Andries Knevel: ‘Op1, haal Maurice de Hond aan tafel!’

Andries Knevel begrijpt er helemaal niets van dat de usual suspects in het coronadebat keer op keer mogen aanschuiven in Op1, maar dat hét gezicht van het andere kamp, Maurice de Hond, vrijwel nooit welkom is. Maurice gaf zaterdag aan alweer ruim een maand te worden geboycot door de talkshows. Vandaag om 11.00 uur komt BNR met een radiogevecht tussen Maurice en Ab Osterhaus, maar zoiets moet volgens Andries Knevel ook op het grote Op1-podium gebeuren.

Andries twitterde gisteren: “Ik zou graag volgende week op Op1 een debat/gesprek zien tussen Maurice de Hond en een viroloog. Het lijkt me de hoogste tijd.

De reacties zijn gemengd. Sommigen zijn het met Andries eens, anderen vinden Maurice een clown. Pim: “Dat roept de halve wereld al tijden. De Hond versus Van Dissel. Geen andere viroloog. Van Dissel is zo ongeveer de ongekozen schaduwpremier en het is hoog tijd dat hij zich in het openbaar verantwoordt.

En iemand anders: “De lijntjes zijn vast kort met je ouwe gappie Tijs van den Brink, dus één appje van jou zou al voldoende moeten zijn. Wel benieuwd welke viroloog er ballen toont en daadwerkelijk tegenover Maurice de Hond gaat zitten. Mijn voorspelling: niemand durft. Allemaal schijthuizen.

Anderen zijn sceptisch. Arjan: “Experts laten zich niet op podium slepen met iemand die structureel liegt en volk opjut. Hij zoekt alleen bevestiging van zijn stelling en komt net voorbeelden die tegengestelde aantonen. Hij verdraait ook andermans woorden en feiten.

En Anna: “Ja leuk, en dan ook graag Gerard Joling uitnodigen, want die heeft ook een mening.

Schrijfster Heleen van Royen vindt het wél tijd voor een andere mening in Op1. Ze werd er cynisch van toen de talkshow gisteren wéér Diederik Gommers aankondigde als gast: “Groundhog day bij Op1. Over de denkbeeldige tweede golf is nog steeds niet genoeg gezegd.

Lees ook:
Op1 bevestigt Maurice de Hond te hebben geboycot (3 juni)
Maurice de Hond: ‘Alweer maand geboycot door tv’ (zaterdag)

Foto: EO

29 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Ruud
juni 30, 2020 20:05

Maurice heeft een vlotte babbel, die alleen de data gebruikt die zijn stelling steunen. De data die dat niet doen, laat hij liggen. Ik heb hem bij de DWDD wel eens horen zeggen na een verkiezingspeiling, waar hij er helemaal naast zat, dat hij het juist uitstekend had gedaan, omdat 2 kleine partijen juist voorspeld werden. Laat Corona aan de experts over.

Gast
Rika Ockeloen
juni 29, 2020 21:22

Alles wat Maurice schrijft en zegt, klopt met wat er in de wereld gebeurt. Hij is wetenschapper, onderzoekt alles goed en vandaag bleek dat ook Ab Het met hem eens was dat luchtcirculatie zéér belangrijk is. Deze wetenschap kan veel ouderen redden en nieuwe uitbraken voorkomen. Media is gevraagd achter het RIVM te gaan staan, maar als de waarheid in het geding is, moeten andere inzichten ook belicht worden. Het is goed dat hij kansen krijgt. NOS, doe er wat aan! En geef de volksgezondheid een kans.

Gast
Dikkiedik
juni 29, 2020 20:03

En als Maurice nou toch uiteindelijk gelijk blijkt te hebben en we dus nu al maanden onnodig moeilijk lopen te doen met die 1,5 meter? Bedrijven onnodig zijn omgevallen door de verkeerde maatregelen? Diverse virologen bevestigen dat die 1,5 meter kul is. Hoe vaak heeft het RIVM er al naast gezeten? De standpunten van Maurice zijn zeer degelijk onderbouwd. Alleen mensen die ze niet gelezen hebben roeptoeteren maar wat!

Goed initiatief Andries!

Gast
Martin Smeets
juni 29, 2020 19:21

Een hoop ongenuanceerd gelul van met name de tegenstanders van Maurice de Hond. Verdiep je eerst eens in zijn onderzoeken en resultaten. Daarna mag je een genuanceerde reactie geven.
Waarom zie ik in reacties steeds een hoop mensen op de man spelen?
Probeer het inhoudelijk te houden.

Gast
Klaas
juni 29, 2020 16:18

Schijtluizen, een schijthuis is een wc.

Gast
Blunt
juni 29, 2020 14:55

Ik vind die Maurice de Hond een zeldzaam arrogante gast. Hij heeft het allemaal uitgevonden. Hij ging de Deventer moordzaak effe oplossen (werd een afgang), ontwikkelde de I-pad scholen ( gingen ten onder aan financiele wanorde en slechte kwaliteit van onderwijs) en bracht Newconomy naar de beurs ( leverde een hoop schandalen op). Enige bescheidenheid van zijn kant zou op zijn plaats zijn. Maar dat zit er vanwege zijn gezwollen ego niet in. Maar ondanks dit alles toch gewoon uitnodigen bij die talkshows. Die worden een stuk interessanter als er eindelijk eens iemand aan tafel zit die een andere mening heeft als de usual suspects.

Gast
jac Van de Laar
juni 29, 2020 12:43

Het doel is oplossingen vinden, die het Coronavirus succesvol kunnen bestrijden. Maatregelen moeten dat doel dienen. Maatregelen zijn alleen effectief als ze aantoonbaar juist zijn. Dus geen meningen, geen geheime besluitvorming, maar onderzoek, bronnen vermelden, tegenspraak verhelderen etc… FEITEN dus. En controleerbaar voor iedereen!
Iedereen, die hieraan een zinvolle bijdrage kan leveren is belangrijk.
Het gaat niet om ego’s, maar om inhoud.

Gast
Piet
juni 29, 2020 12:33

Hebben jullie weleens gezien dat die virologen bewijs hadden mee genomen over wat ze zeiden?

Gast
Echt links
juni 29, 2020 12:18

Heeft allemaal geen nut. Het is veel te complex om in een kwartier te behandelen. Een avondvullend programma van drie uur waar veel statistieken worden getoond en waar twee tegen twee wordt gediscusseerd heeft meer zin.

Gast
Wilfred Degens
juni 29, 2020 12:12

Goede suggestie van Knevel! Die Maurice de Hondt is een intelligente ongeconditioneerde denker waar de critische kijker behoefte aan heeft na weer een dag in hun lokale politiek correcte parade te hebben meegelopen.

Gast
B
juni 29, 2020 12:05

WAAROM ZOU JE Maurice de Hond uitnodigen. Maurice heeft gepeild in zijn glazen bol en wil dat de rest opdringen terwijl aandachts trekkers zoals sneue BNers hem steunen . NIET DOEN.

Gast
Ron
juni 29, 2020 11:34

Eens met Andries. Je moet beide geluiden laten horen. Maar gisteren zat die Gommers er maar weer eens, zo houdt het nooit op natuurlijk, zo gaat dat in de journalistiek. Maar ik krijg een beetje het idee dat dit vak dood en begraven is tijdens deze hele corona crisis van afgelopen maanden. Rest in peace…

Gast
Huismaker
juni 29, 2020 11:19

Andries ?
Al maanden vraag ik om een OPEN en EERLIJK debat over corona. Met evenveel voor- als tegenstanders. Evenveel spreektijd en geen voorspelbare interrupties door de presentator. Maar het mag niet. We worden elke dag gevoed met zelfde pratende hoofden (ook wel experts genoemd). Toegevoegd met Jort Kelder (als een zogenaamde criticus) of Ab O. (grootverdiener).

Waarom niet eens mensen (ook experts (zoals gezondheid, economie, psychologie)) uitnodigen, ook te zien op de vele Youtube kanalen zoals Karel van Wolferen, Sven Hulleman, Tom Zwitser of Arno Wellens.
Waarom altijd hetzelfde dagelijkse riedeltje van dezelfde pratende hoofden.
Is dat angst voor andere meningen zo groot ?
Mogen we niet meer zelf denken ? (zoals het referendum).
Wat is de angst ? Of zijn er andere belangen in het spel ?
Mensen zijn niet dom en een eerlijke discussie met verschillende standpunten zijn onontbeerlijk in onze democratie. Komt mooi uit met 75 jaar vrijheid. Toch ?

Gast
Britt Scholte Lover
juni 29, 2020 11:19

is Maurice de Hond opeens een viroloog geworden ofzo? wat weet hij nou van deze corona virus ? alleen maar peilingen doet hij, man ga ergens anders janken

Gast
Enzo Voorthuijsen
juni 29, 2020 11:03

Tegengeluiden verstoren het indoctrineren van een ‘neutrale’ NPO.
Dat moeten we niet willen.

Gast
Michiel
juni 29, 2020 10:58

Best wel ziekelijk om te zien hoe talkshows gewoon entertainment shows zijn geworden en verder niks meer te maken hebben met het geven van informatie en duiding. De enige reden dat mensen De Hond aan tafel willen hebben is om er een soort bokswedstrijd van te maken. Zag je gisteren ook met Genee, heeft geen reet meer te maken met meningen. Het valt nog mee dat het publiek niet geschminkt en al met vlaggetjes en hun team aan het toejuichen zijn. Of het nou Knevel of De Jong is maakt niet uit. Ze willen allemaal een wedstrijd zien. De hunne tegen de onze. Walgelijk gewoon.

Gast
Peter
juni 29, 2020 10:57

Ach ja Maurice, hij weet het wel ga nu samen met Andries en Maurice naar de verpleegtehuis en is op de IC kijken wat er gebeurt is, en hou verder op met je gelijk willen halen

Gast
JasperV
juni 29, 2020 10:49

Maak je geen zorgen Andries, Maurice krijgt genoeg aandacht, daar zorgt hij zelf wel voor.

Gast
Jantien Visser
juni 29, 2020 10:49

Ach Andries, het is water na de zee dragen bij dat OP1. Ongelofelijk wat een nikserig programma is dat geworden! Presentatie kabbelt maar wat om, 2 reageren op één onderwerp wordt nooit scherp. En de gasten zijn meestal ook wat stotterende nitwits. En dan kan het eens ergens over gaan, waar heel Nederland mee te maken heeft en onderhand soms lijnrecht tegenover elkaar staat. En nee hoor! Stel je voor!

Gast
Bep
juni 29, 2020 09:56

Nee, geen Maurice, geen Connie, geen Arie, geen Gordon.bah

Gast
Ruud
juni 29, 2020 09:49

verloregen gegaan.

Gelukkig heb ik meer verstand van ……

Gast
Harry
juni 29, 2020 09:47

Hopelijk hebben ze daar na de fantastische uppercut

van Fidan nu het licht gezien en gooien ze nou het
platgetreden-paden-format in de prullenbak. Zorg
voor stevige discussies. Laat het maar knallen!
Dàt is lekker kijkvoer! Dáárover praat men nog na!
Laat het saaie geleuter maar over aan M. en Beau.

Gast
💭 (wordt straks verwijderd)
juni 29, 2020 09:45

Lees “De Deventer Moordzaak” van Bas Haan en je neemt Maurice de Hond nooit meer serieus!

Gast
Bart
juni 29, 2020 09:43

Arjen en Anna blijven lekker met oogkleppen op lopen. Omdat de politiek het zegt en deze het RIVM volgt is het zo. Ondertussen hebben ze niet door wat er gebeurd. Dit zijn mensen die andere meningen niet willen horen en er weg lopen. Uiteindelijk doen ze helemaal niet maar achteraf hebben ze in het verzet gezeten. Dit soort mensen zijn de ziekte zelf.

komt net voorbeelden die tegengestelde aantonen. Hij verdraait ook andermans woorden en feiten.” volgens Arjen. Hoe komt Arjen aan deze wijsheid? Is gewoon gelul omdat hij geen andere mening kan en wil horen.

Maurice de Hond en andere mensen tegen de anderhalve meter/nieuwe normaal hadden al heel lang aan tafel moeten zitten bij talkshows en andere programma’s.

Gast
robb
juni 29, 2020 09:39

Hij is er toch al 2 keer geweest .

Gast
Rene de Leeuw
juni 29, 2020 09:31

……verloren gegaan….. waarom kun je hier je reactie niet terugtrekken?

Gast
Rene de Leeuw
juni 29, 2020 09:31

@Ruud, er is geen groot schrijver aan jou verloregen gegaan. Twee zinnen, barstenvol fouten. Het is OPINIEPEILER, het is KLOPT (niet kloppen).

Gast
William Raaf
juni 29, 2020 09:30

Andries heeft in deze 110% gelijk.
Ik zeg dat als milde atheïst
Debat tussen gelijkgezinden is well…. op zijn allerbest totaal nutteloos.
Vandaar dat ik pleit voor het opheffen van de Staatsmedia
(ofschoon, fair = fair, Fidan en Pauw me zojuist aangenaam hebben verrast. Zou dit constant het niveau zijn (open vizier, full monty, scharensliep par excellence, integer, eerlijk, dapper, scherp, & (terecht!) kielhalen) dan zou ik kunnen leven met 1 nieuwszender.

Gast
Ruud
juni 29, 2020 09:27

Omdat een wetenschapper geen opinie pijler is.

Over een paar maanden mag hij los over zijn zetelverdeling die ook nooit kloppen.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen