Eindelijk: mediafight Ab Osterhaus en Maurice de Hond

Drie maanden na de invoering van de 1,5-meter-maatregel gaat het eindelijk gebeuren: Ab Osterhaus en Maurice de Hond gaan een mediagevecht met elkaar aan. Helaas hebben de televisieredacties deze spannende strijd laten liggen, maar Jörgen Raymann van BNR Nieuwsradio had wél interesse en organiseert deze spraakmakende battle op de radio. “Ab Osterhaus gaat met mij in debat, maandag om 11 uur bij BNR. Dank Ab en dank BNR“, laat de sociaal geograaf weten op Twitter.

Ab Osterhaus wordt gezien als paniekviroloog. Als er goed nieuws is over het dalende aantal besmettingen zit hij nog dezelfde avond in paniek aan tafel bij Op1. Als het aan Ab ligt gaan we tot 2043 in lockdown, terwijl Maurice al maanden strijdt tégen de coronaregels. Met name de 1,5-meter-maatregel vindt hij groteske onzin.

Het belooft een bikkelhard mediagevecht te worden. “Ab, de staredown doe ik wel via de tv als je de komende dagen bij Op1 zit. Weer wat anders dan mijn schoenen naar de tv toe gooien“, zegt Maurice.

Het mediagevecht volgt op de oproep van Maurice aan leden van het OMT of het RIVM om met hem in debat te gaan. “Wie van het OMT of het RIVM wil live met Maurice in debat gaan? Wie wil dit op tv of internet begeleiden en live uitzenden? Wie neemt de uitdaging aan om te debatteren over de onderbouwing van de genomen en te nemen maatregelen?

Ab werkt weliswaar niet meer bij het RIVM – hij heeft er wel zestien jaar gewerkt – maar is toch het belangrijkste gezicht van het kamp dat vóór strenge coronaregels pleit.

Het belooft dus een interessante strijd te worden. Jörgen Raymann: “Osterhaus vs De Hond! De viroloog tegenover de analyticus over de zin en onzin van Corona maatregelen.

 

View this post on Instagram

 

Osterhaus vs De Hond! De viroloog tegenover de analyticus over de zin en onzin van Corona maatregelen. ! #checkitout

A post shared by Jörgen Raymann (@jorgenraymann) on

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen