Peter R. tegen Diederik: ‘Jij bent toch pr-man RIVM?’

Geplaatst op do 07 mei 2020 om 13:30

Diederik Jekel wekt nu ook ergernis op binnen de eigen gelederen van RTL Boulevard. Wekenlang sprak hij het land boos toe als het buiten iets drukker werd en adviseerde hij tegen het gebruik van mondkapjes. Nu Mark Rutte om is – de mensen mogen weer naar buiten en mondkapjes worden verplicht in het ov – is ook Jekel om. Het leidde tot een kritische noot van Peter R. de Vries en die kritische noot werd niet gewaardeerd. Er ontstond zichtbare ergernis tussen de Boulevard-deskundigen.

Ook Jekel is nu vóór het gebruik van mondkapjes. “Het biedt echt niet honderd procent veiligheid, maar als we dichterbij elkaar moeten zitten in die nieuwe economie, dan kan het helpen.”

De Vries: “Dan is het toch raar, Diederik, dat jij zegt dat het schijnveiligheid is en dat 1,5 meter afstand beter is, maar dat ze het dan wel in het openbaar vervoer verplicht willen stellen? Het is veilig óf schijnveiligheid, maar het is natuurlijk heel raar om het dan verplicht te stellen als eigenlijk de opinie is dat het schijnveiligheid is.”

Jekel: “Met dat óf óf ben ik het niet zo eens. Het allerbeste is thuis blijven, maar dat kunnen we niet en daarom is er nu een andere situatie dan daarvoor.”

De Vries: “Ja, maar jij zegt ook steeds: handen wassen is beter of anderhalve meter afstand houden. Als je zegt dat het schijnveiligheid is, dan moet je het ook nergens verplicht stellen, want dan ga je mensen met iets opzadelen waar niemand in gelooft.”

Er is volgens Jekel geen bewijs dat mondkapjes goed werken, maar ook niet dat ze slecht werken. “Het belangrijkste is: niet iedereen weet het. En jij zegt dat ‘jullie’ het zeggen, maar ik zeg dat natuurlijk niet.”

De Vries: “Ja, maar jij bent toch de woordvoerder van het RIVM?

Jekel: “Nee, zeker niet. Ik probeer uit te leggen wat zij zeggen, Peter, en dat kun je zelf ook doen als je de website ziet.”

‘Onzin!

Later in de uitzending werd Jekel nog gevraagd naar de mening van sommige experts, die denken dat de coronaversoepelingen te snel komen. “Ja, dat zeggen wetenschappers. Ja, dat kan ik ook niet helpen.”

De Vries: “Waarom kijk je mij nou aan?

Jekel: “Nou, omdat ik ‘woordvoerder van het RIVM’ en dat soort onzin ineens zou zijn.”

Het leidde tot een ongemakkelijke situatie. De heren hadden in elk geval wat uit te praten na de uitzending.

Lees ook:
BLVD’s boze tante Diederik Jekel: ‘Wil geen zeurpiet zijn’ (27 april)
RTL Boulevard-ster Diederik Jekel is heteroseksueel (3 mei)
Diederik Jekel is om: ‘De economie moet weer aan’ (6 mei)

Foto: RTL
35 Reacties op “Peter R. tegen Diederik: ‘Jij bent toch pr-man RIVM?’”


 1. Rukken moet lukken

  Promenade in augustus op tv met seizoen 2.

 2. Lotte

  Nu weten we het wel.

  Jut & Jul van Boulevard in de wandelgangen.

 3. Sandertje

  Zo kennen we Peter weer!

 4. Den D.

  Typisch de Vries, moet altijd wat te zeiken hebben met die irritante stem van ‘m.

 5. Cor

  Diederik Jekel, doet geen reet met zijn dure studie en lult nu met alles en iedereen mee inclusief de huilserenade. Kan John de Mol deze charlatan er als eerste uittrappen.

 6. Zing een liedje voor mij alleen...

  Hahaha

 7. John van den H

  Peter, zou jij de assistent willen zijn van Jantje Smit uit Volendam tijdens het ESF? Een eigen programma krijg je toch niet met dat rare gepraat!

 8. Arie

  Inderdaad, veilig mee praten en conformeren aan de standpunten van instanties/autoriteiten en andere meningen, standputen of opvatingen afdoen als “onzin”, “ridicuul”. Draaien de autoriteiten 180 graden van mening dan draai je mee. Maar hij geeft in ieder geval toe dat hij gewoon de “website voorleest”.

  Dat zie ik Twan Huys, Eelco Bosch van Rosenthal nog niet doen. Zij lezen voornamelijk de mainstream Amerikaanse krantjes voor of nieuwszenders nakauwen. Eventuele narratieven komen kant-en-klaar binnen via de diverse nieuwsfeeds.

 9. Jansen en Jansen bv.

  Peter R de Vries ga alsjeblieft weer programma’s maken zoals je vroeger deed!
  Stop bij dat boulefart.

 10. Reinhard

  Nu wil ík even protesteren: ik wil niet dat mondkapjes verplicht worden in het OV.

 11. Coca Cola

  Ik wil dat mijn lul verplicht word in Sylvie Meis.

 12. William

  Peter R De Vries is heel kundig wat misdaad betreft, maar verder kan hij beter zwijgen.

 13. Apfelflapf

  Ik vind Peter de Vries over het algemeen een stuk kritieser en scherper dan de gemiddelde mediakwal . Ik ben het er dan ook niet mee eens dat ie zo afgezeken word .

 14. De Heer

  Toen Peter R wat tegengas gaf en niet ja en amen zei zoals iedereen begon Diederik te zweten en stotteren en daarna merkte je de irritatie. Wat een figuur.

 15. Alexander

  Die twee net zoals al die anderen die daar hun riedeltje oplezen boulevard deskundigen noemen, zum kotzen.

 16. man pan

  De aversie tegen mondkapjes van de RIVM heb ik nooit echt goed begrepen. Je moet maar in een volle bus zitten en iemand gaat paar keer goed kuchen, kan je garanderen dat iedereen ongemakkelijk en angstig om zich heen gaat kijken.

 17. Gwendolyn

  Peter R. de Vries is hier de zakkenwasser. Diederik heeft gelijk.

 18. Alfons

  Het zijn allebei vervelende typetjes die echt ALLES beter weten….

 19. Apfelflapf

  Hoe je het ook went of keert , Diederik is toch de George Clooney van Europa .

 20. Ron

  In ieder geval een eerlijk antwoord van Jekel, ik citeer: “Nee, zeker niet. Ik (Jekel) probeer uit te leggen wat zij zeggen, Peter, en dat kun je zelf ook doen als je de website ziet.”
  Dus hij kan dan wel de wijsneus uit hangen dat hij mister know it all is, maar dat is hij dus allerminst en daardoor totaal overbodig. Dit was daarom dan ook gelijk het einde van Jekel in Boulevard ga ik vanuit. Mooi nieuws.

 21. Ap

  Peter v/d Vorst,haal P de Vries a.u.b van tv af,hij was dinsdag eerst in blvd,daarna bij Beau,hij is nu echt vervelend,als hij op tv blijft komen,kijk ik geen rtl meer,het is een allesweter,een narcist.

 22. Sjaak

  Penetratie.

 23. teuntje

  Peter blijft een kwal ga bij Denk werken en verveel ons niet met je domme uitspraken

 24. Xavier

  Zou hij net zo’n glijbaan zijn als Kees Verhoeve: ja referendum, nee referendum; afhankelijk wat zijn baas ervan vindt.

 25. Jantien Visser

  Deze laatste weken is Jekel met een grote plof van zijn voetstuk gevallen bij mij.
  Ongelofelijk wat een bang mannetje blijkt dat te zijn. Luistert braaf naar wat hogere wijsneuzen preken als waarheid en Jekel maar knikken. Ik bespeur geen enkele zelfverzekerdheid meer bij hem, alleen maar doodsbang lijkt mij.

 26. Jan

  Landelijk moeten wij Peter r. De Vries gaan afzoeken. Het is de grootste kwal die geleerd heeft dat iemand moet laten praten
  Hij heeft nog niets bereikt in het leven. Alleen zijn zakken vullen daar is hij goed in

 27. Geronimo

  Jekel is het schoolvoorbeeld van de typische kritiekloze burger, die klakkeloos overneemt wat het regime door je strot duwt. Een soort Noord-Koreaanse tv-functionaris, die newspeak zoals Nieuwe Economie en andere nonsens als evangelie predikt. Mensen, die nu nog de overheidspropaganda voor zoete koek slikken, terwijl Zweden de waanzin ervan zo genadeloos heeft blootgelegd, zijn wat mij betreft niet meer serieus te nemen. Wat mij betreft pakt die Peter Air hem de volgende keer nog wat harder aan. Altijd mooi om ‘mannen’ met piepstemmetjes op tv te zien huilen.

 28. man pan

  @Geronimo
  Onzin, in Zweden begonnen ze de laatste weken ook te knijpen en hebben ze een hoop social distancing maatregelen doorgevoerd. Nu zijn ze gered door de goede weer (net als de rest van Europa) en daalt de besmettingsgetal erg snel.

  Alleen Rusland is nu een teringzooi, daar hebben ze alles op zijn beloop gelaten en de gemiddelde Rus heeft een pens waar je ‘u’ tegen zegt.

 29. aammehoela

  Boulevard, het programma dat ik iedere dag weer niet kijk. Alleen maar bla bla bla , tijdverspilling.

 30. aammehoela

  Man pan, je vergeet de USA. Daar zijn ze in grote delen van het land te snel met het openen van de winkels e.d. Verwachting is dat eind mei/begin juni het dodental snel weer op gaat lopen in die staten.

 31. pepe

  ik heb een hekel aan Peterrrrrrr maar hier had hij toch een punt

  Diederik waait met alle winden mee en is dan zogezegd expert, nee hij leest de website van het RIVM en is GEEN viroloog maar een fysicus.

  Zo kan ik het ook ook virusnieuws brengen als kok.

 32. pepe

  @aammehoela

  dat is een verwachting die komen net zo vaak wel als niet uit (kijk maar naar het weer op langere termijn dat is ook een verwachting)

 33. Trudy

  Nee, hij is geen homosexueel.

 34. Claire

  Peter de Vries, de irritante allesweter, wat een sukkel is het toch met zijn mislukte nep advocatenkantoortje. Lachwekkend deze deugkneus.

 35. Arie Schoenlepel

  Papzak vs Narcist

  Leuke discussies!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.