Eindelijk: mediafight Ab Osterhaus en Maurice de Hond

Geplaatst op do 25 jun 2020 om 17:30

Drie maanden na de invoering van de 1,5-meter-maatregel gaat het eindelijk gebeuren: Ab Osterhaus en Maurice de Hond gaan een mediagevecht met elkaar aan. Helaas hebben de televisieredacties deze spannende strijd laten liggen, maar Jörgen Raymann van BNR Nieuwsradio had wél interesse en organiseert deze spraakmakende battle op de radio. “Ab Osterhaus gaat met mij in debat, maandag om 11 uur bij BNR. Dank Ab en dank BNR“, laat de sociaal geograaf weten op Twitter.

Ab Osterhaus wordt gezien als paniekviroloog. Als er goed nieuws is over het dalende aantal besmettingen zit hij nog dezelfde avond in paniek aan tafel bij Op1. Als het aan Ab ligt gaan we tot 2043 in lockdown, terwijl Maurice al maanden strijdt tégen de coronaregels. Met name de 1,5-meter-maatregel vindt hij groteske onzin.

Het belooft een bikkelhard mediagevecht te worden. “Ab, de staredown doe ik wel via de tv als je de komende dagen bij Op1 zit. Weer wat anders dan mijn schoenen naar de tv toe gooien“, zegt Maurice.

Het mediagevecht volgt op de oproep van Maurice aan leden van het OMT of het RIVM om met hem in debat te gaan. “Wie van het OMT of het RIVM wil live met Maurice in debat gaan? Wie wil dit op tv of internet begeleiden en live uitzenden? Wie neemt de uitdaging aan om te debatteren over de onderbouwing van de genomen en te nemen maatregelen?

Ab werkt weliswaar niet meer bij het RIVM – hij heeft er wel zestien jaar gewerkt – maar is toch het belangrijkste gezicht van het kamp dat vóór strenge coronaregels pleit.

Het belooft dus een interessante strijd te worden. Jörgen Raymann: “Osterhaus vs De Hond! De viroloog tegenover de analyticus over de zin en onzin van Corona maatregelen.

 

View this post on Instagram

 

Osterhaus vs De Hond! De viroloog tegenover de analyticus over de zin en onzin van Corona maatregelen. ! #checkitout

A post shared by Jörgen Raymann (@jorgenraymann) on

Foto: NPO
37 Reacties op “Eindelijk: mediafight Ab Osterhaus en Maurice de Hond”


 1. Sip

  Zet daar Wim Engel van virus waanzin dan ook bij, kunnen ze het samen uitvechten. Ik blijf bij het geloof in Jaap van Dissel.

 2. Mauries de Kont

  Ik vertrouw op onze reichsüberheit. Zij hebben het beste met ons voor.

 3. anoniem

  Kan me zo voorstellen dat er deskundigere mensen zijn..

 4. Bart

  @Sip Ha Ha! Blijf jij lekker geloven in Japie van Dissel.

 5. Bart

  @Mauries de Kont Gaat u maar lekker slapen. De regering waakt over u.

 6. kritisch avro-lid

  Als die Maurice nu eens een goed verkiezingsuitslag zou voorspellen. En dus bij zijn core business blijft. Oftewel bij zijn houtje touwtje website met totaal niet representatieve steekproef

 7. Jarno

  Pure armoe dat de tv zenders zo’n dialoog niet aandurven en liever de veilige staatspropaganda blijven uitzenden. Hopelijk wordt Nederland snel wakker en schaft die volstrekt onbewezen 1,5 meter onzin af. In Duitsland wordt het nu ook afgeschaft. Terug naar het gezond verstand.

 8. Denk Na

  Ik zal het niet beluisteren. Ik ken de standpunten van Osterhaus nu wel zo ook die van Maurice die ik billijker vind, dan die van Osterhaus dat moge duidelijk zijn, en bovendien hebben we zo’n confrontatie bij Op1 al gehad tussen de 2 en toen schoot het ook niet echt op. De een vind dit, de andere weer dat zonder dat je ook maar iets verder komt ook omdat Osterhaus niets meer het RIVM te maken heeft. Nu heeft Maurice daar vandaag wel een gesprek mee gehad maar begrijp hier uit dat ze ook hierin ook geen stap dichter tot elkaar gekomen zijn, dus het is volkomen waardeloos nog.
  Hopelijk mogen ze wel gewoon uitpraten en komt die Raymann er niet steeds tussendoor.

 9. ikke

  waar die m.de hond zin in heeft om na t verlies van je zoon constant ermee bezig te zijn.

 10. Denk Na

  Denk wel dat het handig is dat dit gesprek nog voor 12 uur plaatsvind omdat de 12 dan nog niet in de klok zit en Osterhaus dus vermoedelijk ook nog niet aan de wijn gaat, of zit. Misschien kraamt hij minder onzin uit…

 11. John

  RIVM vertelde dat die 1.5 meter regel een regeringsbesluit is
  Rutte blijft dit volhouden voor zijn noodwet

 12. Anti-racist

  Beide door de tijd oudgemaakte mensen lullen zo veel, zo langdradig, zo inconsequent, dat zij allebei een vat met tegenstrijdigheden vormen. Ze kunnen daardoor achteraf altjd zeggen dat ze op een bepaald detail gelijk hadden. Het zijn net politici.

 13. Siem

  Ze waren al een keer beide samen op TV.

 14. Trudy

  Maurice heeft zich een 34 jaar jonger vrouwtje gekocht uit Cuba die hij iedere week met z’n oud kadaver lijf terroriseert. Nee bah, afknapper.

