Peter R. tegen Diederik: ‘Jij bent toch pr-man RIVM?’

Diederik Jekel wekt nu ook ergernis op binnen de eigen gelederen van RTL Boulevard. Wekenlang sprak hij het land boos toe als het buiten iets drukker werd en adviseerde hij tegen het gebruik van mondkapjes. Nu Mark Rutte om is – de mensen mogen weer naar buiten en mondkapjes worden verplicht in het ov – is ook Jekel om. Het leidde tot een kritische noot van Peter R. de Vries en die kritische noot werd niet gewaardeerd. Er ontstond zichtbare ergernis tussen de Boulevard-deskundigen.

Ook Jekel is nu vóór het gebruik van mondkapjes. “Het biedt echt niet honderd procent veiligheid, maar als we dichterbij elkaar moeten zitten in die nieuwe economie, dan kan het helpen.”

De Vries: “Dan is het toch raar, Diederik, dat jij zegt dat het schijnveiligheid is en dat 1,5 meter afstand beter is, maar dat ze het dan wel in het openbaar vervoer verplicht willen stellen? Het is veilig óf schijnveiligheid, maar het is natuurlijk heel raar om het dan verplicht te stellen als eigenlijk de opinie is dat het schijnveiligheid is.”

Jekel: “Met dat óf óf ben ik het niet zo eens. Het allerbeste is thuis blijven, maar dat kunnen we niet en daarom is er nu een andere situatie dan daarvoor.”

De Vries: “Ja, maar jij zegt ook steeds: handen wassen is beter of anderhalve meter afstand houden. Als je zegt dat het schijnveiligheid is, dan moet je het ook nergens verplicht stellen, want dan ga je mensen met iets opzadelen waar niemand in gelooft.”

Er is volgens Jekel geen bewijs dat mondkapjes goed werken, maar ook niet dat ze slecht werken. “Het belangrijkste is: niet iedereen weet het. En jij zegt dat ‘jullie’ het zeggen, maar ik zeg dat natuurlijk niet.”

De Vries: “Ja, maar jij bent toch de woordvoerder van het RIVM?

Jekel: “Nee, zeker niet. Ik probeer uit te leggen wat zij zeggen, Peter, en dat kun je zelf ook doen als je de website ziet.”

‘Onzin!

Later in de uitzending werd Jekel nog gevraagd naar de mening van sommige experts, die denken dat de coronaversoepelingen te snel komen. “Ja, dat zeggen wetenschappers. Ja, dat kan ik ook niet helpen.”

De Vries: “Waarom kijk je mij nou aan?

Jekel: “Nou, omdat ik ‘woordvoerder van het RIVM’ en dat soort onzin ineens zou zijn.”

Het leidde tot een ongemakkelijke situatie. De heren hadden in elk geval wat uit te praten na de uitzending.

Lees ook:
BLVD’s boze tante Diederik Jekel: ‘Wil geen zeurpiet zijn’ (27 april)
RTL Boulevard-ster Diederik Jekel is heteroseksueel (3 mei)
Diederik Jekel is om: ‘De economie moet weer aan’ (6 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen