Andries Knevel: ‘Op1, haal Maurice de Hond aan tafel!’

Andries Knevel begrijpt er helemaal niets van dat de usual suspects in het coronadebat keer op keer mogen aanschuiven in Op1, maar dat hét gezicht van het andere kamp, Maurice de Hond, vrijwel nooit welkom is. Maurice gaf zaterdag aan alweer ruim een maand te worden geboycot door de talkshows. Vandaag om 11.00 uur komt BNR met een radiogevecht tussen Maurice en Ab Osterhaus, maar zoiets moet volgens Andries Knevel ook op het grote Op1-podium gebeuren.

Andries twitterde gisteren: “Ik zou graag volgende week op Op1 een debat/gesprek zien tussen Maurice de Hond en een viroloog. Het lijkt me de hoogste tijd.

De reacties zijn gemengd. Sommigen zijn het met Andries eens, anderen vinden Maurice een clown. Pim: “Dat roept de halve wereld al tijden. De Hond versus Van Dissel. Geen andere viroloog. Van Dissel is zo ongeveer de ongekozen schaduwpremier en het is hoog tijd dat hij zich in het openbaar verantwoordt.

En iemand anders: “De lijntjes zijn vast kort met je ouwe gappie Tijs van den Brink, dus één appje van jou zou al voldoende moeten zijn. Wel benieuwd welke viroloog er ballen toont en daadwerkelijk tegenover Maurice de Hond gaat zitten. Mijn voorspelling: niemand durft. Allemaal schijthuizen.

Anderen zijn sceptisch. Arjan: “Experts laten zich niet op podium slepen met iemand die structureel liegt en volk opjut. Hij zoekt alleen bevestiging van zijn stelling en komt net voorbeelden die tegengestelde aantonen. Hij verdraait ook andermans woorden en feiten.

En Anna: “Ja leuk, en dan ook graag Gerard Joling uitnodigen, want die heeft ook een mening.

Schrijfster Heleen van Royen vindt het wél tijd voor een andere mening in Op1. Ze werd er cynisch van toen de talkshow gisteren wéér Diederik Gommers aankondigde als gast: “Groundhog day bij Op1. Over de denkbeeldige tweede golf is nog steeds niet genoeg gezegd.

Lees ook:
Op1 bevestigt Maurice de Hond te hebben geboycot (3 juni)
Maurice de Hond: ‘Alweer maand geboycot door tv’ (zaterdag)

Foto: EO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen