Voxpop-ster Roel Maalderink is biseksueel

Roel Maalderink, bekend van het online programma Voxpop waarin hij media-onbewuste mensen voor schut zet, is biseksueel. Dat onthult hij in gesprek met het AD. Roel komt uit de kast, omdat hij een voorbeeld wil zijn. “Zelf val ik behalve op vrouwen ook op mannen. Eigenlijk vind ik: dat gaat niemand wat aan. Maar tegenover de 16-jarige Roel én alle 16-jarige Roellen van nu vind ik het goed als iedereen die niet 100 procent hetero of 100 procent homo is, vertelt hoe het bij hem of haar zit.”

Als kind wil je in de media ook mensen zien die op jou lijken, zegt Roel. “Voor wie zowel op mannen als vrouwen valt, zijn er namelijk weinig mannelijke voorbeelden. Ja, voor mij was dat best een worsteling om helder te krijgen. Ik week af van de norm en moest ontdekken hoe het precies zat.”

Roel neigt naar vrouwen, maar heeft ook wel eens een roze bril op. “Als ik het moet schatten zou ik zeggen dat ik 80 procent op vrouwen en 20 procent op mannen val. Vrouwen vind ik fysiek aantrekkelijker, mannen kan ik vooral intrigerend vinden. Maar op wie ik verliefd word, wisselt.”

Hij vervolgt: “Ik heb zowel een vriend als een vriendin gehad. En wat ik merk: seksualiteit is een schaal, die in de loop van de tijd ook verandert. Maar dit is zoals ik me nu voel.

Eerder deze maand kwam ook RTL Boulevard-ster Diederik Jekel uit de kast. Hij bekende heteroseksueel te zijn.

Lees ook:
NRC spreekt Voxpop-ster aan op makkelijke prooien (november 2019)
Homofobe grootouders hebben geen spijt van Voxpop (december 2019)

Voxpop:

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen