RTL Boulevard-ster Diederik Jekel is heteroseksueel

Diederik Jekel, sinds kort een van de vaste gezichten van RTL Boulevard, is heteroseksueel. Dat geeft hij dit weekend aan in een openhartig gesprek met Het Parool. Jekel is voor veel mensen een relatief onbekend gezicht, maar tijdens deze coronacrisis is hij bijna dagelijks te zien in RTL Boulevard om schande te spreken over mensen die ondanks de coronacrisis lekker naar buiten gaan. Maar wie is hij nou eigenlijk? Uit het interview blijkt dat vooroordelen lang niet altijd kloppen.

De wetenschapsjournalist benadrukt in het interview tweemaal heteroseksueel te zijn. Eerst, als hij over corona vertelt, zegt hij: “Ik loop met mijn diabetes ook risico. Niet dat ik te koop wil lopen met mijn eigen shit, maar om te laten zien dat ook een jonge, gezonde, witte, heteroseksuele man, die normaal gesproken dus nooit issues heeft, er last van kan krijgen.

En aan het eind van het gesprek: “Ik heb een akelige hoeveelheid mazzel gehad: ik ben in Nederland geboren, als witte, heteroseksuele man heb ik een voordeel, ik heb ouders die als voorbeeld kunnen dienen en me ook af en toe een schop onder mijn hol hebben gegeven, en ik heb een goede aandachtsspanne, ik kan relativeren, 14 uur per dag werken. Er zijn wel veertig knopjes die bij mijn geboorte al goed stonden.

Heteroseksueel is hij dus. Dan rest wel de vraag: hoe wist Jekel destijds in De Slimste Mens wat een LBD is? Hij won er zelfs een aflevering mee. “De little black dress! Mijn toenmalige vriendin keek vaak TLC en ik ging na een tijdje meekijken naar Say yes to the dress. Daar kwam de little black dress langs. Die bleek ideaal om te combineren.

De heteroseksuele voorkeuren van Jekel, bijvoorbeeld of hij een borsten- of billenman is, komen overigens niet voorbij in het interview.

Het hele Parool-interview met Diederik Jekel kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: BLVD’s boze tante Diederik Jekel: ‘Wil geen zeurpiet zijn’ (27 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen