NRC spreekt Voxpop-ster aan op makkelijke prooien

Roel Maalderink gaat regelmatig viral met zijn Voxpop-filmpjes. Hij neemt met zijn straatinterviews de mening van de gewone man op straat op de hak. Hij laat men bijvoorbeeld eerst anderhalve minuut leeglopen over waar de overheid meer geld aan zou moeten besteden, om hen in de tweede helft te vragen of ze vinden dat de belastingen omhoog moeten. Die moeten omlaag, is dan het antwoord. Op de socials wordt er flink gelachen om die inconsequentie. Kiest hij niet alleen makkelijke slachtoffers?

Het NRC Handelsblad denkt van wel. De krant legt hem voor: “Je mikt natuurlijk vooral op mensen die meegaan in je opzetje – niet op mensen die doortrapter zijn.

Daar heeft het dagblad een punt. De mensen die Maalderink interviewt zijn vaak van middelbare leeftijd, niet heel actief op internet en dus minder mediabewust. Ze zullen er geen erg in hebben dat de bedoeling is om hen flink te kijk te zetten op social media.

Maalderink probeert naar eigen zeggen niet alleen makkelijke prooien voor zijn camera te trekken. “Ik vind het wel belangrijk om daarin een soort variatie te maken. Dus ook naar de Miljonair Fair. Niet alleen naar het winkelcentrum in Almere, ook de elite van Nederland.

Maar zet hij die mensen niet enorm voor lul? “Tja, daar is ie weer: een spiegel voorhouden he. Je wil iets laten zien, mensen vermaken. Samen met die mensen op straat, je weet nooit precies wat er gaat gebeuren. Maar het zijn altijd uitspraken die ze echt gedaan hebben.”

Je kan natuurlijk geen item maken waarin niet gemonteerd is, maar wat ze zeggen is echt gezegd. En dan zullen mensen zich ook wel eens terug zien en denken: shit, had ik maar wat langer nagedacht. Je kunt nooit iedereen tevreden houden.”

Het NRC-interview met Roel Maalderink kunt u hier lezen. Een typisch voorbeeld van zijn Voxpop-serie ziet u onderstaand:

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen