frits: goed verwoord!

 15. Snake Charmer

  Ben het niet vaak met Angela eens maar hier heeft ze echt gelijk.

 16. Jaap

  Hart van Nederland was vroeger een kijkers hit, leuke presentatie, is nu een niet aantekijken programma geworden.

 17. Piet

  Stomwijf je hebt wel weer iets om over te schrijven.

 18. Little Fred

  @Jaap, helemaal mee eens.

 19. Cornelis

  Gelukkig voor SBS 6. Anders was 6 Inside na een week al klaar gewest.

 20. Bart

  Ze heeft weer helemaal gelijk!

 21. Greet

  Goed dat Angela er niet ingetrapt is.
  En inderdaad HVN en Shownieuws, ik kijk niet meer.Ik ken de presentatoren niet meer en ben ook niet kapot van hun “kennis”. Het lijkt wel of John z’n lievelingscassiere van de Aldi aan een baantje bij tv helpt. En dan zie je een Anouk Smulders niet uit haar woorden komen.Wat doen die mensen daar toch?Ik wil Gallyon, Selma, Sjimmy , Piet P.niet zo’n stel onbenullen.

 22. MolTalk

  Ik snap dat ze John en Talpa aan het bashen is als je met zo’n fooi zou worden afgescheept. De eerste de beste manager bij Talpa verdient nog meer en kan nog minder!

 23. Peter Beense

  Op de wallen zitten ze goedkoper

 24. Legal Flavor

  In totaal 8 ton voor drie jaar, dat is eenzelfde contract als Rob Goossens bij 6 Inside had. Net als Angela de Jong geen hoogvlieger natuurlijk, maar hij heeft zich inmiddels, in tegenstelling tot Angela, ontwikkeld tot een gedreven tv-journalist.

 25. Liu Wang

  Een column van Angela de Jong, met haar dikke leet. Wat een lale vlouw is dat. Als zij op TV komt met haal lotkop ga ik direct biel halen.

 26. Klaas Flink

  Klassieke fout van John de Mol; je koopt een zooitje sterren en dan moet dat goed komen, dit is de derde keer dat hij het zo probeert en meteen ook de derde keer dat het niet lukt, want bij Talpa snappen ze het niet, en waarschijnlijk ook nooit.

 27. Greet

  @Klaas Flink
  Klopt

 28. Ik

  Angela doe je ook aan gangbangs met Nederlandse mannen of ga je alleen voor een avontuur met groot geschapen negers?

 29. Mark

  Een goede kennis van mij werkt als financieel adviseur voor Talpa en helaas is het verhaal van Angela de Jong waar. Tesla’s worden inderdaad als welkomstpresentjes uitgedeeld en ook het salaris dat de Jong aangeboden heeft gekregen klopt. Dit is ongeveer het instap basissalaris bij Talpa als presentator… Geeft ook gelijk de overwaardering van de gehele stal van Talpa aan en niet in de laatste plaats de overwaardering van John de Mol en types als Erland Galjaard. Bizar hoge salarissen waar nauwelijks een tegenprestatie aan gekoppeld wordt.
  Tijdperk John de Mol is over, hij mist aansluiting met de jongere generatie die TV als een antiek medium beschouwt.
  Het spelletje dat hij jarenlang met succes heeft gespeeld, werkt niet meer. Alleen als hij nog de juiste adviseurs en programmamakers weet te vinden (dus niet de oude garde als Galjaard, Gordon etc) zou er nog iets te redden zijn.
  Gratis advies aan JdM: sla met al die miljarden een andere weg in, andere branche, investeer in start ups en ga aan de slag als mentor/coach voor deze nieuwe jonge ondernemers.
  Ga verder lekker reizen en genieten van het leven. Kan zo voorbij zijn!

 30. Anja

  @Mark.
  Ik heb ook een goede kennis bij Talpa en die zegt dat jou verhaal niet klopt.

 31. JobF

  Wilfred Genee verdiend 700k en is toch wel een van de top presentatoren denk ik

 32. MolTalk

  @JobF ja, dat is 7 ton per jaar… Angela zou 8 ton per 3 jaar verdienen. En mijn bronnen (ja, meervoud) binnen Talpa bevestigen dit soort praktijken en bedragen.

 33. Ron

  Tja, dat het nu zo slecht gaat met 6 heeft te maken met de laksheid van veranderingen die voor deze hele crisis zijn genomen, namelijk te weinig…Ten eerste had die naam overboord gegooid moeten worden, ten tweede een duidelijke positionering/profilering van alle zenders. Dan had je een veel betere basis gehad dan nu het geval is. Onherstelbaar.

 34. PIPPA

  – zo en ma meer kijkers dan RTL en toch is Talpa bagger.
  – SBS6 haalt bijna dagelijks meer dan 9% en in het weekend zeker en toch is het bagger.

  Voor speklap Angela is het nooit genoeg. Zelfs 8 ton (leugen) was te min.

 35. Michel

  Wat ik zo mooi vind hier… iedereen kent iemand die (nog) bij Talpa werkt…. en het is er zo slecht… met die angstcultuur…. volgens mij maakt geld een hoop goed bij die mensen… en zeker die Tesla zonder bijtelling…. de werkelijkheid zal ergens in het midden liggen… er zal aan het einde van de rit nog steeds meer binnen komen dan eruit gaan…anders was het al lang afgelopen geweest met de Tesla’s en de angstcultuur…

 36. robert

  Er is natuurlijk nog veel meer over te zeggen dan wat Angela roept. Het is soms nog gecompliceerder en onvoorstelbaarder dan je kunt vermoeden. Maar wie gaat dat hardop vertellen?

 37. By the way

  Wat een jaloezie weer over Tesla’s en hoge salarissen… Who cares.
  Ik vind het betoog van Angela erg onprofessioneel over het aanbod wat zij heeft gekregen (of wat ze ons wil doen geloven). Ze moet zich vooral houden aan recensies van wat ze op tv ziet gebeuren, dat is al moeilijk genoeg. Alle beslommeringen over de bedrijfsvoering bij welke organisatie dan ook kan ze beter aan mensen overlaten die er echt inzicht in hebben en iets zinnigs over kunnen roepen.

 38. Oja

  Herkenbare reacties. Geld maakt inderdaad veel goed in dit soort bedrijven. Allemaal Bokito’s in de top. Alphaatjes. Zonde. De Mol heeft zoveel kansen maar laat zich omringen met ja knikkers en veel non experts wat betreft toekomstig mediagedrag.

 39. CB

  Het rijtje vergane zenders van JdM: Sport7, TIEN, what’s next?

 40. anoniem

  de toilet juffvrouw van AD angela

  daar gaat AD weer

  eerst nep olie bol test
  toen nep haring test
  nu nep 800 ton

  wie gelooft wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  wie gelooft nu in Ad en angela de jong

  Angela zo krijg je de betaalde oplage van de krant niet omhoog

  Angela moet weg bij de krant

  collegas in actie komen

  adverteerders blijven weg oplage blijft weg

  journalistiekt deugt niet

  Eigenaar AD uit belgie

  morgen gaat angela u ook kapot schrijven

 41. Bobby Eden

  260k per jaar is riant, maar niet overdreven. Bij de publieke omroep hark je dat, met schnabbeltje links en rechts en adviesje hier en daar, ook bij elkaar. Chantal Jansen komt er haar bed niet voor uit. En een Tesla: hele campings staan daar inmiddels vol mee. Echt niet meer zo bijzonder hoor.

 42. chris?

  Angela de Jong overschat zich zelf zeer.

 43. Ad nagtegasl

  Met heel veel geld is dus ook geen troep te koop. SBS 6 is al jaren niks zal nooit wat worden zekfs niet met al die goed zelf voor zich zelf vullende zakkenvullers die zich nederlandse sterren noemen. Lekker failliet laten gaan programma’s zij inhoudsloos en die Angela de jong ach elk aan haar besteed is er een teveel

 44. Mark

  @Anja:
  Los van jouw spelfout (waardoor ik je al minder serieus neem) gaat het er wel om dat je de juiste mensen kent die weten wat er speelt.
  Niet jouw kennis die de tuin onderhoudt…

 45. Dion

  Er is maar 1 redding voor zowel RTL als Talpa, zo snel mogelijk gaan samenwerken. Het is sowieso al 1 grote kliek die elkaar al jaren baantjes bezorgen. Ik moet wel nageven dat ze dat slim aanpakken. Ondertussen kijkt heel tv kijkend nederland bijna alleen nog naar NPO1. Zijn over het algemeen ouderen, de jonge generatie kijkt bijna helemaal geen tv meer.

 46. Marco jansen

  Er heerst inderdaad een angstcultuur bij Talpa. De onderlinge concurrentie is groot. Veel mensen liepen op de toppen van tenen en zaten tegen een burnout aan. Alleen het allerbeste is goed genoeg. En falen is geen optie. Voor wie er tegenkan en ervan houdt is het top om daar te werken. Maar ik denk dat je ook tot grote prestaties kan komen als het personeel vrijheid ervaart. Als ze hun mening durven te geven zonder directe represailles. Dit stimuleert creativiteit. Maar niets zo lastig als het vren van de bedrijfscultuur. Ben benieuwd of iemand binnen Talpa dit anders heeft ervaren.

 47. Donald Dumb

  Marco Jansen

  Falen is geen optie bij Talpa?
  Hoe komt het dan dat de grote baas keer op keer zelf faalt dan?

 48. Floris

  Om bestaansrecht te hebben zal je als bedrijf echt een positie in de markt moeten verwerven. Die positie moet voornamelijk ontstaan uit onderscheidend vermogen en gunfactor (imago). Op een hoge uitzondering na vlak levert SBS niets van onderscheid. Kopietjes van shows met ledlampjes, oude sterren van vroeger, en op het vlak van actualiteiten beperkt en daar is al genoeg aanbod. Daarnaast is het een onsympathieke club, doordrenkt van narcisme van John en Linda. En dan nog niet te spreken over de verguisde (oude) sterren van RTL, Wendy, Erland en Gordon. Er is geen enkele kans dat SBS groeit icm een gezonde winstgevendheid. John is van de oude stempel en wil alles alleen, terwijl samenwerken het nieuwe concurreren is. Dat zal deze man nooit kunnen, omdat hij alleen in zichzelf geloofd en niet in die mensen die daar talentvol rondlopen en elke keer weer na een tijd volledig lam rondwarrelen door het pand van Talpa.

 49. Chelsey

  De stekker gaat er echt niet uit bij Talpa TV beste nep tv recensente/columniste van rtL-nederland c.q. dpg! En hoeveel ontvangt u nu dan wel niet voor al uw pro rtL-nederland stukjes in dat nep krantje? Die Duitse grootaandeelhouder (Herr Bertelsmann) van rtL-nederland zal wel ontzettend blij zijn met al die Fake stukjes van u in het AD waarin u de enige échte 100% Nederlandse commerciele zendergroep Talpa TV contant kapot probeert te schrijfen hé, of niet soms! Vuile Duitse Teef dat u bent, gore landverraadster, Duitse stinkhoer dat u bent !….

 50. buurman

  @ Marco Jansen

  Goed verwoord. En gewoon keurig taalgebruik en nette argumenten. Verademing hier.

 51. Chelsey

  schrijfen =》schrijven (Duitse stink teef van rtL-nederland/dpg!)

 52. had ze nu bijna in de ww gezeten onze angela

  Wat een geldgraaicultuur bij de Mollen van Talpa.

  Droevige types. Met geld is veel te koop maar geen imago en de gunfactor.

  Wat een patsers toch bij John cs maar wel zonder enige geestelijke bagage .

 53. Die Frits moet wele een enorme loser zijn om zo lang bij Talpa te werken

  Werken bij Talpa is een enorme uitdaging of je kunt werkelijk nergens anders aan de bak.

  Talpa holding een werkomgeving voor losers die zelf niets merken van de geldgraaicultuur. Om te huilen.

 54. Geronimo

  Zo JdM! Dat is een hoop zwijggeld.

 55. Dorine

  In het rijtje van de moderne Nikki’s van deze tijd ; mensen met teveel geld , die denken dat alles te koop is. Nee John …ook voor jou geldt : ‘bijna alles …..behalve beschaving ‘.Alle ‘belanghebbende stroop smerende ja-knikkers’ om je heen doen daar ook geen goed aan en hebben een corrumperende werking! Dat heeft de wereld geschiedenis tot aan vandaag wel bewezen!!
  Ook bij Angela heeft het deze uitwerking haar niet gemist.

 56. Gerda Stam

  zonde van het geld voor dat wijf

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.