 15. Peter

  Wie gelijk heeft zal mij worst wezen, door de maatregelen hebben we veel mensen kunnen redden, als je ziet wat er op de ic gebeurt is, dat gun je toch niemand, dan liever anderhalve meter, wat de nood wet betreft eigenlijk moet die door gaan om de idioten zo als Engels die de rechtzaak aangespannen hebben zo stom om op tv te staan knuffel hoop voor hun dat ze geen corona krijgen

 16. man pan

  Maurice de Hond heeft eerder uitspraken gedaan die achteraf niet kloppen, alleen daar hoor je hem niet meer over. Zo zei hij dat er in Afrika en India geen grote uitbraken van Covid-19 zouden plaatsvinden omdat ze in hutjes leven die goed geventileerd zijn. Fout.. In India worden met de dag problemen steeds groter.

 17. Mauries de Kont

  @Bart doe ik ook ja. Als je geen vertrouwen hebt in onze goede reichtsüberheit ben je bij voorbaat verloren. Succes dus. Ik slaap heel lekker ja

 18. Dartsfan

  @ikke dit kan ook juist voor afleiding voor hem zorgen, als dit iets is waar hij zich mee kan ontspannen/van geniet

 19. Denk Na

  @John: Bron? Want dit lijkt me sterk. Die 1,5 meter is door de WHO nooit gecommuniceerd aan alle landen. Die maken hun eigen afstanden. De WHO hanteert een afstand van slechts een meter, een armlengte.

 20. Anti-racist

  Manpan@ Hij zei ook dat er mensen die een huishouden vormen, elkaar amper besmetten. Blijkt dat het de helft is, volgens recent onderzoek.

 21. Yvonne

  Ze zaten een keer bij elkaar aan tafel bij Op1 en toen was er geen vuurwerk dus niks aan de hand.

 22. Denk Na

  @manpan: er mankeert heel veel aan je argumenten en onderbouwingen, en dat is nog maar een understatement. Werk je bij het RIVM soms of heb je andere belangen…

 23. Mr. Theo

  Denk niet dat die 2 er uit gaan komen. Maak mij verder ook niet uit. Hoor zoveel over Corona maar luister voornamelijk naar mezelf.

 24. man pan

  @Denk Na
  Onzin.. ik vind de RIVM maar een stelletje prutsers.

 25. Japie

  Wie gaat er nou met een aandachtsgeile Hond in gesprek. De man is meerdere keren uiterst onbetrouwbaar gebleken. Goed, hij weet iets van cijfers, al filtert en manipuleert hij ook die als het hem dat uitkomt. Lees het artikel in Quote eens over de man.

  Er zal de andere aandachtsgeile deelnemer, Ab, ondanks alles een echte viroloog, wel liters gratis drank zijn beloofd.

 26. G.ossip

  Maurice laat Osterhaus alle hoeken van de kamer zien.

 27. Solidarikots

  Dat wordt een kneiterharde confrontatie, doe de champagne maar vast open.

 28. Israëliet

  Lees bovenstaande reacties; de reden waarom ik dus Europa en de Arabische wereld niet mag, Wij in Israël genieten van een hogere welvaart en militairenkracht en dat schept afgunst en antisemitisme. Maurice de Hond heeft 100% gelijk in deze discussie.

 29. GrijzePilion

  Nou blijf dan lekker waar je bent als je Europa zo verschrikkelijk vindt. Niemand zit op jouw aanwezigheid op ons continent te wachten

 30. Chelsey

  De wereldheerschappij (lees globalisatie/1 wereldregering) zal dan ook uiteindelijk vervolmaakt gaan worden in Israël met als wereldstad natuurlijk Jeruzalem. Door een beloofde zeer machtige en sterke leider met buitennatuurlijke macht, een éénogige wereldleider dat dan weer wel. Voor de één dé leider en voor de ander dé Nep leider. Zou evenzo kunnen gelden voor wat betreft de discussie over de vooruitziende blik van beide heren, Osterhaus en de Hond. Voor anderen weer behoren beide heren tot het kamp: Nepper dan nep? En zo voort krabbelen we dus hoe dan ook gestaag in één richting verder op deze wereld, waarbij de voorweeën van zo’n groot komend “evenement” om de zoveel tijd gevoeld zal blijven gaan worden met haat, afgunst, hebzucht, hoogmoed en onrechtvaardigheid. Slechts degenen die in staat zijn om dit alles met beide ogen geopend te bezien en hun hart laten spreken zullen slagen. Zou zo’n “Mediafight” tussen deze twee heren op BNR daaraan kunnen bijdragen? We zullen zien.

 31. Arie Boomsma

  Doet denken aan keek op de week over meningnietes kiezen tussen Frits Bom en Marcel van Dam.Moet ik nou kiezen tussen Ab Osterhaus en Maurice de Hond het zijn allebei enge mannen

 32. Nana Mouskouri

  Ehm, zij hebben dit al eens gedaan hoor. Geen nieuws.

 33. Huismaker

  Eindelijk, eindelijk een soort van discussie.
  Al maanden om een OPEN en EERLIJKE discussie gevraagd over corona. Maar nu eens zonder de dagelijkse pratende hoofden. Er zijn voldoende experts te zien op de You-tube kanalen.
  Maar goed: Dus regie: evenveel spreektijd en geen constante interruptie door de presentator !

 34. John

  Dart,

  Amerika 27000 besmettingen op een dag zegt denk ik wel genoeg.

 35. Hatsevlats

  Dat gaat maurice de hond winnen van korsakov Apple wijsneus osterhaus

 36. Nana Moukoeri

  zoals eerder gemeld. de eerste keer maurice op tv was ab er ook bij, nix nieuws

 37. Max

  ER is geen debat…..KLM is kennelijk belangrijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.