Homofobe grootouders hebben geen spijt van Voxpop

De grootouders die viral gingen vanwege hun homofobe uitspraken voor de camera van Roel Maalderinks online programma Voxpop nemen hun woorden niet terug. Ze staan nog steeds achter hun mening. Dat heeft de presentator gisteren gezegd in Pauw. De grootouders gaven aan dat ze vinden dat homo’s niet hand-in-hand over straat zouden moeten lopen en dat ze op die manier zelf geweld uitlokken. De grootvader zei zelfs dat hij zijn eigen zoon in die situatie ook klappen zou geven.

Hun jonge kleindochter brak aan het eind in en gaf aan het heel normaal te vinden als homo’s hand-in-hand met elkaar lopen. Ze kreeg een luid applaus van de mensen op social media, maar haar grootouders werden afgemaakt.

Maalderink schrok er behoorlijk van. “Het gebeurt gewoon voor mijn ogen. Dit is natuurlijk hét generatieverschil het mooiste weergegeven. Dat het meisje van tien, de kleindochter, zo dapper is om in te breken terwijl haar opa net al die dingen heeft gezegd…

Hoe kijken zulke mensen nou terug op zo’n online rel? “Dit is heel vaak bekeken en er was veel kritiek op de grootouders en veel waardering voor het meisje, dus ik ben dan ook wel benieuwd hoe het dan met die grootouders gaat. Ik heb die oma nog opgespoord aan de telefoon gehad en ik heb een halfuur met haar gesproken en zij vond het eigenlijk hartstikke leuk.”

Ze was heel trots op haar kleindochter, maar ze zei ook: ‘Dit is hoe ik erover denk. Mijn man zou natuurlijk nooit onze zoon in elkaar slaan als hij homo zou zijn, maar goed: als hij hand-in-hand over straat zou lopen en hij zou klappen krijgen, dan geeft hij er aanleiding toe en dan is het zijn eigen schuld.’”

Het bewuste filmpje ziet u onderstaand:

Lees ook: NRC spreekt Voxpop-ster aan op makkelijke prooien (27 november)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen