Twan Huys gaf RTL Late Night 50/50-slagingskans

Twan Huys hield er al vóór de start van RTL Late Night met Twan Huys serieus rekening mee dat het programma zwaar zou kunnen gaan floppen. Dat zegt de presentator, die met hangende pootjes is teruggekeerd bij de NPO, in de podcast 30 Minuten Rauw. Ondanks dat risico is Huys er toch voor gegaan. “Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar nieuwe dingen en een talkshow had ik nog niet gedaan. Toen dat gevraagd werd door RTL, heb ik er best lang over nagedacht“, aldus de televisiester.

Niet alleen Huys dacht er over na. “Maar ook een aantal mensen waarvan ik het goed zou vinden als ze mee zouden komen. Uiteindelijk kon ik de verleiding niet weerstaan om dat nieuwe te gaan doen.”

Toch rekende de presentator er al op dat het allemaal wel eens heel erg mis zou kunnen gaan. “Het was té aantrekkelijk, wetende dat het een 50/50-kans was.”

Wat was zijn plan B? “Je kunt niet aan zo’n avontuur beginnen en meteen een plan B in werking stellen, want dan lukt het überhaupt niet. Ik had geen plan B, ik was er vol overgave mee bezig.”

Verder heeft Huys niet zo veel zin meer om over zijn mislukte RTL-avontuur te praten. “Het is water onder de brug, eerlijk gezegd, en er zijn belangrijkere onderwerpen en zaken om over te spreken.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen